maanantai 7. syyskuuta 2015

Jaostohaku starttaa än yy tee NYT!

Onko sinulla idea opiskelijabileistä tai muusta tapahtumasta ja haluaisit päästä toteuttamaan sen? Haluatko vaikuttaa opiskeluympäristösi asioihin? Tai haluatko yksinkertaisesti vain tehdä opiskeluajastasi hauskempaa, sujuvampaa ja monin verroin mukavampaa?

Kyllä, tarvitsemme juuri sinut. Voit olla vasta aloittanut opiskelija tai jo pidempään opiskellut. Tälle matkalle et tarvitse mukaan kuin intoa ja kiinnostuksen toimintaan, me opetamme loput.

Mutta mikä oikein on tämä mystinen jaostotoiminta?

 Pääkaupunkiseudun jaosto järjesti Humakin ihmeellisen rallin.
Paikallisjaostot vastaavat HUMAKOn toiminnasta kaikissa Humakin alueyksikössä. Alueyksiköitä ovat Jyväskylä, Kuopio, Pääkaupunkiseutu sekä Turku. Paikallistoimintaan kuuluu opiskelijatapahtumien järjestäminen, omaan opiskeluympäristöön vaikuttaminen
sekä yhteyshenkilönä toimiminen HUMAKOn hallitukseen. Jaostotoiminta on kuitenkin aina ennen kaikkea tekijöidensä näköistä.

Opiskelijaelämään kuuluvat usein erilaiset illanvietot, bileet ja monenmoiset tapahtumat. Jaostossa pääset järjestämään näitä opiskelijatapahtumia yhdessä muiden jaostotoimijoiden kanssa. Tapahtumia voivat olla juurikin ne bileet ja illanvietot, mutta myös hyvinvointitapahtumat, peli-illat tai vaikkapa haalariompelut. Oletko jäänyt ehkä kaipaamaan jotain tiettyä tapahtumaa? Tule ja toteuta oma ideasi!

Jaostoissa toimivat opiskelijat ovat kuluneen vuoden aikana järjestäneet useita tapahtumia yksiköissä ympäri Suomen. Kuopiolaiset saivat kokea yliopistoissa paljon pidettävien sitsien tunnelmaa, Jyväskylässä bailattiin humapprojen tahtiin ja Pääkaupunkiseudun porukka kokosi kasaan Humakin ihmeellisen rallin. Jaostotoimijoilla on siis oikeasti hieno mahdollisuus ideoida ja toteuttaa erilaisia opiskelijatapahtumia. HUMAKO tukee toimintaa vieläpä rahallisesti.

Opiskelijakuntien, kuten HUMAKOn tarkoituksena on valvoa opiskelijoidensa etua. Paikallisjaostot tukevat tätä edunvalvontaa keräämällä opiskelijoilta palautetta. Kun opiskelijakunnassa tiedetään mitkä asiat eivät opiskeluyksiköissä toimi, on niihin silloin myös mahdollista vaikuttaa. Tulleisiin palautteisiin vaikutetaan yhdessä hallituksen ja työryhmäedustajien kanssa. Jaostossa voit vaikuttaa myös hyvin konkreettisesti esimerkiksi yhteisten hankintojen kautta. Opiskelijoiden kuuleekin silloin tällöin harmittelevan, ettei esimerkiksi sosiaalitilasta löydy jotain tarpeellista. Jaostossa rahaa voitaisiin käyttää hankkimalla sosiaalitilaan vaikka kahvinkeitin.

HUMAKOn paikallisjaostoissa pääset vaikuttamaan siihen millaista opiskelijaelämä omassa yksikössäsi on.

Jaostotoiminnasta saat myös opintopisteitä. Miksipä et siis haluaisi nopeuttaa opintojasi mukavalla toiminnalla, jossa voit oppia paljon uutta ja saada upeita kokemuksia? - Niinpä, et keksinyt yhtään syytä kieltäytyä!

Jaostohaku starttasi tänään ja hakea voit 28.9 asti. Hakulomakkeen ja lisätietoa löydät HUMAKOn nettisivuilta http://www.humako.net/haemukaan/jaostoon

Toivottavasti näemme jaostotoiminnan merkeissä :)

- Hallituksen jaostovastaava Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti