maanantai 10. elokuuta 2015

Alehintoja opiskelijakortilla - kohteena Jyväskylä!

Heipparallaa opiskelutoverit! Sateentäytteinen kesä alkaa tehdä loppuaan, ja lämpöaaltoinen syksy on alkamassa! Mikäs sen parempi on lämpimiä syyspäiviä viettää, kuin suosikkikahvilassani Coffee Housessa, josta opiskelija saa korttia näyttämällä aamupalan alehintaan. Eikä kyseessä ole mikä tahansa kortti, vaan opiskelijoiden rakas ystävä: opiskelijakortti.

Kun viime vuonna kuulin opiskelupaikastani Humakissa, ensimmäinen asia, minkä tein, oli HUMAKOon liittyminen ja opiskelijakortin hankkiminen. Ja koska tunsin suurta halua lähteä ulkomaille vaihtoon, hankin kansainvälisen ISIC-opiskelijakortin.  Innoissani kortin saatuani postista, odotin ensimmäisenä kotipuolessa käyntiä, jotta saisin 50 % alennuksen matkasta! VR ja Matkahuolto myy juna- ja bussiliput puoleen hintaan opiskelijoille, mikä on enemmän kuin anteliasta! En silloin osannut edes ajatella, mitä kaikkia etuuksia opiskelijakortilla voisi saada.

Vuotta myöhemmin olen asteen viisaampi. Opiskelijakortillani, mikä tilattiin Frankilta, saa monista paikoista alennusta. Frankin netti-sivut ovat listanneet mielettömän kirjon erilaisia nettikauppoja Fitnesstukusta Zalandoon ja CDON.COMista PhotoBoxiin, joista opiskelijat saavat alennuksia aina 5% - 60%.

Frankin sivut ovat hyvin kattavat ja monipuoliset laidasta laitaan, ja tarjolla on niin mediassa tunnettuja yrityksiä, kuin hieman pienempiä yrityksiä, joita ei löydy kuin jostain tietystä kaupungista. Itse kohtasin tällaisen putiikin opiskelukaupungistani Jyväskylästä kauppakeskus Forumista. Decola niminen erikoisliike, josta löytyy sisustukseen, leivontaan ja keittiöön sopivia tarvikkeita. Uteliaisuuttani menin tutustumaan liikkeeseen ja sieltä löytyi mukavia ja ihastuttavia heräte- ja lahjaostoksia moneen lähtöön. Kierrellessäni liikkeessä heräsi pieni lupaus, että jos täältä saisin opiskelija-alennuksia, niin palaisin liikkeeseen uudestaan. Mutta en nähnyt mitään ilmoitusta tai edes viittausta alennusmahdollisuuksista. Olin aikeissa lähteä pois, kunnes rohkenin kysyä myyjältä:
  ”Hei! Saako täältä opiskelija-alennuksia?”
  ”Kyllä täältä saa!” vastasi myyjä iloisesti.

Ei hitsi, lupaus pysyi ja olen palannut sinne useastikin. Ja tieto tuosta tuli ihan sillä, että rohkenin kysyä suoraan. Kaikkia opiskelija-alennusmahdollisuuksia ei Frank ole listannut, joten jos kotikulmillasi on kahvila, parturi-kampaamo, kirjakauppa, urheiluliike, tai muuta vastaavaa, niin rohkeasti vaan kysymään alennuksia. Kaikki paikat eivät aina huomaa laittaa lappua tai tiedota nettisivuillaan alennuksista, joten täytyy itse osoittaa aktiivisuuttaan ja kiinnostustaan tuotetta kohtaan ja vain kysyä.


Mieti ihmeessä, kun olet opiskelijakortin hankkimista harkitsemassa, että valikoima on laaja, ja jokaiselle varmasti löytyy mielenkiintoisia hyödykkeitä ja ilonkohteita. Jos Frankin sivuilta ei löydy mieluisia alennuskohteita, niin koulusta ainakin saa opiskelija-alennuksen kouluruuasta! Omalla kampuksellani Jyväskylässä opiskelijakorttia näyttämällä saan ateriani 2,6€, mikä on puolet vähemmän kouluruuan normaalihinnasta. Joka päivä säästää siis 2,6€, ja jos kontaktiopetusta on vaikka 16pv/kk, niin säästyy melkein 42€, ja jokainen euro ja sentti on aina kotia päin.

Itse en vielä tähän mennessä ole nähnyt opiskelijakortin hankkimisesta koituneen mitään haittaa. Edut ovat huikeita, ja kun me usein vetoamme köyhyytemme opiskelijaelämällä, niin käytetään hyväksemme niitä alennuksia, joita saamme.

Lisää Frankin opiskelijaeduista voit lukea osoitteesta https://frank.fi/fi/ ja siellä pääset rekisteröitymään sivustolle, jolloin saat aivan ensimmäisenä tiedon uusista jäseneduista suoraan sähköpostiin. Myös tietoa opiskelijahintaisista ruokapaikoista löytyy Kelan sivuilta osoitteesta http://www.kela.fi/ateriatuki_opiskelijaravintolahaku.

  Mukavaa syksyn aloitusta kaikille!!

 - Sonja Salonen, HUMAKOn KV-vastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti