maanantai 30. marraskuuta 2015

HUMAKO vuonna 2016

HUMAKOn hallitus kokoontui lokakuun lopulla yhteen, ja ohjelmassa oli muun muassa HUMAKOn tulevan vuoden valmistelua. Hallitus valmistelee vuosittain vuoden lopussa toimintasuunnitelman, ja edustajisto lyö sen pohjalta lukkoon tulevan vuoden toiminnan. Toimintasuunnitelman pohjalta seuraavan vuoden hallitus sitten lähtee työskentelemään!

Mutta mistä ne toimintasuunnitelmaan kirjoitettavat asiat sitten keksitään?

Siinä on taas ideaa kerrakseen.

Suunnittelupäiville virittäydyimme suunnittelemaan tulevaa jakautumalla pareihin, ja käymällä läpi HUMAKOn toimintaa ohjaavia asiakirjoja, esimerkiksi strategiaa, kummisuunnitelmaa ja viestintästrategiaa. Näistä asiakirjoista poimimme asioita, joihin pitää erityisesti kiinnittää huomioita tulevana vuonna. Kaikilla hallituslaisilla on tietenkin tullut toimintakauden aikana paljon kehittämisehdotuksia ja uusia ideoita HUMAKOn toimintaan. Kävimme läpi ja heittelimme ideoita vapaasti eri aiheisiin liittyen.

Vapaan ideoinnin jälkeen oli aika kokoontua yhteen käsittelemään syntyneitä ideoita. Vaikka mahtavia ideoita on älyttömän paljon, kaikkea ei voida tehdä, joten ideoita lähdettiin karsimaan ja yhdistämään mahdollisuuksien mukaan.

Kaikista hyvistä ideoista kootaan järkevät kokonaisuudet ja monia juttuja on onneksi
mahdollista yhdistää. Asioiden priorisointi on tässä kohtaa se tärkein juttu.

Hallitus viimeisteli toimintasuunnitelman, ja tämän jälkeen edustajisto käsitteli ja hyväksyi sen. Nyt on siis tiedossa, mitä tekee HUMAKO vuonna 2016! Luvassa on paljon kaikkea opiskelijoiden parhaaksi. Toiminta keskittyy erityisesti siihen, mikä näkyy jokaisen opiskelijan arjessa - vuonna 2016 panostamme erityisesti HUMAKOn tutor-, jaosto- sekä kummitoiminnan kehittämiseen. Sitä kautta HUMAKOn toimijat ovat entistä paremmin opiskelijan tukena, järjestävät mahtavia tapahtumia ja kehittävät yhteisöllisyyttä jokaisella kampuksella!

Paikallisen toiminnan kehittämisen lisäksi HUMAKO panostaa viestinnän ja jäsenpalveluiden kehittämiseen sekä opiskelijoiden aktiivisuuden lisäämiseen. Edunvalvonnan vaikuttavuutta HUMAKO lisää tekemällä laadukkaampaa yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa, sekä luomalla poliittisen ohjelman, joka on vaikuttamistyön tukena. Valmiiseen toimintasuunnitelmaan sekä edellisten vuosien suunnitelmiin pääsee tutustumaan HUMAKOn nettisivujen materiaalipankissa!

Edustajisto valitsi viime viikolla myös tulevan vuoden hallitustoimijat, jotka muiden aktiivien kanssa yhteistyössä pääsevät toteuttamaan HUMAKOn vuotta 2016! Heihin päästään tutustumaan blogin puolella tarkemmin esittelyiden merkeissä joulukuun puolen välin jälkeen :)

Innolla ja jännityksellä tulevaa vuotta odotellen,

- Hallituksen puheenjohtaja Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti