tiistai 27. lokakuuta 2015

Mistä muodostuu HUMAKO?

Näin syksyn (vai jo talven) kynnyksellä, kun oma toimintakausi on loppumassa, on hyvä hetki pysähtyä miettimään sitä, mitä HUMAKO oikein on ja miten hommat jatkuu ja toimii vuodesta toiseen?

Jossain HUMAKOn asiakirjoissa kummittelee tällainen lausahdus: "Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO on Humanistisen ammattikorkeakoulun eli Humakin opiskelijoiden edunvalvonta- ja palveluorganisaatio. " Aika vaikeasti lähestyttävä, ja viimeistään tuo organisaatio-sana nostaa karvat pystyyn. Ehkäpä organisaatiota parempi sana olisi yhteisö. HUMAKOhan muodostuu ihmisistä, ja toiminnan jujuna ovat opiskelijat, jotka haluavat olla jäseniämme, sekä kaikki ne opiskelijat, jotka jäsenyyden lisäksi haluavat toimia ja tehdä asioita kanssaopiskelijoiden eteen!

Yhdessä tekeminen ja oppiminen on moninkertaisesti mukavampaa!

Syksyllä tärkeintä hommaa on rekrytoida uusia ihania opiskelijoita tekemään hommia. Näin toiminta jatkuu ja kehittyy vuodesta toiseen. HUMAKOssa tärkeintä on oma innostus ja asenne, ei niinkään valmis tietotaito. Nimittäin kun toimijat ovat rekrytoitu, heidät kaikki koulutetaan.

Tänä syksynä takana on jo uusien tutor- sekä jaostotoimijoiden koulutus. Edessä on vielä edustajiston, työryhmäedustajien sekä hallituslaisten kouluttaminen. Koulutukset ovat mahtava paikka oppia uutta ja tutustua muihin aktiiveihin!

Koulutuksia on monenlaisia - vuoden alussa hallitus on ollut mm.
merellä seilaamassa SAMOKin Lähtölaukauksella!

Paras lääke syksyllä heräävään hienoiseen haikeuteen siitä, että omat hommat ovat kohta lopussa, onkin se, että pääsee kouluttamaan ja näkemään uudet ihanat toimijat. Joten kiitos jokaiselle vanhalle aktiiville, kiitos jokaiselle nykyiselle aktiiville ja tervetuloa mukaan jokainen uusi aktiivi!

Ps. Vielä ehdit mukaan toimintaan, katso käynnissä olevat haut http://www.humako.net/haemukaan

- Hallituksen puheenjohtaja Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti