torstai 15. lokakuuta 2015

Jaostotoimijaksi kouluttautumassa

Mahtava, mahtavampi, mahtavin syksy ja uudet upeat jaostotoimijat vihdoin koulutettuna. Viikonloppuna pidettiin tosiaan HUMAKOn historian toinen jaostokoulutus. Koulutukseen saatiin paikalle 25 uutta jaostotoimijaa sekä 2 tutorvastaavaa. 6 koulutettavaa osallistui etäyhteydellä ja loput livenä.


Hjördiskin innolla mukana!
Tulin itse mukaan hallitukseen keväällä ja siitä saakka ollaan rakennettu jaostotoimintaa vankalle pohjalle, jotta meillä Humakin opiskelijoilla olisi vähän parempi, hauskempi ja antoisampi opiskeluaika. Yksi etappi tällä matkalla oli juuri menneen viikonlopun jaostokoulutus, joka sujui kouluttajan näkökulmasta kivasti. Kahteen päivään mahtui valtavasti asiaa, mutta infoähkystä huolimatta ryhmä jaksoi keskustella ja ideoida tulevaa suurella innolla. Hyvillä mielin ja pienellä haikeudella lähettelin lauantaina matkaan nämä tuoreet jaostotoimijat.

Vaikka voisin höpistä tästä koulutuksesta ummet ja lammet niin annetaan välillä vuoro myös muille. Kauniaisten kampukselta koulutukseen osallistunut Tytti Peltola kertoo millaista jaostokoulutuksessa oli siitä toisesta näkökulmasta, nimittäin koulutettavan silmin katsottuna.


Innokasta keskustelua takariviä myöten
"Jaostokoulutus starttasi perjantaina 9.10 klo 10.15 TKI-keskus Ilkassa. Saavuin sinne hienosti vartin myöhässä tehtyäni ylimääräisen lenkin Huopalahden aseman ja Pitäjänmäen liian ison liikenneympyrän kautta. Muut jo istuivat aamupalaa syöden luokassa samalla kun hallituksen varapuheenjohtaja Theo sääti mikrofonia etäosallistujia varten. Alkoi tiukka setti. Saimme tietoa HUMAKOsta, hallituksesta, jaostosta, tutoreista ja meidän tulevasta roolista ja toiminnasta jaostoissa. 

Pian alkoi valjeta, mikä jaosto oikein on ja mitä siellä tehdään. Kouluttajina toimivat toiminnanjohtaja Marianna, hallituksen jaostovastaava Jenna sekä varapuheenjohtaja Theo. Suunnittelimme ryhmissä alustavasti jaostojen ensimmäiset tapahtumat.

Tästä se jaostoura lähtee käyntiin!
Lauantai alkoi yhtä hienosti kuin perjantaikin. Porukka oli jo lämmennyt eilisestä ja ryhmätöissä alkoi olla potkua. Koulutuksessa oli ihmisiä mukana myös etäyhteydellä ja tämä toimi oikein hyvin. Saatiin hyvää keskustelua aikaiseksi monesta aiheesta.

TKI-keskuksen ruokala ei viikonloppuisin ole auki, joten ruoaksi tarjolla oli pitsaa! Ruokaa sai kukin kyllikseen eikä nälkä jäänyt kellekään, eli ruokapuoli jaostokoulutuksessa oli ainakin kunnossa! 

Koulutuksesta jäi käteen paljon tietoa, hyvä mieli, Jaosto-opas ja kalenterimerkintä ensimmäiselle paikallisjaoston kokoukselle."


Ihanaa syksyä kaikille ja mielettömästi tsemppiä uusille jaostotoimijoille!

- Jenna the jaostovastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti