maanantai 17. elokuuta 2015

Opiskelijakunnan syksy on vilkas, työntäyteinen ja parasta mitä on!

Opiskelijakunnassa vuodenajat menevät aivan omaa rataansa. Olemme pikkuhiljaa siirtymässä kesästä syksyyn ja meillä täällä valmistellaan jo vuodenvaihdetta. Mutta toisaalta, syksyn valmistelu alkoikin jo helmikuussa. HUMAKOssa on pitkin kevättä ja kesää suunniteltu kovalla pöhinällä elokuun lopussa alkavaa HUMAKO-kiertuetta. HUMAKO-kiertueen tarkoituksena on tuoda HUMAKOn toiminta tutuksi kaikille Humakin opiskelijoille. Päiväopiskelijoille kiertue toteutetaan päivän mittaisella ohjelmalla, jossa on mukana ammattiliittojakin, kun taas monimuoto-opiskelijoille info on tiivistetty tunnin tietopakettiin. HUMAKO-kiertueesta on tänä vuonna tulossa parempi kuin koskaan! Kiertueen sisältöä on uudistettu reippaasti ja kiertueella on nyt kunnolla annettavaa myös toisen vuosikurssin opiskelijoille – päivää ei siis missään nimessä kannata missata!

Kiertueella tullaan kertomaan HUMAKOn toimijoista.

Syksyllä meidän toimintaan haetaan paljon taas opiskelijoita. Tutorhakumme käynnistyy heti 1.9. ja seuraavalla viikolla käynnistyy jaosto- ja edustajistohaku. Myöhemmin syksyllä on mahdollista hakea hallitukseen ja työryhmätoimijaksi. Vaikka tuntuukin, että hakuja on paljon (ja onhan niitä..) niin silti niihin kannattaa tarttua! Opiskelijakuntatoiminta on sellaista, että se opettaa jokaiselle jotakin. Mietit sitten tutoriksi lähtemistä tai hallitukseen hakemista, niin tee se! Opiskelijaelämään kuuluu uusien kokemuksien hankkiminen ja sen aikana rakennetaan omaa ammatti-identiteettiä. Opiskelijakuntatoiminnassa oppii aina jotain, josta on hyötyä myöhemmin työelämässä.

HUMAKOn syksyyn kuuluu paljon muutakin. Toimistolla olemme parhaillaan kiireisiä opiskelijakorttitilauksien käsittelyn kanssa (liity jäseneksi), lukuvuositarroja haetaan myös aktiivisesti (uusi jäsenyytesi) ja kasa haalareitakin toimistolle tupsahti! Ensi viikolla pääsemme hyllyttämään haalarit ja toimitamme samalla myös sovitushaalarit kampuksille. Opiskelijat tosin voivat tilata haalareita jo nyt, täyttämällä verkossa olevan lomakkeen. Toimistolla syksy on ehdottomasti vilkkainta aikaa ja siksi ehkä parasta. On mukava tavata opiskelijoita, kuulla heidän kuulumisiaan ja kertoa heille esimerkiksi meidän mahtavista jäseneduista. Keväällä aloitimme toimistolla myös jäsenkahvituksen ja se otetaan käyttöön taas syyskuun alussa, tervetuloa siis vaikka vain kahvittelemaan meidän toimistolle!


Tämän kaiken lisäksi meillä hallitus viimeistelee erilaisia projekteja, jotka on aloitettu keväällä. Olemme keskustelleen paljon mm. tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta. HUMAKOssa uusitaankin parhaillaan yhdenvertaisuussuunnitelmaa ja se on tarkoitus saada valmiiksi nyt syksyllä. Lisäksi olemme pohtineet miten saamme kannustettua opiskelijoita liikkumaan ja vähennettyä esim. opiskeluun liittyvää istumista. Tähän liittyen meillä onkin tulossa tempaus syyskuussa. Lisäksi jaostotoimijoiden tueksi olemme valmistelleet opasta, käynnistämme monimuoto-opiskelijoille suunnattua tutorointia ja kummimme tulevat olemaan entistä aktiivisempia viestiessään. Kummit muuten tulevat käymään omilla kummikampuksilla HUMAKO-kiertueen yhteydessä. HUMAKOn hallituksellakaan ei siis aika ole jäänyt pitkäksi ja paljon kaikkea on vielä tulossa. Tämä kaikki kuitenkin onnistuu, kun on hyvä yhteishenki ja yhdessä tekeminen vain on niin hauskaa!

Hallitus 2015 ja työntekijät

Tavataan toimistolla!

- Toiminnanjohtaja Marianna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti