tiistai 20. syyskuuta 2016

Hannele harjoittelussa HUMAKOlla

Moikka!

Mun nimi on Hannele ja oon 4. Vuoden kulttuurituotannon opiskelija Jyväskylästä. Olin vaihdossa Ruotsin Karlstadissa keväällä 2016, kun sähköpostiini tuli HUMAKOsti, uutiskirje HUMAKOlta. Uutiskirjeestä huomasin, että HUMAKOlle haettiin harjoittelijaa toteuttamaan mm. uutta opiskelijan opasta. Hakemus herätti kiinnostukseni, sillä olen kovin kiinnostunut kuvituksesta, graafisesta suunnittelusta ja muista visuaalisista jutuista. Niinpä päätinkin aluksi lähestyä asian tiimoilta toiminnanjohtaja Mariannaa ja eikä aikaakaan, kun harjoittelun aloituspäivämäärä sovittiin huhtikuun alkuun, seuraavalle viikolle heti kotiin paluun jälkeen.Minulle olennaista oli mahdollisuus suorittaa harjoittelu etänä Jyväskylästä käsin ja oman aikatauluni mukaan, toisen harjoittelun ohella. Yhteydenpito harjoittelun aikana hoidettiinkin pääasiassa sähköpostein ja verkkopalavereiden välityksellä. Tiivistä yhteydenpitoa pidettiinkin viestintäsihteeri Suvin kanssa, joka usein laittoi kuvituspyyntöjä myös nopealla temmolla tms. Muutamina päivinä kevään mittaan kävin myös toimistolla hommissa. Toimistolla työskentely mahdollisti nopeamman reagoinnin työn alla oleviin asioihin ja ajatusten vaihdon kasvotusten toimistolla olijoiden kanssa.Harjoittelutehtävinäni oli siis tuottaa visuaalista sisältöä digitaalisena julkaistuun uuden opiskelijan oppaaseen ja lisäksi valikoin oppaaseen tulevat valokuvat ja tarvittaessa parantelin niitä. Kesäkuun lopusta elokuun puoleen väliin pidettiin hiljaiseloa harjoittelun saralla. Olihan sitä lomailtava ja tehtävä muitakin hommia. Syksyllä palattiin taas HUMAKOn hommien pariin ja tehtäväkseni sain muun muassa valokuvata HUMAKO on irti –kampuskiertuetta Jyväskylässä ja Kuopiossa.

Aiemmin suorittamistani media-assistentin opinnoista oli merkittävästi hyötyä harjoittelun aikana, sillä juuri sieltä olin oppini ja innostukseni saanut muun muassa Adoben -ohjelmien käyttöön. Niinpä mm. opaskuvitukset onnistuivat varsin näppärästi aina pyynnön tullessa sähköpostiin.Harjoitteluni aikana sain huomata, kuinka motivoituneita HUMAKOn toiminnassa mukana olevat aktiivit olivatkaan. Toimintaa oli ilo seurata vierestä. Ja mikä parasta sain tutustua uusiin ihmisiin eri kampuksilta ja perehtyä HUMAKOn toimintaan entistä paremmin. Harjoittelu HUMAKOlla oli loistava mahdollisuus hyödyntää jo omaamiani tietoja ja taitoja mm. kuvituksen, valokuvauksen ja kuvankäsittelyn parissa. Sain myös kehittyä itsenäisen työn tekijänä ja vahvuutta oman toimintani suunnitteluun ja aikatauluttamiseen niin toisen harjoittelun kuin vapaa-aikani ohella.

Suosittelen harjoittelua HUMAKOssa lämpimästi. Ilmapiiri on nuorekas ja joustava, tekemistä varmasti riittää ja on loistava mahdollisuus saada työnsä näkyville. Musta tuntuu, että harjoittelustani HUMAKOlla on mulle jopa hyötyä tulevaisuudessa.

Mukavaa syksyn jatkoa kaikille!

Toivottelee,
Hannele harjoittelija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti