maanantai 31. elokuuta 2015

Yksi elämäni parhaimmista vuosista

Ai mikä on ollut niin mahtavaa?  No tutorina toimiminen tietty!

Aloitin omat yhteisöpedagogiopintoni Nurmijärvellä syksyllä 2013. Tiesin heti alusta asti, että haluan toimia tutorina ja pian haku alkoikin. Olin niin innoissani jo pelkästä tutorhausta, että hain heti ensimmäisenä hakupäivänä. Kaikki hakijat haastateltiin kampuksen tutorvastaavan ja tutorlehtorin toimesta. Vaikka se haastattelu vähän aluksi jännittikin, niin tuli huomattua miten rentoa jo haastattelussa oli – sai nauraa ihan vapaasti yhdessä haastattelijoiden kanssa.:) Koska tutortoiminta ei muutenkaan ole vakavaa puuhaa, vaan nimenomaan hauskaa ja rentoa!

Tutorin tunnistaa haalareista

Pari viikkoa jännitin millaisen viestin tulen saamaan, onko minut valittu vai ei. Vihdoin sain viestin, jossa onniteltiin uutta tutoria ja kerrottiin koulutuksesta. Koulutus oli marraskuussa ja sinne kokoontui kaikki uudet valitut tutorit. Jos ennen koulutusta olin jo intoa täynnä, niin koulutus sen kuin vaan lisäsi sitä. En malttanut odottaa milloin saisin aloittaa oman ”tutor-urani”.

Tutorina pääsin suunnittelemaan ja järjestämään kaikkea kivaa toimintaa muille opiskelijoille, olin pääsykokeissa tsemppaamassa Humakiin hakijoita ja syksyn alkaessa olin ryhmäyttämässä aloittavien opiskelijoiden ryhmää. Se ensimmäinen iltapäivä, jolloin pidimme ryhmäytymisiltapäivän – on tutorhetkieni huippuja. Tajusin siellä miten paljon oikeasti toiminnasta nautin ja tykkään! :) Sain tutustua uusiin ihmisiin ja tutustuttaa uusia ihmisiä toistensa kanssa. Samalla pystyin pitämään hauskaa, koska sitähän se tutortoiminta on.

Tutoroidessa pääsee kokemaan kaikenlaista!

Toinen huippuhetkeni tutoroidessa oli se, kun järjestimme yhteisen illanvieton järven rannalla. Osallistujat viihtyivät ja kaikki sujui hyvin. Mutta se paras hetki siinä illassa oli se, kun yksi osallistujista tuli minulta kysymään: ”Tältäkö näyttää onnellinen tutor?”. Musta oli hienoa, että se näkyi oikeasti ulospäin miten paljon toiminnasta tykkäsin. Ja tykkään edelleen – siks mä oon hallituksessa tutorvastaavana.

Mutta miks mä nyt aloin muistelemaan menneitä… No koska HUMAKO etsii nyt uusia tutoreita! Tutorhaku on käynnissä 1.-23.9.

HUMAKO hakee uusia tutoreita aina näin syksyisin. Tutormuotoja on 5 erilaista, joten kaikille löytyy varmasti jotain mielekästä ja kiinnostavaa! :)  Meillä on siis vertaistutoreita, jotka ovat uusien opiskelijoiden tukena ja turvana (mä toimin itse vertaistutorina), kv- eli kansainvälisyystutoreita, jotka ovat sitten taas vaihtareiden tukena. Markkinointitutorit markkinoivat Humakia ja HUMAKOa erilaisilla markkinointikäynneillä, kokemustutorit ovat tukemassa opiskeluissa ja jakavat omaa osaamistaan muille ja liikuntatutorit kannustavat muita opiskelijoita liikkumaan ja järjestää siihen mahdollisuuksia. Kaikki tekee kuitenkin yhteistyötä keskenään tutormuodosta riippumatta, joten vaikka mulla oli ihan huippua vertaistutorina – varmasti kaikki saa mahtavan vuoden tutorina toimiessaan, oli sitten mikä tutor tahansa :)

Tutor-porukassa hyvä yhteishenki on kaiken A ja O.

Ens viikolla kirjottelen sitten enemmän noista eri tutormuodoista. Mutta jos pienikin kiinnostuksen kipinä syttyi, käy lukemassa tutortoiminnasta HUMAKOn nettisivuilla ja HAE MUKAAN TUTORIKSI. Voit myös kysellä lisää oman yksikön tutoreilta tai pistää mulle viestiä tutor.humako@humak.edu. Mielelläni vastaan kaikkiin yhteydenottoihin! :)

Innolla uusia tutoreita odottaen,
Tutorvastaava-Tiia :)

ps. Tässä on suora linkki hakulomakkeeseen ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti