torstai 10. syyskuuta 2015

Viisi tutormuotoa – mikä niistä on sun? ;)


Viime viikolla kirjoittelin siitä, kun itse olin tutorina ja kerroin, että HUMAKO hakee nyt uusia tutoreita. Meillä HUMAKOssa on tosiaan viisi erilaista tutormuotoa, josta opiskelijat saavat valita oman mielenkiintonsa mukaan. Tässä tekstissä kerronkin jokaisesta näistä tutormuodosta. Toivottavasti kiinnostut ja haet tutoriksi 23.9. mennessä :)

Vertaistutorit

Vertaistutorit ovat niitä tutoreita, jotka toimivat eniten uusien opiskelijoiden kanssa. Vertaistutorit osallistuvat jo pääsykokeisiin neuvomaan ja tsemppaamaan hakijoita. Koulun alkaessa, vertaistutoreilla on iso rooli aloittavien opiskelijoiden ryhmäyttämisessä. Uudet opiskelijat jaetaan pienryhmiin ja jokainen vertaistutor toimii oman pienryhmänsä tutorina. Vertaistutorit ovat todellinen tuki ja turva ensimmäisen lukuvuoden aikana.

KV- eli kansainvälisyystutorit

KV-tutorit ovat ulkomaisten vaihto-opiskelijoiden omia tutoreita. Mieti omalle kohdallesi, millaista olisi matkustaa yksin vieraaseen maahan, vieraaseen kouluun, vieraan kielen sekaan.. Siksi KV-tutorit ovat tärkeitä niillä kampuksilla, jonne vaihtareita saapuu. KV-tutorit pitävät saapuviin vaihtareihin yhteyttä jo ennen kuin he tulevat Suomeen ja ovat heidän tukenaan ja turvanaan koko vaihdossaolon ajan. KV-tutoreiden tehtävänä on saada vaihtarit viihtymään ja tuntemaan olonsa tervetulleiksi.

Markkinointitutorit

Markkinointitutorin nimi kertoo jo hyvin sen, mitä markkinointitutorit tekevät. Markkinointitutorit käyvät siis markkinoimassa Humakia ja HUMAKOa erilaisilla kouluvierailuilla lukioissa ja muissa 2. asteen oppilaitoksissa. Markkinointitutorit pääsevät mukaan myös Humakin ständille STUDIA-messuille. Yhtenä tehtävänä on myös suunnitella uudenlaisia keinoja ja markkinointitempauksia, joilla markkinoida kouluamme.


Kokemustutorit

Kokemustutorit jakavat omaa tietoaan ja taitoaan muille opiskelijoille. Kokemustutorointi voi olla oman osaamisen jakamista harraste- tai opintopiirien kautta tai tukemista harjoittelu- tai opinnäytetyöasioissa. Kokemustutorina voi esimerkiksi jakaa omaa osaamistaan kielissä ja tukea heikomman kielitaidon omaavia. Kokemustutorin ei tarvitse olla mestari, vaan riittää että on halua ja innostusta, sekä aikaa olla muiden tukena. Kokemustutorit ovat todellisia arjen sankareita, sillä he voivat olla auttamassa opinnoissa jaksamisessa.

Liikuntatutorit

Liikuntatutorit kannustavat muita opiskelijoita liikkumaan ja tarjoavat matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia. Liikuntatutorit innostavat arkiliikunnan pariin. Liikuntatutorit voivat järjestää erilaisia lajikokeiluita ja yhteisiä liikuntaturnauksia opiskelijoille ja henkilökunnalle. Liikuntatutorit ottavat lähellä olevista liikuntapalveluista selvää ja kertovat niistä muille. Liikuntatutorin ei tarvitse olla mikään himourheilija vaan riittää, että on innostusta liikuttaa muita.

Nyt kysynkin – mikä tutor sä olet? ;) 

Lisätietoja löytyy HUMAKOn nettisivuilta sekä tutoroinnista voi kysellä oman kampuksen tutoreilta. Myös minä vastailen mielelläni kaikkiin kysymyksiin :)

Klikkaa tästä ja hae mukaan tutoriksi!

Tutorterveisin,
Tutorvastaava-Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti