maanantai 5. syyskuuta 2016

Havaintoja HUMAKOsta - Haalarit niskaan ja opas kouraan

Havaintoja HUMAKOsta on blogisarja, jossa meikäläinen kirjoittelee mun työn sisällöstä silleen suht rennosti, ja yleensä ajaudun kertomaan myös elämäni muista kommelluksista. Silloin tällöin paljastan jopa välähdyksiä omasta menneisyydestäni opiskelijana. Olen siis Suvi ja työskentelen HUMAKOn viestintäsihteerinä ja hankesuunnittelijana. Työ-minuuden ohella minusta löytyy kissankarvojen lisäksi lietolais-turkulainen syrän, mökkimiljöössä viihtyvät keuhkot sekä hiukan herkuttelun tuomaa pyöreyttä. Vapaa-aikana olen tällä hetkellä oman pihan omenasadon viha-rakkaustunteilija, kulttuurin sekakäyttäjä sekä Docventures-fani. Löydät mun kaikki kevään blogit täältä myös, jos kaipaat lisää pohjustusta. Eli eiköhän mennä asiaan…

"Muistan sen kuin eilisen: aurinko paistoi ja kesä oli kuumimmillaan. Loma oli edessä ja ajatukset uimisesta, reissailusta ja rentoutumisesta oli kaikkien huulilla. Etenkin omillani. Kyllähän se kesä olikin mieletön. Muutama reissu ulkomailla, muutama mökkivierailu ja muutama grilliherkuttelu. Mutta sitten tulikin jo lomanjälkeinen töihin paluu ja syksy sateisine tuulineen. Miksi se kesä menee aina niin hurjaa vauhtia ettei kerkeä tehdä kaikkea mikä oli suunnitelmissa? Miksi kesä ei hiljakseen voi poistua omaa tahtiaan kun siltä tuntuu? Miksi syksy aina talloo kesän hännän päälle?"



Syksy on tosissaan saapunut ja tuonut mukanaan syksymäisen ilmaston lisäksi työmäärän jonka purkamiseen tarvitaan pieni yliannostus kahvia ja ripaus yli-ihmisyyttä. ToDoListan täyttyminen useista tiedotusasioista on ihan normaalia näin alkusyksystä kun uudet opiskelijat saapuvat into piukeana infoa imemään ja jatkavat opiskelijat asennoituvat taas kesän jälkeiseen ryhdistäytymiseen. Mun tehtävä on muistaa muistuttaa että kaikki muistavat hankkia tarpeelliset varustukset opiskelusyksyyn: Oothan liittynyt jo jäseneksi ja hankkinut opiskelijakortin? Ootkos tilannut jo haalarit ja hiukan merkkejä niihin koristeeksi? Tiesitkö että HUMAKOn kautta voit ilahduttaa lehtoria palautteella? Niin ja oiskohan susta HUMAKOn aktiiviksi?

"Muistan myös hyvin sen kun aloitin kulttuurituotannon opiskelun 2011 Humakin Turun kampuksella. Tutorit tukivat mainiosti kaikissa opiskeluun liittyvissä kysymyksissä, mutta arjen vertaistuki oman vuosikurssin tovereilta oli korvaamatonta. Meistä muovautui opiskeluvuosien aikana ystäväjoukko, joka tuki toisiaan tilanteessa kuin tilanteessa. Kaikilla oli omat vahvuutensa ja aina tiesi kyllä keneltä ensimmäisenä kannattaa mitäkin kysymyksiä kysyä. Vielä tänä päivänäkin tiedän välittömästi keneltä kysyn vinkkejä teknisissä ongelmissa ja kenet pyydän kanssani sienimetsään. Milloin ollaan kollegoita, milloin ystäviä, milloin toisiltamme kokkaus- tai matkustusvinkkejä kysyviä whatsapp-ryhmäläisiä. Aah noita opiskelijaelämän muistoja! Kateeksi käy teitä opiskelunsa vasta aloittavia kun saatte kerralla tutustua suureen joukkoon uusia ihmisiä, joista toivon mukaan tulee elämäänne positiivisia riippakiviä."


HUMAKOn Opiskelijan opas
Kun aloittaa opiskelut ammattikorkeassa niin saa valtavan infoähkyn ensimmäisille viikoilla ja vielä senkin lisäksi pitää ottaa selvää asioista hiukan lisää. Opiskelijakulttuuri on kulttuuri siinä missä muutkin. On omat tavat toimia, on tietyt päivät juhlimiseen ja suositeltu pukukoodi. No mistä sitten saat tarvittavat eväät opiskelijakulttuurin sopeutumiseen? No HUMAKOlta, me ollaan opiskelijakunta, ajetaan opiskelijoiden etua. Ollaan esimerkiksi tehty teille Opiskelijan opas, jonka sisältö valmistaa kenet tahansa opiskelijaelämään. Sieltä kannattaa käydä tsekkaamassa mistä saa opiskelijakortin ja miten opiskelijahaalarit puetaan päälle.



"Mun omat opiskelijahaalarit oli kovassa käytössä koko opiskeluiden ajan. Ja kyllä, haalarimerkkejä kerään vieläkin, koska opiskelijamaailmassa työskentelen. Kyllä oli riemuisaa tuolloin kun aina opiskelijabileisiin oli puolet asukokonaisuudesta aina valmiina. Ja sitä haalarimerkkien ihastelua jota silloin käytiin suuntaan ja toiseen. Ja se kerrospukeutumisen mahdollisuus kun talvellakin sai helposti parit pitkikset piilotettua haalarin alle reisiä lämmittämään. Tässähän ihan alkaa arvostamaan haalareiden hienoutta uudella levelillä, ja herää miksiköhän mun nykyisen vaatteet ei aiheuta mussa tällaista tunteilua? Nyt mun haalarit viettää muistojensa kanssa eläkepäiviään pihakeinussa, tai mitä nyt joskus satunnaisia maalauskeikkoja tekee kyllä. Hiukan saattaa myös haaveilla opiskelijaelämään palaamisesta... No huh huh. Tästä tekstistä tulikin opiskeluajan haikeat muistelot, joten palataanpa nyt tähän syksyyn!"


Tsemppiä kaikille opiskelijoille tähän alkaneeseen syksyyn, ottakaa siitä kaikki oppi ja ilo irti! HUMAKOkin ottaa: Ootteko kuullu et HUMAKO on IRTI kaikilla kampuksilla vuoron perään?!? En oo koskaan aikaisemmin viettäny kiertue-elämää, mutta tiistaina pääsen mukaan Turun keikalle ja pääsen osaksi HUMAKO on IRTI!-kiertuetta ! Tässä just mietin että sopeiskohan tälle kiertueelle evääksi banaanit? ;)

Suvi von HUMAKO

Ps. Haalarimyynti on nyt kuumimmillaan! Hanki haalarit nyt, niin pääset sisäistämään heti opiskelijaelämän pukukoodin ytimen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti