keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Nyt SE on täällä - HUMAKO-kiertue, mikäs muu!

Kohta se on edessä! Nimittäin jo vuoden alusta lähtien valmisteltu HUMAKO-kiertue!

HUMAKO-kiertueen tavoitteena on tuoda HUMAKOn toiminta tutuksi kaikille Humakin opiskelijoille. HUMAKO-kiertueella opiskelijat pääsevät tutustumaan HUMAKOn toimijoihin ja toimintaan, ja me HUMAKOn toimijat pääsemme tutustumaan teihin!

Päiväopiskelijoille kiertue toteutetaan päivän mittaisella ohjelmalla. Aamupäivästä luvassa on HUMAKOn aktiivimuotojen esittelyä, erilaisia hauskoja rasteja, ja iltapäivästä luvassa on ammattiliittojen puheenvuoroja. Monimuoto-opiskelijoille info on tiivistetty tunnin tietopakettiin. HUMAKO-kiertueesta on tänä vuonna tulossa parempi kuin koskaan! Kiertueen sisältöä on uudistettu reippaasti ja kiertueella on nyt kunnolla annettavaa myös toisen vuosikurssin opiskelijoille – päivää ei siis missään nimessä kannata missata!

Haalareiden tuunauksessa rajana on vain mielikuvitus ja käytössä olevat välineet.

Tule siis kiertuepäivänä mukaan, kuulemaan toiminnasta, tuunaamaan haalareita ja oppimaan uutta HUMAKOsta ja ammattiliitoista.

Mukana olevat liitot

  • Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
  • Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
  • Suomen Viittomakielen Tulkit ry (SVT)
  • Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö Taku ry
  • Nuoriso- ja Liikunta-alan asiantuntijat- Nuoli ry
  • Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on SAK:lainen ammattiliitto. Hyvinvointipalveluja tuottavia jäseniä meillä on lähes 230 000. JHL on ammattiliitto, jonka jäsenet työskentelevät mm. kuntien, valtion, kuntayhtymien, seurakuntien, ja julkiselle sektorille palveluja tuottavien yritysten palveluksessa.

JHL:ssä opiskelijajäsenyys on täysin ilmaista. Jokaisella opiskelijalla on samat oikeudet liiton palveluihin kuin maksavilla jäsenillä. Julkisten ja hyvinvointialojen opiskelijat JHL ry on JHL:n suurin yhdistys, jossa on lähes 10 000 jäsentä. Yhdistyksen tarkoituksena on koota yhteen JHL:n opiskelevat jäsenet. Opiskelijayhdistys toimii opiskelijoiden äänenä liitossa ja vaikuttaa aktiivisesti liiton toimintaan. Jäsenistö valitsee kahden vuoden välein syyskokouksessa hallituksen, joka laittaa jäsenten etujen ajajana opiskelijoiden rullia rullaamaan.

JHL on aktiivisesti vaikuttanut monen alan palkkakehitykseen, joihin Humanistisesta ammattikorkeakoulusta työllistytään. JHL on neuvottelemassa miltei kaikkia työehtosopimuksia, jotka koskevat mm: yhteisöpedagogeja eri työpaikoilla. Nykyisessä yhteiskuntatilanteessa ammattiliitot ovat avainasemassa puolustamassa työntekijöiden oikeuksia. Humanistisesta ammattikorkeakoulusta valmistuneet ja opiskelijat työskentelevät usein JHL:n järjestämisaloilla ja näin ollen heillä on turvanaan JHL:n jäseninä kattava luottamusmiesverkosto, joka ei jätä pulaan.

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry

Talentiaan kuuluu yli 23 000 sosiaalialan korkeakoulutettua, joista 4000 on opiskelijoita. Talentia tukee opiskelijajäsentensä ammatillista kasvua ja tarjoaa vaikuttamisen paikkoja sekä turvaa työhön.

Yhteisöpedagogeille sosiaalialan työmahdollisuudet ovat monipuoliset erityisesti nuorten ja lasten palveluissa. Sosiaaliala kaipaakin jatkuvasti kehittyvää moniammatillista osaamista ja yhteistyötä. Talentia on ollut mukana varmistamassa moniammatillisuuden kehittämistä sosiaalialalla, muun muassa sosiaalihuoltolain uudistustyössä.

Opiskelijajäsenyyden hinta on 15 €/ vuosi. Kuluva liittymisvuosi on ilmainen. Opiskelijajäsenyyteen kuuluu kaikki Talentian tarjoamat jäsenedut ja -palvelut. Työssäkäyvänä opiskelijana voit myös liittyä työttömyyskassan jäseneksi, jolloin jäsenmaksu on 1,35 % palkasta.

Liity mukaan www.talentia.fi

Suomen Viittomakielen Tulkit ry (SVT)

SVT:n varsinaiseksi jäseneksi voi hakea, mikäli opiskelee tai on valmistunut viittomakielen tulkiksi. Varsinaista jäsenyyttä hakeneet liittyvät myös Akavan Erityisalojen jäseneksi.

Opiskelija maksaa jäsenyydestään AE:n ohjeiden mukaisesti:
http://www.akavanerityisalat.fi/jasenyys/jasenmaksut/opiskelija Opiskelijajäsenellä on samat oikeudet kuin varsinaisella jäsenellä, hän voi mm. pyrkiä SVT:n hallitukseen.

Tällä hetkellä kokoamme kasaan alan uusia palkkasuosituksia, osallistumme alalla käytävään keskuteluun ja järjestämme erilaisia koulutuksia.
Lisätietoa http://tulkit.net/

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö Taku ry

TAKU ry on taide- ja kulttuurialalla työskentelevien ja opiskelevien akavalainen ammattijärjestö. Kulttuurituottajalle TAKUn jäsenyys takaa uusia verkostoja, kartutat työssäoloehtoa jo opiskeluaikana (esim. kesätöistä) ja saat arvokkaita vinkkejä työelämään. Jäsenmaksu on 1,3% /kk ennakkopidätyksen alaisesta palkkatulosta. Jos sinulla ei opiskelijana ole palkkatuloja, niin silloin ei tarvitse maksaa myöskään jäsenmaksua. Liity meihin ja olet varmistamassa, että kulttuurityön edunvalvontaa on silloinkin, kun sinä siirryt työelämään. 

Nuoriso- ja Liikunta-alan asiantuntijat- Nuoli ry

Nuoriso- ja Liikunta-alan asiantuntijoiden jäseniksi voivat liittyä korkeakoulutetut, nuoriso- ja järjestötyön sekä liikunnan asiantuntijat ja työntekijät sekä em. alojen opiskelijat.  Ammattiliittoon liittyneet opiskelijajäsenet maksavat prosenttipohjaista jäsenmaksua ainoastaan ansiotuloistaan, opintososiaaliset edut ovat jäsenmaksuvapaita. Jäsenmaksuprosentin suuruus on 1,25 % / kk, joka tarkoittaa noin 2000 euron ansioista 25 e / kk ja 200 euron ansioista 1,25 e / kk. Opiskelijajäsenet ovat liiton varsinaisia jäseniä.

Nuolella on myös erikseen opiskelijoiden asiantuntijaelin, opiskelijatoimikunta, jonka edustajat kokoontuvat säännöllisesti ja tekevät mm. esityksiä hallitukselle opiskelijoiden edunvalvonnan näkökulmasta.

Nuoli vaikuttaa edelleen nyt ja tulevaisuudessa siihen, että nuorisoalalle saataisiin säädösten kautta (laki tai asetus) sekä työehtosopimusten kautta tarkemmat pätevyyssäännökset eri tasoisiin työtehtäviin sosiaalialan tapaan.

Jyty vaikuttaa lähelläsi – opiskelitpa missä päin tahansa!

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty on noin 60 000 ammattilaisen muodostama ammattiliitto. Jytyläiset työskentelevät pääsääntöisesti kunnissa, kuntayhtymissä, seurakunnilla ja yksityisellä sektorilla.

Jytyssä opiskelijat ovat täysivaltaisia jäseniä, joilla on oikeus kaikkiin jäsenpalveluihin ja –etuihin. Opiskelevilla jäsenillä on myös mahdollisuus hakea rahallista harjoittelutukea työharjoittelun suorittamiseen. Jytyssä opiskelijajäsenet voivat olla normaalisti ehdolla luottamustoimiin ja vaikuttaa sitä kautta oman liittonsa toimintaan. Opiskelijajäsenyys maksaa vain 36 euroa vuodessa.
Jytyllä on viisi painopistealaa, joista yksi on nuoriso- ja järjestötyö. Nuoriso- ja järjestötyön ammattilaisille järjestämme mielenkiintoisia koulutuksia sekä tapahtumia ja tarjoamme hyvän mahdollisuuden ammatilliseen verkostoitumiseen. Eikä pidä unohtaa työtämme jäsenten parempien työehtojen ja sujuvamman työelämän eteen.


Nähdään kiertueella!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti