maanantai 10. lokakuuta 2016

Toiminnanjohtaja bloggaa: Tiimikavereita etsitään!

Tervetuloa lukemaan toiminnanjohtaja bloggaa-juttusarjaa! Aiemmat tekstit löydät täältä. Oletkin ehkä jo huomannut, että HUMAKOssa on haettu monenlaisia aktiiveja toimintaan. Tänään meillä on käynnistynyt haku hallitukseen. Hallitukseen haetaan puheenjohtajaa, varapuheenjohtajaa ja 3-7 hallituksen jäsentä. Minä työskentelen tiiminä hallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kanssa ja tässä tekstissä hieman avaan sitä, minkälaista työskentely meidän muodostamassa johtotiimissä on ja minkälaisia tyyppejä tähän tiimiin olisi mahtava saada.

Mikä ihmeen johtotiimi?

Johtotiimi ensinäkin kuulostaa aika mahtavalta ja aikuiselta. No sitä se tietysti onkin, sillä meidän tiimin tehtävänä on ratkoa kaikki kinkkiset pulmat mitä tulee vastaan. Me johdamme yhdessä HUMAKOn toimintaa ja huolehdimme koko työyhteisön jaksamisesta, osaamisesta ja tehtävien hoitamisesta. Me vastaamme siitä, että rahaa käytetään niihin asioihin mitä pitääkin ja suunnitellaan toimintaa. Tuntuuko vaikealta? Ei hätää, minä olen ollut täällä HUMAKOssa töissä pitkää ja osaan työni aika hyvin (vaikka itse sanonkin). Sinun tehtäväsi puheenjohtajana tai varapuheenjohtajana on tuoda esiin omia näkemyksiäsi ja sitten yhdessä löydämme ne ratkaisut joihin päädymme. Tietysti minä ja aikaisemmat puheenjohtajat perehdytämme sinut tehtäviisi heti kun sinut on valittu puheenjohtajaksi.




Työtunnit opintopisteiksi

Puheenjohtajana toimiminen vie enemmän aikaa kuin hallituksen jäsenenä toimiminen. Työtunteja viikossa kertyy luultavasti 20-35. Koska tuollaisen tuntimäärän suorittaminen opintojen ohella olisi melko haastavaa, teemme heti vuoden vaihteessa yhdessä suunnitelman toiminnan opinnollistamisesta. Koska kuitenkin tulet oppimaan paljon, voit samalla kerryttää siitä opintopisteitä ja kasvattaa omaa ammatillista osaamistasi. Opinnollistaminen mahdollistaa opintojen etenemisen, koska perinteisestä läsnäolo-opetuksesta tulisi toiminnan takia muuten liikaa poissaoloja.

Työtunneista osa menee palavereihin, esimerkiksi johtotiimi kokoontuu viikoittain livenä Helsingissä. Koska reissaaminen kauempaa on raskasta, sovimme aikataulut aina sen mukaan jolla on pisin matka paikan päälle. Muut palaverit pystytään usein järjestämään verkkoyhteydellä. Hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa koko viikonlopuksi Helsinkiin. Lisäksi koulutamme puheenjohtajia aktiivisesti ja koulutukset ovat usein useamman päivän mittaisia. Työskentelemme erilaisilla verkkoalustoilla (GoogleDrive, GoogleKalenteri, Google+, Moodlerooms, Trello, Adobe Connect) joiden käytössä tulet ihan vahingossakin kehittymään aika paljon. Niiden parissa työskennellessä menee myös paljon työtunteja.

Kuka sopii puheenjohtajaksi?

Minkälainen tyyppi sopii puheenjohtajaksi? Ehdottomasti sellainen johon muut voivat luottaa ja joka hoitaa tehtävänsä tunnollisesti mutta osaa silti huolehtia myös omasta jaksamisestaan. Toimintaan pitää olla motivoitunut ja kalenterisi pitää olla sellainen että se taipuu moniin tapaamisiin ja kestää yllättävätkin menot. Puheenjohtajan ei ole pakko olla mikään valmis johtaja tai esimies, mutta hänellä on oltava halua oppia ja kehittyä molemmissa. Hallituksen puheenjohtajahan toimii minun lähimpänä esimiehenä joten on tärkeää, että ymmärrät velvollisuutesi työnantajana. Etukäteen ei toki tätäkään tarvitse osata, mutta kunhan olet motivoinut oppimaan, niin sillä päästään jo pitkälle. Lisäksi puheenjohtajalle on eduksi, jos hän tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Puheenjohtajaksi hakeminen

Jos nyt uskallat ottaa tämän askeleen kohti puheenjohtajana toimimista, niin sinun tulee laatia hakemus ja liittää mukaan CV. Hakemuksen laatimiseen ohjeet löytyvät täältä, muista lähettää hakemus ja CV 17.11. mennessä osoitteeseen humako@humak.edu. Kaikki hakijat haastatellaan edustajiston järjestäytymiskokouksessa 22.11. Helsingissä. Saapumalla haastatteluun livenä paikalle, voit osoittaa oman kiinnostuksesi ja sitoutumisesi tehtävään vaikka opiskeletkin kauempana.

Jos sinut valitaan puheenjohtajaksi tai varapuheenjohtajaksi, varaudu siihen, että heti valinnan jälkeen viikon sisään pidetään useampi perehdytyspäivä. Hallituksen perehdytyksessä 1.-4.12. sinun tulee olla paikalla, ja pääset silloin perehdyttämään myös muuta hallitusta! Hallituksen perehdytyksen jälkeen puheenjohtajille pidetään lisää perehdytyspäiviä ja vastuusi puheenjohtajana alkaa varsinaisesti 1.1.2017.

Tuleeko mieleen kysyttävää? Soita ja jutellaan tarkemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti