torstai 22. lokakuuta 2015

Markkinointi-, kokemus- ja liikuntatutorkoulutus - kympin arvoinen suoritus!

HUMAKO haki syyskuussa uusia tutoreita ja heistä ensimmäiset koulutettiin 15.-16.10. Helsingissä Valkealla Talolla (eli TKI-Ilkassa). Koulutukseen saapui lähes 30 mahtavaa tyyppiä jokaiselta Humakin kampukselta. Kouluttamassa oli HUMAKOlta mun lisäksi liikuntavastaava Esa, toiminnanjohtaja Marianna ja jaostovastaava Jennakin kävi muutaman osion vetämässä :)

Olihan se Hjördiskin koulutuksessa mukana! :)

Koulutus aloitettiin kaikille yhteisillä jutuilla, kerrottiin asioista, joista tykätään perinteisessä ”Minä tykkään”- leikissä ja ihastelimme Humakin rehtori Tapio Huttulan piirustuksia. Iltapäivästä koulutettavat siirtyivät loppupäiväksi omien tutormuotojensa pariin.
Marianna kertoo miten HUMAKO oikein liittyy tutortoimintaan.
Rehtori Tapio Huttula, "Jos Suomi näyttäisi tältä"

Liikuntatutorit kävivät läpi muun muassa sitä, millainen on hyvä ohjaaja ja mitä se liikuntatutorointi oikein on. Kokemustutorit saivat myös käsityksen siitä, mihin ovatkaan ryhtymässä ja keskustelujen avulla löytyi ne omat kokemuksetkin, joita alkaa jakamaan muille opiskelijoille. Markkinointitutorit pääsivät miettimään mitä kaikkea markkinointikäynneillä oikein pitääkään kertoa ja että miten niistä voisi kertoa niin, että Humak varmasti jäisi kaikkien mieleen.

Pitkät päivät, tiukkaa asiaa, mutta rento tunnelma :)

Ensimmäinen koulutuspäivä päätettiin yhteiseen lajikokeiluun. Reilun tunnin aikana meille opetettiin erilaisia itsepuolustusjuttuja niin liikeharjoitusten kuin vähän ”rennompien” leikkien kautta. Yhtenä leikkinä oli siis, että kaikki kävelee ympäriinsä ja kahdella on leikkipuukko. Ne joilla oli puukot, yrittivät puukottaa toisia selkään niin, ettei muut huomaa että nimenomaan heillä on ne puukot. Puukot vaihtoivat omistajaa aina siihen tahtiin kun ihmisiä saatiin puukotettua. Huone täyttyi vainoharhaisista uusista tutoreista, jotka eivät voineet liikkua ilman että pälyilivät olkansa yli. Rentoa – eikö?

"Etpäs saakkaan mua kaatumaan!"

Toinen koulutuspäivä kului omien tutormuotojen parissa. Perjantaina koulutukseen osallistui myös moni ulkopuolinen puhuja. Liikuntatutoreille kävi liikuntatutoroinnista puhumassa Hanna Laakso Opiskelijoiden Liikuntaliitosta (OLL) ja Maarit Honkonen-Seppälä, joka toimii tutorlehtorina ja liikuntakoordinaattorina Jyväskylän kampuksella. Matleena Ikola Metropoliasta ja Kauniaisten kampuksen tutorlehtori Niila Tamminen kävivät juttelemassa kokemustutoreiden kanssa muun muassa tutorin omasta jaksamisesta. Markkinointitutoreita kävi kouluttamassa Humakin viestintäpäällikkö Jarmo Röksä ja Inka Tähtinen hakijapalveluista.

Markkinointitutorit vetävät yhtä köyttä ja vievät Humakin ilosanomaa eteenpäin!

Vaikka toinen koulutuspäivä meni omissa tutormuodoissa, nähtiin kaikki yhdessä välillä esimerkiksi tipu-pesä-leikin parissa. Päivä ja ylipäätään koulutus lopetettiin yhdessä. Upouudet tutorit laitettiin vielä tiukkaan Kahoot-testiin ”onko sinusta tutoriksi” ja kyllähän kaikki sen oikein mallikkaasti läpi pääsivät. :)

Pakollinen selfie ja uunituoreet tutorit

Kouluttajilla oli hauskaa ja toivotaan että myös koulutettavilla oli mukava koulutus! Tähän oli pakko poimia mun mielestä kivoimmat palautteet:
”Love you all <3”
”Kouluttajilla hymy huulilla ja pilkettä silmäkulmassa! Jes :)”

Ja ei kun marraskuun vertais- ja KV-tutorkoulutusta odotellessa!

- Tutorvastaava Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti