torstai 24. syyskuuta 2015

Kokeile, epäonnistu, kokeile uudestaan tai kokeile muuta, onnistu!

Kun tieto opiskelupaikasta tuli vuonna 2013, oli minulle alusta alkaen selvää, että aion olla aktiivisesti mukana myös kaikessa opiskelun oheistoiminnassa. Opintojen alkaessa, ja jo pääsykokeissa, oli näkyvin osa opiskelijatoimintaa tutorointi. Tutorit ja tutorointi tulivat tutuksi heti, ja kun tutorhakumainoksia alkoi näkyä, päätin myös itse hakea tutoriksi.

Tutor-haaveet vaihtuivat puheenjohtajan nuijaan.
Hakemus oli helppo täyttää, perustietojen lisäksi piti perustella, miksi haluaa tutoriksi. Hakemisen jälkeen hakijat haastatellaan kampuksilla, ja niin myös minutkin. Haastattelutilanne oli mukava, haastattelijoina olivat kampuksen tutorvastaavalehtori sekä kampuksen tutorvastaavaopiskelija. Kysymyksenä oli mm. miten kehittäisit tutorointia? Ja jos saisit minkä vain supervoiman, minkä ottaisit ja miksi?

Tieto uusista tutoreista tuli muutama viikko haastattelujen jälkeen, enkä ollutkaan valittujen joukossa. Petyin hieman, mutta päätin ottaa selvää mitä muuta toimintaa opiskelijakunta voisi tarjota. HUMAKOn nettisivuja selaillessa löysin kiinnostavalta ja haastavalta kuulostavan hallitustoiminnan. Luin HUMAKOn blogista hallituksen toiminnasta, ja päätin hakea mukaan. Hallitushaussa hakemuksen lisäksi edustajisto haastattelee hakijat, ja haastatteluiden jälkeen he tekevät valinnat. Minut valittiin hallitukseen, ja olin todella innoissani! Hallituksessa ensimmäisenä vuonna sain vastuulleni sosiaalipolitiikan, ja nyt toisena vuonna toimin hallituksen puheenjohtajana.

Kannattaa pitää mieli avoimena, kokeilla uutta ja ehkä
jopa yllättyä iloisesti!

Nyt muutaman vuoden tutortoiminnan koordinointia seuranneena olen tajunnut, ettei tutorhommat todellakaan olisi olleet minua varten. Joten, kiitos HUMAKO, kun sulkemalla minulta yhden mahdollisuuden, avasit toisen. Vaikka olisin varmasti tutortoiminnassa saanut arvokkaita kokemuksia, eivät ne olisi ikinä vetäneet vertoja sille kaikelle mitä olen hallitustoiminnasta saanut ja oppinut.

- Hallituksen puheenjohtaja Salla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti