torstai 20. elokuuta 2015

Kuulumiset SAMOKin kesäseminaarista ja hallitusevakosta!

Syyslukukausi alkaa käynnistymään ja siitä ensimmäiset merkit nähtiinkin jo viime viikonloppuna HUMAKOn hallituksen evakossa. Viime viikonloppuna puheenjohtajamme Salla ja koulutuspoliittinen vastaava Juulia suuntasivat Suomen opiskelijakuntien liiton SAMOKin kesäseminaariin ja hallitusevakkoon. SAMOKin tapahtumiin kokoontuu opiskelijakunta-aktiiveja ympäri Suomen keskustelemaan ja kouluttautumaan ajankohtaisista kuumista perunoista. Tämän viikonlopun ohjelmassa oli asiaa muun muassa opiskelijaterveydenhuollosta, opintotuesta sekä SAMOKin tulevan vuoden suunnitelmista.

PJ & Kopo seminaaritunnelmissa.

SAMOKin tapahtumille on ominaista hyvä yhteishenki ja meininki. Tapahtumat sisältävät paljon   ideoiden jakamista ja uusien asioiden suunnittelua, jotta ammattikorkeakoulukenttä olisi mahdollisimman hyvä opiskelijalle. On ilo saapua tapahtumiin, joissa tapaa uusia ja vanhoja kollegoja, joiden kanssa pääsee puimaan ja porisemaan mieltä askarruttavista asioista.  Meille HUMAKOlaisille on erityisen tärkeää pitää yhteyttä Humakin alueen opiskelijakuntiin, eli Kuopioon, Joensuuhun, Jyväskylään, pääkaupunkiseudulle, Tornioon sekä Turkuun. Kesäseminaarin aikana HUMAKOlaisia pyydettiinkiin lähtemään rastin vetäjiksi Joensuussa järjestettäviin rastibileisiin. Voiko tästä tilaisuudesta kieltäytyäkään?


Asiapainotteista viikonloppua kevensi illan ohjelmat, joissa pääsi saunomaan ja uimaan (me emme uskaltaneet, koska vesi on edelleen liian kylmää), grillamaan sekä pelaamaan Aliasta.  Ilta-aikaan syntyy yleensä parhaat keskustelut ja saa luotua hyviä kontakteja. Opiskelijakunta-aktiivit ovat avuliasta porukkaa, neuvoa muilta voi kysyä niin opiskelijakuntatoimintaan, henkilökohtaiseen
elämään kuin jopa yrittäjyyteen.


Kesäseminaari ja hallitusevakko järjestettiin Kouvolassa. Meille oli varattu Puhjonrannan leirikeskus, jonka näköalasta ja ympäristöstä tuli mieleen Humakin kampuksien maisemat. Järveä ja metsää. Mieli lepää. Tällaisissa puitteissa on aivan mahtavaa päästä keskustelemaan välillä vähän vaikeistakin asioista. Viikonloppu ei tuntunut ollenkaan rankalta vaikka asiaa olikin paljon!

- Puheenjohtaja Salla ja Kopo-Saukkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti