tiistai 24. marraskuuta 2015

Jännittävä, jännittävämpi, jännittävin liittokokous

Viikonloppuna oli yksi ehkä syksyn jännimmistä paikoista, nimittäin opiskelijakuntien kattojärjestö SAMOKin liittokokous. Liittokous pidettiin tällä kertaa Lahdessa ja matkaan lähtivät hallituksen puheenjohtaja Salla, toiminnanjohtaja Marianna, koulutuspoliittinen vastaava Juulia sekä allekirjoittanut. Erityisen jännittävän reissusta teki se, että tämä oli minun eka kertani minkäänmoisessa liittokokouksessa. Kaikki olikin näin ollen melkoisen uutta ja jännittävää. Ennen HUMAKOa en varmasti olisi osannut edes vastata siihen, että mikä tämä mystinen liittokokous oikein on. Liittokokoukseen lähdettiin kuitenkin ihan luottavaisin mielin, sillä oltiinhan kaikki asiat käyty hyvissä ajoin ja HUMAKOmaiseen tyyliin perusteellisesti läpi. Onneksi tiesin myös olevani hyvissä käsissä näiden liittokokouskonkareiden kanssa ;)

HUMAKOn hallituksen Jenna, Salla ja Juulia sekä toiminnanjohtaja Marianna
kattojärjestömme SAMOKin liittokokouksessa. 

Ensimmäinen kertani liittokokouksessa aiheutti tietysti vaatekriisin, sillä en oikein tiennyt minkämoinen tilaisuus se on ja mitä sinne pitäisi pukea. Onneksi vastaus tähän kinkkiseen kysymykseen löytyi s-postiini tulleesta liittokokousohjeistuksesta. Nyt tiedänkin, että liittokokous on arvokas tilaisuus ja pukeutua kannattaa joka tilanteeseen sopivaan smart casual -tyyliin! Tilaisuuden arvokkuudesta kertoi myös se, että perjantaiaamuista juhlapuhetta oli pitämässä itse Presidentti Tarja Halonen. Halonen puhui pakolaistilanteesta ja kehotti liittokokousväkeä olemaan avoimin mielin. Puheen voit katsoa kokonaan Ylen nettisivuilta

Liittokokouksen varmasti yksi odotetuimmista ohjelmanumeroista oli SAMOKin uuden hallituksen valinta vuodelle 2016. SAMOKin hallitukseen hakevat ovat pääsääntöisesti opiskelijakuntien hallitustoimijoita. Ehdokkaita puheenjohtajaksi sekä varapuheenjohtajaksi oli molempia kaksin kappalein. Näistä käytiin näin ollen suljettu lippuäänestys. Hallituksen jäseniksi haki lopulta 5 ihmistä ja heidät kaikki valittiin. HUMAKO onnittelee valittuja! :) 

SAMOKin hallitus vuodelle 2016. Puheenjohtaja Jemi Heinilä, Varapuheenjohtaja Sonja Raitamäki sekä hallituksen jäsenet Gramoz Shpendi, Jaakko Lehtonen, Monna Salmi, Riina Kasurinen ja Tommi Halkosaari.

Liittokokouksen suurin voitto oli se, kun pienenä ja pippurisena opiskelijakuntana HUMAKO sai läpi tekemänsä esityksen kahdesta työryhmästä alkuperäisen kolmen sijaan. Työryhmissä kävimme läpi liiton talousasioita, kuten jäsenmaksun suuruutta vuonna 2016 ja talousarviota vuodelle 2016 sekä hallituksen esittämää toimintasuunnitelmaa vuodelle 2016. Äänestämään päästiin myös monista asioista. Kukaan ei ole seppä syntyessään, joten minun ei onneksi näin ensimmäisellä kerralla tarvinnut olla äänivaltainen. Tällä kertaa käytin siis aikani lähinnä kokouksen seuraamisen ja käytänteisiin tutustumiseen. Liittokokous olikin hyvin antoisa kokemus, aina voi oppia jotain uutta! Ensi kerralla homma rullailee jo huomattavasti sujuvammin ;) 

- Jenna the jaostovastaava


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti