perjantai 10. tammikuuta 2014

Hallituksen puheenjohtaja 2014, Emma Koskimaa, esittäytyy

Uusi vuosi ja uudet toimijat! Humako esittelee blogissaan uuden hallituksen ja puheenjohtajiston. Ensimmäisenä vuorossa hallituksen puheenjohtajuuttaan toiselle vuodelle jatkava Emma Koskimaa.

Uusi vuosi ja uudet kujeet - ja uusi blogiesittäytyminen! Olen siis Emma, 20-vuotias, 2. vuoden YP-opiskelija Nurmijärven kampukselta. Juuret on pääkaupunkiseudulla ja tällä hetkellä asustelenkin Helsingissä. Nykyään ei elämään kuulu juuri muuta kuin järjestöhommat, ne on vieneet pikkusormen sijasta koko käden, kropan ja pään! Ihan ei voinut kuvitella jättävänsä HUMAKOa yhden vuoden jälkeen, joten toinen kausi oli sille hyvä pelastus.

Kun joku kysyy miksi aikoinani hain HUMAKOon, on kauhean vaikeaa antaa oikeaa vastausta, koska en enään sitä muista! Luultavasti se liitty niihin perinteisiin "Haluan vaikuttaa ja olla mukana"-argumentteihin ja suurilta osin myös mielenkiintoon. Koskaan en ole ollut tällaisessa toiminnassa mukana, joten halusin päästä tutustumaan. Puheenjohtajan paikalle päätyminen heti kättelyssä onkin täysin oma tarinansa, joten se jääköön käsittelemättä tällä kertaa.

Terminaalissa matkalla Tallinnaan HUMAKOn
risteilyn merkeissä. Olipahan reissu... :)<3
(Pakko sanoa, että onneksi ei
haalarit oo enään noin tyhjät!
Vaikka en sitä oikeaa syytä hakemiselle muistakaan, on pakko todeta, että hyvä kun hain! Viime vuosi on ollut, Facebook-statustani lainatetn, " elämäni hulluin, opettavaisin ja mahtavin". Vuoden aikana on juostu paikasta toiseen pää kolmantena jalkana kotimaan matkailun merkeissä erilaisissa seminaareissa, tapahtumissa ja edustustilaisuuksissa, väännetty strategiaa, mietitty HUMAKOa kuvaavia värejä, päädytty koulun osakeyhtiön hallitukseen jajajajaja... Ihan älyttömästi siis kaikkea ja suurin osa uutta ja ihmeellistä. Paljon on oppinut itsestään (lue: miten toimin todella yliväsyneenä), miten koulun päätöksenteko-koneisto toimii ja miten siellä kannattaa toimia. Lisäksi on tullut kokemusta esimiestyöstä, opiskelijoiden elämästä kaikista näkökulmista, Suomen valtionhallinnosta, opiskelukavereista, vapaa-ajan tehokkaasta käyttämisestä... Lista on loputon, eli en enempää siitä jaarittele. :)

Kun on noinkin hullu vuosi takana, ei tässä voi kuin ihmetellä ja mielikuvituksen kanssa kaavailla millainen vuodesta 2014 tulee. Varmasti ainakin yhtä hullu ja hektinen, ellei jopa enemmän! Ihmiset vaihtuvat ympärillä enemmän ja vähemmän: melkein täysin uusi hallitus, uudet kollegat ympäri Suomen jne. Onneksi vanhatkin toimijat pysyvät mukana tukena ja turvana ja heille voi sitten päivitellä kuinka meininki muuttuu.. ;) Vuonna 2014 HUMAKO tulee etenkin sisäiseltä toiminnaltaan muuttumaan melko paljon ja se kyllä jännittää tiedostaa. Innolla kuitenkin tartun uusiin haasteisiin ja jatkan omien ja muiden visioiden toteuttamista. Ja jos kaikki menee suunitelmien mukaan on loppuvuodesta tiedossa paljon itsensä haastamista.

Kaiken tämän lisäksi halutaan minulta vielä vastauksia kysymykseen "mitä HUMAKO kaipaa juuri nyt?" Siihen on minulla vain yksi vastaus: Motivoituneita ihmisiä tekemään. Oli sitten kyse tutoreista, pilotointivaiheessa olevista jaostoista (joiden haku on muuten juuri nyt auki, vinkvink) tai tulevaisuudessa uusista edaattoreista tai hallituslaisista, ei tämä toiminta pyöri ilman porukkaa! Toki kaiken voisi toivoa rahaa ja kristallipalloa, mutta rahaa voi aina tienata ja iso porukka yltää helposti lähemmäs kaikkitietävyyttä!

Kiitos ja kumarrus mahdollisuudesta jatkaa tässä pestissä! Lupaan jatkaa vähintään samaa rataa ja kehittyä ainakin aina silloin kun sitä minulta halutaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti