torstai 22. syyskuuta 2016

Miten HUMAKO pääsi IRTI ?

Olet toivottavasti kuullut HUMAKOn järjestämästä kiertueesta ja nähnyt #HUMAKOonIRTI -hashtagejä eri tiedotuskanavissa...?
Oletko koskaan miettinyt, KUKA päästi HUMAKOn irti?

Mistä kaikki alkoi...
HUMAKOn järjestämä kiertue on jokavuotinen juttu, jonka tarkoituksena on kiertää läpi eri kampukset ja toivottaa uudet opiskelijat tervetulleeksi, samalla kun infotaan opiskelijakunnan toiminnasta. Keväällä kiertuetta päätettiin uudistaa reilulla kädellä ja kiertueesta vastaavaksi nimettiin minut eli HUMAKOn hallituksen jäsen, Katja. Lisäksi mukaan napattiin harjoittelija jakamaan työtaakkaa ja tuoden ulkopuolista perspektiiviä. Leon mietteitä harjoittelusta pääset lukemaan täältä

Kevään aikana pidimme useita palavereja, jossa ideoimme ja suunnittelimme kiertueen kulkua. Jo kevään puolella oli varattuna kaikki tilat ja sovittuna päivämäärät. Paikallistoimijoita oli ohjeistettu päivän kulusta sekä ensimmäisiä hankintoja tehtiin jo alkukesästä. Kaikki oli suurin piirtein valmista, jotta sai vähän lomaillakin kesällä.

Loppukesästä, kun alkoi taas päästä takaisin työn makuun, huomasikin, kuinka paljon oli vielä tehtävää! Tässä vaiheessa hiottiin rastien kirjallisia ohjeistuksia ja aloitettiin tulostaminen (huhhuh, kyllä sitä paperia voikin tulla viiden kampuksen tarpeisiin!). Myös tavaroiden roudaaminen Helsingistä Turun kautta Jyväskylään toi oman lisänsä kiertuefiilikseen!

Päivien kulku
Mistään päivästä ei selvitty ilman kommelluksia. Ensimmäisen kiertuepäiväni vietin kotikampuksellani, Turussa. Aamulla oli ihana tulla tuttuun paikkaan, kun oli pystynyt parhaiten miettimään etukäteen, miten päivä etenee - kunnes selvisi, ettei annettuja tiloja ollutkaan käytössä! Pienen sumplimisen jälkeen saimme kuitenkin sijoitettua rastit uudelleen ja päivä sujui paremmin kuin hyvin. Uusista opiskelijoista huokui energisyys ja kiinnostuneisuus läpi päivän!

Seuraava kiertuepäiväni oli jo heti seuraavana päivänä Jyväskylässä. Päivä sujui sielläkin oikein hyvin - mitä nyt tulosteet loppuivat kesken päivää ja yhden rastin löytäminen olikin tavallista haasteellisempaa... Mutta siitäkin päivästä selvittiin hyvillä mielin :)


Jyväskylässä tuunaillaan haalareita

Viimeisen kiertuepäiväni vietin seuraavalla viikolla Kuopiossa. Kuopion erikoisuutena oli tavallista aktiivisemmat tutorit, jotka auttoivat rastien uudelleensijoituksissa ja nostattivat opiskelijoiden tunnelmaa tunti tunnilta enemmän! En olisi voinut kuvitellakaan parempaa lopetusta kiertueelle...!
Muista kiertuepäivistä vastasi hallituksesta Sini.

Mitä opin?
Vaikka itse opiskelen yhteisöpedagogiksi, oli hauska huomata, minkälaista kulttuurituottajan arki usein on. Muutoksia tulee ihan viime hetkille asti ja tilanne täytyy hoitaa sen mukaan. En olisi ikinä voinut kuvitellakaan, kuinka paljon huomioitavia asioita mahtuu "pieneen kiertueeseen", mutta nyt olen taas yhtä kokemusta viisaampi!


Seuratkaa vielä vähän aikaa... kaikki ei ole vielä tässä!
Nyt, kun tällä viikolla saatiin viimeinenkin päivä vedettyä, on seuraavaksi aika äänestää, mitkä rastikierroksen aikana tuunatut kampushaalarit vievät voiton. Seuraa Humako on IRTI ! -tapahtumasivua. Julkaisemme siellä pian ohjeet siitä, miten voit osallistua. Ja muistathan kannustaa myös kaverisikin mukaan!


Kiertueen tärkein opetus :)

Katja Kastman,
HUMAKOn hallituksen jaostovastaavaa 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti