tiistai 20. lokakuuta 2015

Ai miks me ollaan hallituksessa? - Osa 2

Edellisessä tekstissä kerroin siitä, kuinka joka syksy käyntiin ampaiseva hallitushaku on jännittävää aikaa ennen kaikkea hakemista pohtiville opiskelijoille, mutta myös nykyisille toimijoille. Vuotta 2015 ei ole enää paljon jäljellä ja samalla kun me pyrimme saattamaan tehtävämme mahdollisimman hyvälle mallille seuraavaa hallitusta varten, miettii varmasti moni mielessään, että pitäisikö ja kannattaisiko näihin hommiin lähteä. Sitä pohdintaa tukemaan ja jännitystä lieventämään kyselin nykyisiltä hallitustoimijoilta heidän mietteitään seuraaviin kysymyksiin:
  • Mikä on ollut parasta kuluneessa hallitusvuodessa?
  • Mitä sellaista HUMAKOn ensi vuodessa on, mitä ei kannata jättää kokematta?
  • Mitä haluat sanoa hakemista harkitsevalle? 

Hallituksen puheenjohtajan Sallan, varapuheenjohtajan Theon sekä sosiaalipoliittisen ja liikuntavastaavan Esan vastaukset voit lukea edellisestä tekstistä (linkki).

Nyt ensimmäisenä ääneen pääsee tutorvastaava Tiia:

"Parasta kuluneessa vuodessa on ollut se, miten paljon on oikeasti oppinut! Olen päässyt työskentelemään sellaisten asioiden parissa, joista oikeasti tykkään ihan älyttömästi. Tutorkoulutusten järjestäminen on esimerkiksi ollut sellainen asia, mistä olen nauttinut paljon. Meillä on ollut myös ihan paras porukka tekemässä ja on saanut tuntea kuuluvansa joukkoon. 

Ei oo pakko olla kuninkaallinen
voidakseen vaikuttaa asioihin.
(Mutta ei se ole myöskään este!)

Vuodesta riippumatta hallitusvuosi on aina mahtava kokemus. Toimintaa kehitetään koko ajan, joten joka vuosi pääsee vaikuttamaan asioihin. Pääset vuoden aikana tutustumaan moniin ihaniin tyyppeihin ja oppimaan kaikenlaista uutta :)

Hakemista harkitsevalle sanoisin, että jos vähäänkään kiinnostaa, hae! Mitään ei tarvitse osata etukäteen, riittää että on motivoitunut ja valmis oppimaan uutta :) Vuosi tulee olemaan todella kokemusrikas, työntäyteinen ja älyttömän mahtava! Näin vuoden lopulla ajattelee haikeudella, että kaikki kohta loppuu eikä malttaisi oikein lopettaa hommia."


Koulutuspoliittinen ja työryhmävastaava Juulian ajatuksia hallitustoiminnasta:

HUMAKOn toimisto tulee tutuksi
näissä hommissa, täällä sitä on opittu
yhtä sun toista!
"Parasta on tajuta se näin aivan kohta valmistuvana opiskelijana, että hei mulla on HUMAKOn kautta ihan älyttömästi työelämässä vaadittavia käytännön taitoja. Kiitos HUMAKOn, oon paljon valmiimpi työelämään!

Jokaisessa vuodessa on omat erikoisuutensa ja kaikkea sitä, mitä ensi vuodessa voi kokea, ei voi edes etukäteen ennustaa. Ehdottomasti ei kannata jättää kokematta ensi vuotta hallituslaisen näkökulmasta. Se tulee olemaan joka tapauksessa yksi elämäsi jännittävimmistä ja opettavaisimmista vuosista!

Hakemista harkitsevalle vielä: ei kannata harkita liikaa, vaan pistää itsensä vaan likoon. Tää homma antaa enemmän ko ottaa!"


Myös jaostovastaava Jenna kertoi kokemuksistaan:

"Parasta hallitusvuodessa on ollut se, että olen oppinut ihan mielettömän paljon. Vuosi HUMAKOssa on opettanut organisointikykyä, taitoja työelämää varten sekä paljon myös omasta osaamisestani. Olenkin huomannut olevani aika hyvä monessa sellaisessa asiassa mitä en ennen olisi uskonut osaavani. Vuosi on selkeyttänyt myös ajatusta siitä, mitä haluan tehdä koulun jälkeen. Matkan varrella oon tutustunut ihan mahtaviin tyyppeihin ja päässyt reissaamaan Suomessa HUMAKO-kiertueen merkeissä. Kaikki kokemukset on olleet mahtavia, en vaihtaisi päivääkään pois! 

HUMAKOssa kukaan ei joudu
pärjäämään yksin - tukena on muut
toimijat, työntekijät ja tietty Hjördis!
Tuleva vuosi tuo tullessaan uudet mahtavat tyypit ja tietysti inspiroivat hommat. Omaa lemppariani jaostotoimintaa kehitetään edelleen ensi vuonna ja sä voit olla vaikuttamassa just tähän! Minusta tätä aktiivina toimimista ei lyhykäisyydessään vaan kannata jättää kokematta. Ikimuistoisia kokemuksia tulee enemmän kuin osaat nyt edes kuvitella.

Eli hae mukaan, hyppää seikkailuun ja et taatusti kadu! Itse hain HUMAKOon melko spontaanisti. Harkinta-aikaa ei juuri ollut, mutta onneksi näin. Haluankin siis sanoa, että jos olet hippusenkaan vertaa kiinnostunut toiminnasta niin hae rohkeasti mukaan. Ei näitä juttuja tarvitse osata etukäteen, kaikki perehdytetään tähän hommaan. Hallituskaverit käyttävät välillä lyhenteitä, joita en edelleenkään tiedä, mutta ei se mitään, koko ajan voi oppia jotain uutta :)"

Vielä tähän loppuun haluan myös itse jakaa fiilikseni ja vastata noihin kolmeen kysymykseen:

Totisempaakin toimijaa pistää hymyilyttämään,
kun näissä hommissa on niin hauskaa!
Mun mielestäni parasta tässä vuodessa on ollut se, kuinka paljon varmempi mä oon nyt omasta osaamisestani, kuin mitä olin esimerkiksi vuosi sitten. Oon voinut olla ylpeä siitä, että voin sanoa olevani HUMAKOlainen ja päässyt työskentelemään näin hienossa porukassa. Päätös hakea mukaan hallitukseen saattoi silloin vuosi sitten olla hätäinen hetken mielijohde, mutta en oo koskaan ennen ollut näin iloinen ja kiitollinen siitä, että uskalsin sen päätöksen silloin tehdä. 

Tuleva vuosi jo itsessään on mielestäni odottamisen arvoinen asia, sillä voin luvata, että sekin tulee varmasti olemaan unohtumaton ja ainutlaatuinen. Jokainen hallitus on erilainen, joten myös toiminta muokkautuu sen näköiseksi. Sen takia kannattaakin hakea mukaan, jotta voit olla vaikuttamassa siihen kuinka upean siitä vuodesta oikein teette!

Jos et vielä vakuuttunut hallitustoiminnan kannattavuudesta tai haluat tietää tarkemmin jonkin tietyn sektorin tehtävistä, niin me kyllä kaikki kerromme mielellämme lisää. Koko hallituksen yhteystiedot löydät HUMAKOn nettisivuilta

Hallitushaku on käynnissä 19.11. asti - tee päätös, jota et tule katumaan! :)

- Viestintävastaava Heidi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti