torstai 26. marraskuuta 2015

OLL:in liittari – se ainoa oikea urheilulaji

Opiskelijoiden Liikuntaliiton eli tuttavallisemmin OLL:in liittokokous pidettiin tänä vuonna 12.-13.11. kokoushotelli Siikarannassa Kirkkonummella. HUMAKOn nimissä liittariin osallistui allekirjoittanut itse. Minulle liittokokouksessa edustaminen oli jo tuttua kauraa. Osallistuinhan vastaavaan tilaisuuteen viime vuonnakin, joten kokemusta liittareista oli etukäteen jo huimasti.

Opiskelijoiden Liikuntaliiton ylintä päätösvaltaa käyttää liittokokous eli liiton jäsenistö. Mitä näissä mystisissä liittokokouksissa sitten oikein tehdään? Liittokokous vahvistaa liiton toimintalinjat ja toiminnan taloudelliset puitteet sekä päättää liiton sääntöjen muuttamisesta ja liiton purkamisesta. Liittokokouksessa liiton jäsenistö siis päättää liiton toiminnan kannalta tärkeistä asioista, kuten esimerkiksi liiton jäsenmaksun suuruudesta ja valitsee liitolle uuden hallituksen. Vuoden 2015 OLL:n liittokokouksen hyväksymiin asiakirjoihin voit tutustua tarkemmin täältä:
http://www.oll.fi/oll/liittokokous/

Liittarissa äänestetään opiskelijoille tärkeistä asioista - HUMAKOn kannat äänestettävistä asioista
muodostetaan etukäteen ja edustaja toimii niiden mukaisesti. Luotto on kova ja vastuu sen mukainen! 

Vaikka liittari onkin vuoden tärkein tapahtuma, niin se ei kuitenkaan tarkoita pelkkää pönötystä puku päällä. Aina on liittarissakin aikaa tavata vanhoja tuttuja, hankkia uusia tuttavuuksia tai vääntää vaikkapa jokunen meemi jaettavaksi kanssaliittaroijille. OLL:in liittarien tunnelmiin voit tutusta somessa (twitter, instagram, facebook) #OLLliko.

Ja lopuksi voisin vielä lainata erään kokeneemman liittokokouskävijän sanoja ja todeta, että kyllä liittokokous on ihmisen elämän parasta aikaa.

Liittariterveisin,

Edustajiston varapuheenjohtaja
Tomi Sirviö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti