keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Edustajistosta tuttu ja turvallinen vaikuttamispaikka

Mikä ihmeen edari? Siis edustajisto? Siis mikä?

Edustajisto käyttää ylintä päätäntävaltaa HUMAKOssa. Eli jos HUMAKO olisi Suomi, olisi edustajisto  verrattavissa eduskuntaan. Tavallaan. Edustajisto määrittää toiminnan suuntaviivoja eli mihin kohdennetaan resursseja – rahaa ja työtunteja.

HUMAKOlla on perustoimintaa, joka on hoidettava, mutta muusta päättää edari. Istuva edustajisto kuuntelee hallituksen toiveita ja nuijii syyskokouksessa tulevan vuoden toimintasuunnitelman sekä talousarvion. Syksyllä valittava uusi edustajisto valitsee järjestäytymiskokouksessaan mieleisensä hallituksen toteuttamaan toimintasuunnitelmassa mainitut asiat. Läpi vuoden edustajisto seuraa ja ohjaa hallituksen toimintaa.

Olisko susta tähän? 
Me ollaan edaattoreita ja se jos mikä hymyilyttää


NO TIETENKIN! Uusi edustajisto perehdytetään 23.-24.11. Helsingissä, joten ennakkoon ei tarvitse tietää kaikkea. Tai välttämättä mitään. Kiinnostus vaikuttaa koulussamme sekä opiskelijarintamalla tapahtuviin muutoksiin riittää. Edustajistossa pysyt tilanteen harjalla ja voit vaikuttaa silloin, kun asioista päätetään.

Ja nyt sitten tuli mieleen, että viekö se aikaa, terveyden ja opintotuen?

Edustajistossa toimimisesta ei tule kuluja edaattorille. Suurin osa kokouksista ja tapaamisista tapahtuu netin välityksellä. Kauden aikana on kolme live -kokousta Helsingissä, joihin kustannetaan matkat, majoitus ja jopa ruokaakin. Useimmiten tämän enempää matkustamista ei tule, joten yöunia ei tarvitse menettää opiskelit sitten esimerkiksi Kuopiossa tai Turussa. Edustajisto palaveeraa noin 2 kertaa kuussa, joten aikaan sidottua toimintaa ei ole paljoa. Tietysti omaehtoinen asioihin paneutuminen on hyvin suositeltavaa.

Ootko jo mukana?

Edustajistohaku on auki 5.10. asti, joten laitappa samantien ehdokasilmoitus liikkeelle! Vaalit toimitetaan sähköisenä 2.-4.11. Lisätietoja käytännöstä: http://www.humako.net/uutiset.html?16156.

Lähde rohkeasti kokeilemaan siipiäsi opiskelijakuntatoiminnassa!

Ota yhteyttä, mikäli jokin pohdituttaa:

Ida Myllärinen
Edustajiston 2015 puheenjohtaja
ida.myllarinen@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti