keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Havaintoja HUMAKOsta - Kun arkiaktiivisuus yllätti satunnaisen viestintäsihteerin

Saattoipa käydä niin että arkiaktiivisuus yllätti minut monesti viimeisen viikon aikana. Saattoipa olla niin että väistämättä lisäsin arkiaktiivisuutta omin nokkineni kun odottelen pääkaupunkiseudun HUMAgO-viikkoa. Saattaapi myös olla niin että seuraavat hypoteettiiset väittämät on jonkun satunnaisen viestintäsihteerin testaamia.


Arkiaktiivisuutta voi olla myös sitä että kun työskentelet seisoen, niin jammailet samalla korviisi kulkeutuvan musiikin tahdissa. Voihan se olla että jammailun osana on myös kevyt nyökkäilyliike ja satunnaiset olkapäiden nostot. Tai saattaahan se olla että samaan jammailuun lisäät myös varovaisen bassorummun jalallasi. Saatat jopa uppoutua jammailuun hetkeksi niin syvästi että päätät smoothisti moonwalkata hakemaan lasillisen vettä kunnes havahdut siihen että korvanappien johto ei riitä edes työhuoneesta poistumiseen vaan muistuttaa sinun ja koneesi yhteenkuuluvuudesta.

Tai voihan pakollista aktiivisuutta aiheuttaa myös jäätävä tuuli, joka junaa odotellessa tunkeutuu takin läpi ihollesi ja pysyäksesi lämpimänä hierot käsiäsi yhteen, pyörittelen olkapäitä ja pidät itsesi pienessä liikkeessä jotta pääset jäätymättä junaan. Saatatpa muistoissasi käydä kaukana lapsuudessasi kun luistellessa varpaasi jäätyivät tunnottomiksi ja välttyäksesi samalta kohtalolta heiluttelet varpaitasi vimmatusti tennareissasi. Junan saapuessa olet ensin hiukan harmissasi kun joudut häätämään paikallasi istuvan liikemiehen muualle, mutta istuessasi valmiiksi lämmitettyyn penkkiin sinut valtaa välittömästi lämpöaalto kiitollisuudesta tähän yllättävään loppulämmittelyyn asemalaiturin jumppaamisen päälle.

Tai voihan arkiaktiivisuus yllättää sinut kun heräät vapaapäiväsi aamuna ja tajuat että lämpötila on nollassa ja pihasi ei todellakaan ole valmis pakkasten saapumiseen. Kyllähän siinä tulee äkillinen tarve arkiaktiivisuuden lisäämiseen kun lähdet noukkimaan maasta viimeisiä omenoita pois haravoinnin tieltä. Sitten haravoit kaiken maailman lehtiä pois tieltä jotta pääset ajamaan ylipitkän ruohon. Sitten yrität saada historiallista ruohonleikkuria käyntiin kaikilla mahdollisilla käsivoimilla ja äänilihastreenillä hiukan ähkien ja karjumisesta voimaa hakien. Ja pienen hengähdystauon jälkeen päätät yrittää vielä kerran, jonka jälkeen luovutat ja pääset ruohonleikkuuvelvollisuudesta johonkin siistimpään sisähommaan. Luovuttamistoiveissasi viimeinen kunnon rykäisy tuottaa tulosta ja moottori käynnistyy.

Ja kuinka ollakaan, tämän yllättävän arkiaktiivisuusviikon lopuksi saapuu keskiviikko ja kaiken tämän aktiivisuuden päälle hierojasi ilmoittaa saapuvansa kyläilylle työn merkeissä ja saat ansaitsemasi lihashuollon. Ja illan Docventures-leffakerho takaa pakollisen aivojumpan ajankohtaisine teemoineen ja kiihkeine keskusteluineen. Ei kai tässä voi todeta muuta kun että lämmittely suoritettu ja olen niiiin valmis eli Ash Ketchumin sanoin: HUMAgO, valitsen sinut!

- Suvi von HUMAKO

Ps. Kannustan kaikkia arkiaktiivisuuteen. Ole aktiivinen ja osallistu kuvakisaan. HUMAgO-viikot nyt käynnissä! ! #humako #humago16

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti