torstai 19. marraskuuta 2015

Uusia tuttuja, kiinnostavia keskusteluja, hauskoja leikkejä.. Niistä on tutorkoulutus tehty!

Niin se aika on vaan rientänyt ja vuoden viimeinenkin tutorkoulutus saatiin järkättyä. Uudet KV- ja vertaistutorit koulutettiin 11.-13.11. Kouvolassa, Puhjonrannan kurssikeskuksessa. Vaikka 13.päivä perjantai on mukamas epäonnenpäivä, meille se oli onnenpäivä, kun saimme lähetettyä matkaan 36 uutta loistavaa tutoria!

Koulutus järjestettiin Kouvolassa, Puhjon-
rannan kurssikeskuksessa.
Tutorkoulutus alkoi keskiviikkoiltana majoittumisen, iltapalan ja tutustumisen merkeissä. Oli mukavaa nähdä opiskelijoita kaikilta Humakin kampuksilta ja huomata kuinka hyvin kaikki humakkilaiset tulee oikein toimeen toistensa kanssa! :) Monet yhteiset naurut saatiin jo heti ensimmäisenä iltana.

Torstaina oli luvassa pitkä ja infon täyteinen päivä. Torstaina tutoreille kerrottiin HUMAKOsta: miten HUMAKO liittyy tutorointiin ja mitä kaikkea tutorin tulee osata kertoa HUMAKOsta muille opiskelijoille. Päivän aikana käytiin myöskin läpi HUMAKOn tuoretta yhdenvertaisuussuunnitelmaa ja tutorien tuli miettiä miten suunnitelma käytännössä näkyy tutortoiminnassa.


Vertaistutoreiden kanssa tutustuttiin vertaistutoreiden tehtäviin ja monimuoto-opiskelijoiden tutorointiohjeistukseen. KV-tutorit taas tutustuivat omiin tehtäviinsä ja saivat näkökulmia vaihdossa olleelta opiskelijalta Kristalta sekä KV-lehtori Kimiltä. Torstaina ohjelmassa oli myöskin rastikierros, jonka aikana tutorit, sekoitetuissa ryhmissä, muun muassa askartelivat ryhmällensä julisteen, ratkaisivat erilaisia tutortilanteita ja suunnittelivat leikkejä sekä pienryhmän ensitapaamista. Ja voi sitä naurun määrää kun ryhmät näyttelivät omat tutortilanteensa! :D

Hjördiskin oli mukana kouluttamassa! :)

Hmmm.. Mitäs kaikkea tutorit voisikaan järjestää... ;)

Vertaistutorit saivat omat oppaansa ja KV-tutorit omansa.
Erinomaisia työkaluja tutorointiin :)

Loistava tipu-pesä-leikki menossa! 

Perjantaina käytiin läpi rasteilla suunniteltuja leikkejä ja tutustuttiin tutorsopimukseen. Humakin rehtori Tapio Huttula ja hakijapalveluiden Inka Tähtinen kävivät pitämässä omat puheenvuoronsa tutoreille. Rehtori sai selvennettyä tutoreille sitä, miksi Humakissa opiskellaan niin kuin opiskellaan ja nyt tutorit pystyvät kertomaan asiasta myöskin omille tutoroitavilleen. :)

Rehtori Tapio Huttula ja loistavat piirustukset
mm. Humakin valtakunnallisesta tehtävästä. 

Jokainen keksi itselleen tuuletuksen ja kaikki muut tekivät perässä!

Monen monta uutta tutoria pääsi tutorpaidat päällään kampuksilleen oppimaan lisää tutoroinnista ihan käytännön tasolla! Toivotan paljon onnea tutorointiin ihan kaikille tutormuodosta riippumatta. Hienoa, että ollaan taas saatu paljon loistavia tyyppejä mukaan toimintaan :)

"TUTOR!"

Jyväskylän uudet tutorit näyttää miten
poseerataan tutorpaidat päällä! :)

Kyllä kaikki kuvaan mahtuu jos oikein halutaan ;)

Iso kiitos myös mun kanssa mukana olleille kouluttajille! En olis millään selvinnyt ilman mahtavaa HUMAKOn toiminnanjohtajaa Mariannaa, Nurmijärvellä KV-tutorina ja tutorvastaavana toimivaa ihanaa Christaa ja Kuopiossa vertaistutorina toimivaa loistavaa Perttiä. Sen lisäksi, että tutorit näytti viihtyvän, niin myös kouluttajilla oli erittäin mukavaa :)


Haikein fiiliksin vuotta lopettelemassa, vielä viimeisistä hetkistä nauttien,

- Tutorvastaava-Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti