keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Hallituksen varapuheenjohtaja 2014, Kati Saarinen, esittäytyy


Olemme jo tavanneet hallituksen ja edustajiston puheenjohtajat vuosimallia 2014. Tällä kertaa vuorossa on hallituksen varapuheenjohtaja Kati Saarisen esittely.


Hei olen Saarisen Kati, HUMAKOn hallituksen varapuheenjohtaja vuonna 2014. Opiskelen ensimmäistä vuotta yhteisöpedagogiksi Turun kampuksella. Opiskelin aikaisemmin ammattikoulussa merkonomiksi ja siellä opiskelijajärjestötoiminta vei minut mennessään. Vuodesta 2006 asti olen ollut mukana järjestötoiminnassa.  Melkein heti tiesin haluavani opiskella yhteisöpedagogiksi. Muutaman välivuoden jälkeen kävikin tuuri ja kotikaupungissakin alettiin kyseistä koulutusta järjestämään, joten ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hakea. 

Päästyäni opiskelemaan aloin heti miettiä opiskelijakuntaan mukaan lähtöä. Ajattelin kuitenkin, etten vielä ekana vuotena hakisi hallitukseen, mutta edustajistoon voisin lähteä. Tulin valituksi edariin ja ajatus lähti vahingossa liikkumaan hallituksen suuntaan: "miksen lähtisi jo tänä vuonna hallitukseen? miksen?". Tämä vuosi tulee olemaan erittäin kiireinen, mutta onneksi olenkin kalenteri­ihminen ja toimin parhaiten pienessä kiireessä (tai niin ainakin luulen). Uskon kaikkien luottamustoimieni tukevan toisiaan. Järjestötoiminnan ja koulun jälkeen jäljelle jäävän ajan vietän spinningiä ohjaten, kalastus ­ja rakennustarvikkeita myyden, Bätmänin kanssa koirapuistossa päivystäen sekä läheisten ihmisten kanssa höpöttäen.

 Aion vuoden aikana olla tukemassa jokaista hallituksen jäsentä ja kehittää siinä samalla osaamistani jokaisella sektorilla. Pidän opiskelijakuntien välistä yhteistyötä myös erittäin tärkeänä. Suuremmalla porukalla on enemmän voimaa ja opiskelijoiden on hyvä ajaa yhdessä yhteisiä etuja. Muilta opiskelijakunnilta saa hyvin taustatukea ja lisää näkemystä omaan opiskelijakuntaansa. Sen lisäksi täytyy muistaa kuunnella lähellä tapahtuvia asioita sekä oman kampuksen opiskelukavereiden huolenaiheita ja viedä heidän sanaansa eteenpäin. 

 Turun AMK-päivillä 14.1. Humakkia markkinoimassa!


HUMAKO tarvitsee mielestäni vieläkin enemmän näkyvyyttä opiskelijoiden keskuudessa ja aion tänä vuonna vaikuttaa myös omalta osaltani sen näkyvyyteen. Olen mukana järjestämässä HUMAKO kiertuetta ja aion reilusti olla HUMAKOlainen. Jatkossa olisi hienoa, jos edustajistoon, hallitukseen sekä työryhmiin pyrkisi enemmän porukkaa jokaiselta kampukselta. Jaostotoiminnan alkaessa meidän kaikkien tarvitsee olla aktiivisia omalla kampuksellaan rekrytoinnin suhteen. 

Opiskelijakuntatoiminta tarvitsee innokkaita toimijoita. Vuoden aikana tulee taas Turku­Helsinki­Turku välimatka tutuksi. Loppuvuonna sai jo esimakua ja tällä viikolla homma alkaa toden teolla. Tämän viikon perjantain ja lauantain kohdalla kalenterissa näyttäisi olevan vuorossa hallituksen suunnittelupäivät. Sunnuntaista tiistaihin pääsemmekin muiden opiskelijakuntien kanssa kouluttautumaan ja risteilemään SAMOKin lähtölaukaukselle.
Odotus alkaa olemaan jo suuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti