maanantai 19. lokakuuta 2015

Ai miks me ollaan hallituksessa? - Osa 1

Kuluva vuosi on jo pitkällä ja samoin myös HUMAKOn nykyisen hallituksen kausi lähentelee loppuaan. HUMAKO on saanut paljon uusia upeita toimijoita niin tutoreiksi kuin jaostoihin ja edustajistovaalitkin saapuvat jo aivan pian. Vielä on kuitenkin käynnissä yksi syksyn jännittavimmistä hauista, eli HUMAKOn ensi vuoden hallituksen etsintä. Sitä jännittävät niin nykyiset hallitustoimijat kuin varmasti monet hakemista vielä pohtivat opiskelijat.

Vähän jännitystä purkamaan päätin kysellä hallituslaisilta hiukan ajatuksia ja tänhetkisiä fiiliksiä kuluneesta kaudesta ja hallitustoiminnasta yleensä. He pääsivät vastailemaan seuraaviin kysymyksiin:

  • Mikä on ollut parasta kuluneessa vuodessa? 
  • Mikä sellaista HUMAKOn ensi vuodessa on, mitä ei kannata jättää kokematta? 
  • Mitä haluat sanoa hakemista harkitsevalle?


Ensimmäisenä vastaamaan pääsi varapuheenjohtaja Theo:

"Parasta hallituskaudessa on ollut ehdottomasti tämä yhteisö - HUMAKOssa kuin opiskelijakentällä ylipäätänsä. Vaikka ei jotain osaisi, niin aina saa tukea ja apua. Työ on monipuolista ja oikeasti hauskaa ja opettavaista (kyllä, tuossa järjestyksessä!)


"HUMAKO kaipaa just Sua
kehittämään toimintaa!"
Ensi vuonna taas päästään tekemään suunnitelmia ja työtä kuntavaaleja varten, jotka tosin on vasta 2017, mutta se on erittäin mielenkiintoista. Koska Humak on verkostoammattikorkeakoulu, asettaa se aina HUMAKOlle myös haastetta tehtäviin, mutta mikään tehtävä ei ole liian vaikea hoidettavaksi!

Hakemista harkitsevalle suosittelen, että älä ylimieti asiaa. Uskalla ottaa askel ja tulla mukaan toimintaan. Se on palkitsevaa. Opit paljon ja sanon tämän vakavissani: Opintosi ei jää jälkeen ollenkaan. Pystyt HUMAKOn kautta opinnollistamaan vapaavalintaisten lisäksi myös pakollisia kursseja. Täällä on rento ilmapiiri ja tahtotila on, että HUMAKO opettaa Sinulle, jotta voit hyötyä tästä kokemuksesta parhaalla mahdollisella tavalla. Ja tietty, LUPAAN, että tulet hallituskauden lopussa muistamaan mennyttä vuotta positiivisella mielellä."

Esa tsemppaa kaikkia
laittamaan hakemusta
tulemaan :)
Mietteensä pääsi myös jakamaan sosiaalipoliittinen ja liikuntavastaava Esa:

"Olen ollut erittäin tyytyväinen koko kuluneeseen vuoteen. Kaikki toiminta ja sen ympärillä kohdatut ihmiset on ollut aivan ihanaa! Olen nauttinut erityisen paljon siitä, miten paljon olen oppinut ja kokenut erilaisissa koulutuksissa ja ihan siinä jokapäiväisessä työssä. Tuota tietoa ja taitoa ei olisi voinut saada kuin tekemällä ja kokemalla.

Ei kannata jättää kokematta kaikkia niitä uusia ystävyyksiä, mitä tulet saamaan! Tulet kohtaamaan uusia ihmisiä varmasti toiminnassa tai viimeistään koulutuksessa. Tulet myös oppimaan paljon uusia asioita, ja ennen kaikkea sinulla tulee olemaan erittäin hauskaa! :)


Jos olet kahden vaiheilla, että kannattaako hakea mukaan toimintaan vai ei... on vastaus ehdoton kyllä! Tiedän lukuisia ihmisiä, jotka miettivät että hakevatko vai eivätkö, mukaan lukien itseni. Ja kaikki ne jotka eivät hakeneet, ovat jälkikäteen päivitelleet kuinka olisi pitänyt hakea, kun kaverit on sittemmin nähnyt kuinka hauskaa aktiivitoimijoilla on."

Puheenjohtaja Salla vastaili kysymyksiin jo kahden hallituskauden tuomalla kokemuksella:

"Parasta hallitustoiminnassa on ollut oppiminen, uusiin ihmisiin tutustuminen sekä erilaiset tapahtumat ja koulutukset!

HUMAKOn jokainen vuosi on kokemus, jota ei kannata jättää kokematta! Ensi vuonna työn alla on monenlaista hommaa poliittisen ohjelman laatimisesta lähtien paikallisjaostojen toiminnan kehittämiseen ja kaikkea siltä väliltä! Joten jokaiselle varmasti löytyy se oma, just itseään kiinnostava homma tehtäväksi :)

Vielä hakemista harkitsevalle haluan sanoa, että uskalla tarttua uuteen, haastaa itseäsi ja tulla mukaan toimintaan!"

"Näkyykö tuolla potentiaalinen hallitustoimija?"
huomaa Pj-Salla ja näyttää suuntaa. 

Hallitustoimijat tai vastaukset eivät suinkaan loppuneet tähän, sillä haastatteluun pääsevät myös hallituksen tutorvastaava Tiia, koulutuspoliittinen ja työryhmävastaava Juulia, jaostovastaava Jenna ja tottakai myös itse haluan jakaa kokemukseni teidän kanssanne. Lisää juttuja, vinkkejä ja mahtavia kokemuksia on siis vielä luvassa!

Iloa ja intoa syksyyn sekä rohkeutta lähteä kohti uusia haasteita :)

- Viestintävastaava Heidi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti