torstai 29. syyskuuta 2016

Tee arjestasi liikuttava!

Tällä hetkellä HUMAKOssa vietetään HUMAgO viikkoja, joiden tarkoituksena on kannustaa Humakin opiskelijoita ja työntekijöitä lisäämän arkiliikuntaa ja vähentämään passiivisia minuutteja vuorokaudessa.

Halusin kirjoittaa blogiin kannustavan kirjoituksen arkiliikunnan tärkeydestä ja siitä, mikä saa ihmiset liikkumaan. Pähkäilin itsekseni mikä minua motivoi. Tajusin, että muut ihmiset ympärilläni inspiroivat itseäni. Tartuin tilaisuuteen ja jututin muutamia ihmisiä. Millaisia liikkujia he ovat ja mikä heitä motivoi, tai miksi ylipäätänsä hakivat liikuntatutoreiksi. Kokosin vastauksia liikuntatutoreilta, sille he tekevät arvokasta työtä liikuttaessaan opiskelijoita.
Moikka! Kutsun itseäni mukavuusliikkujaksi. Kuuntelen kehoani: jos kaipaan rauhallista liikuntaa, menen metsään rauhalliselle kävelylle, ihmettelemään luontoa. Jos on energiaa, liikun kovempaa esim.kunnon salitreeni tai juoksulenkki. Itsensä kuunteleminen on tärkein motivaattorini liikkua. Silloin ei aseta itselleen paineita liikkumisen suhteen, vaan toimii niin kuin hyvälle tuntuu. Liikunta on minulle tärkeä voimalähde ja iso osa hyvinvointia.

- Merja,  Jyväskylä - Liikuntatutor


Hain liikuntutoriksi, koska itselläni on paljon liikuntataustaa. Liikunnanohjaamisesta sen sijaan ei ollut kokemusta, tutortoiminnasta sitä kertyi paljon. Yksi syy oli toki myös että meidän kampuksella ei olis kyllä muita ehdokkaita ollut silloin niin olis jäänyt liikuntatutorointi toteutumatta. Kaiken lisäksi pääsi osallistumaan kaikkeen mukaan, mitä ite järjesti.

- Aino, Turku - Liikuntatutor


Olen aika levoton ihminen enkä viihdy paikallani pitkään, niin tarvitsin jonkun outletin itselleni ja liikunta on minulle sopiva keino. Helpompi sitten keskittyä muihin aisoihin, kun käyny kuluttaa liikaa energiaa jossain liikkumalla. Halusin tutoriks ja liikuntatutorointi oli sellainen kiinnostava vaihtoehto, kun tykkään liikkua ja haluaisin, että muutkin tykkäis liikkua. On ollut kiva järjestää lajikokeiluita ja vetää rentoutuksia ja sellaisia. Kun näkee opiskelijoiden ilmeistä, että ne tykkäs niin siitä tulee sitte ittelleenkin hyvä fiilis.

- Henri, Kuopio - Liikuntatutor


Mitähän mieltä edeltäjäni Esa ja Tomi oikein ovat liikunnasta? Molemmat kertoivat omat terveisensä, mikä entisiä liikuntavastaavia motivoi liikkumaan:


Liikkuminen auttaa minua jaksamaan ajessa ja tuo energiaa arkeen. Liikkumisesta ei kannata ottaa itselleen stressiä, sillä jokainen löytää varmasti itselleen sopivan tavan harrastaa liikuntaa. Alussa kannattaa lähteä liikkeelle pienin askelin, vaikkapa korostamalla arkiliikuntaa. Näin syksyllä kannattaa esim. nauttia luonnosta ja ruskasta vielä kun se on mahdollista. Reipasta ja iloista syksyä kaikille.

- Tomi, hallituksen jäsen 2014Minua motivoi liikunnan positiiviset vaikutukset jaksamiseen. Vaikutuksen opiskeluun huomaa todella nopeasti! Liikunta taas on kaikkien oikeus, eikä missään nimessä taakka! Kaikki ylös, ulos ja nauttimaan liikkumisen oikeudesta.

- Esa, hallituksen jäsen 2015Olen iloinen näistä vastauksista. Haltioituneena tästä kaikesta, heitänkin palloa sinulle, rakas lukija. Ota kuva itsestäsi, kavereiden kanssa, tai tee meemi. Kerro mikä sinua motivoi liikkumaan. Kädet ovat vapaat. Julkaise kuvasi instagramissa tunnisteilla #HUMAKO ja #HUMAgO16 ja olet mukana kilpailussa, josta saa palkintona jotakin liikuttavaa. Kisa aika 14.10 asti. (Huomioi, että instagram-profiilisi tulee olla julkinen)
Lisää HUMAgOsta voit lukea nettisivuilta http://www.humako.net/uutiset.html?67777

Yllätyskyykky terveisin, 
Reetta Kuhmonen, HUMAKOn hallituksen jäsen, vastuullaan liikunta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti