maanantai 14. syyskuuta 2015

Jäsenet liikkumaan vauhdilla ja voimalla!

Tänään maanantaina starttaa Humakissa ensimmäistä kertaa kaikkien kampusten yhteinen liikuntakampanja ”Jäsenet liikkumaan”! Kampanjan tarkoituksena on kannustaa ja rohkaista opiskelijoitamme lisäämään arkiliikuntaa. Kampanja alkaa tänään 14.9. ja kestää perjantaihin 18.9. asti. Lähdetään yhdessä hakemaan ehkä sitä ensimmäistä sysäystä kohti arkiliikunnan lisäämistä!

Opiskelijoiden liikuntaliitto (OLL) on tutkinut jo monta vuotta istumisen riskejä ja huonoja vaikutuksia. Tiesitkö esimerkiksi että: ”…suomalaiset aikuiset viettävät lähes 80 % valveillaoloajastaan liikkumattomina, pääasiassa istuen?”. Tämä on OLL ensimmäinen totuus liikkumattomasta yhteiskunnastamme. Seuraavasta linkistä voit itse käydä lukemassa 10 kovaa faktaa istumisesta: http://www.oll.fi/edunvalvonta/liiku-terveemmaksi-2014-2/10-faktaa-istumisesta/

Pieni taukojumppa voi tehdä ihmeitä!

Liikkumattomuus ja liika paikallaan istuminen heikentää mm. keskittymiskykyä, huonontaa kuntoa ja vaikuttaa monilla tavoilla heikentävästi koulunkäyntiin ja opiskeluun. Painonpudotuskin sujuu usein helpommin arkiliikunnan lisäämisellä, kuin pelkästään salilla tehdyllä hikirääkillä. Arkiliikunta on kaikkia niitä arkielämän pieniä päätöksiä, joihin kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa. Puhutko puhelimeen istuen vai seisten? Entä oletko koskaan harkinnut läppäritelineen ostoa? Läppäritelineellä voit tuoda kannettavan tietokoneesi ergonomiseen seisomatyöasentoon ilman valtavia rahallisia uhrauksia. Seisomapöydät maksavat paljon, kun taas läppäritelineen saa tilattua netistä muutamalla kympillä.

Lähdetään yhdessä heti näin lukuvuoden alusta siis parantamaan kaikkien terveyttä ja hyvinvointia! Liikunnalla eli myös arkiliikunnalla on lukuisia ja taas lukuisia positiivisia vaikutuksia ihmisen hyvinvointiin. Väsyttääkö aina aamuisin ja tekee mieli juoda energiajuomaa, joka vaikuttaa esimerkiksi erittäin heikentävästi keskittymiskykyysi? Voisiko ratkaisu ollakin edellisenä iltana heitetty kävelylenkki koiran tai kaverin kanssa? Sen jälkeen jaksaa mennä nukkumaan tarpeeksi aikaisin ja aamulla olet kuin uusi ihminen. Et myöskään silloin tarvitse ylimääräisiä myrkkyjä kehoosi. Tällaisia win - win näkökulmia löytyy arkiliikunnan lisäämisestä lukuisia.

Jaloittelu saa hyvälle mielelle :)

Haluaisitko sinäkin siis kuulua monivoittajien kerhoon, ja alkaa parantaa omaa hyvinvointiasi yhdessä ystävien kanssa? Minä ainakin haluan olla monivoittaja, ja parantaa terveyttäni ja hyvinvointiani yksinkertaisilla päätöksillä arjen keskellä! Sanotaan stop istumiselle! Opiskelijoiden liikuntaliitolta löytyy aiheesta erittäin mielenkiintoinen video (https://publisher.qbrick.com/Embed.aspx?mid=D1D21A0D). Käykää tsekkaamassa se ja muistakaa antaa sille tuolillekkin välillä vähän lepoa! Ei muuta kun jäsenet liikkumaan!

Hyvinvoivaa syksyä toivottaa HUMAKOn liikuntavastaava Esa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti