maanantai 27. tammikuuta 2014

Hallituksen KV-vastaava 2014, Minna Jauho, esittäytyy

Ja taas on uusi hallituslainen kirjoittanut hieman itsestään! Hallituksen KV-vastaavana toimii tänä vuonna Minna Jauho Nurmijärven kampukselta.

Heipparallaa for evrivan! (Kuten tunnollisen ja kieliopillisesti osaavan kansainvälisyys-vastaavan kuuluu oma esittelynsä aloittaa.) Olen Minna Jauho, 20-vuotias 2. vuoden yhteisöpedagogi-opiskelija Nurmijärven kampukselta, ja toimin tänä vuonna HUMAKOn hallituksen kv-vastaavana. Kotoisin olen Kouvolasta ja sieltä tulee myös mie-sie -murteeni, mutta nykyisin asun Helsingissä. Päädyin opiskelemaan yhteisöpedagogiksi, koska tahdon tehdä ihmisläheistä työtä nimenomaan nuorten kanssa ja tiedän, että olen oman alani täältä löytänyt. Iltaisin minut löytää tanssisaleilta treenaamassa rakkaimman harrastukseni parissa ja kaiken muun vapaa-ajan pyrin käyttämään ystäviini, pitkiin aamukahvihetkiin ja elämästä intoilemiseen. Maailmankatsomukseni mukaan mikään ei ole parempaa kuin pistää tennarit jalkaan, rinkka selkään ja lähteä seikkailemaan – reissatessa oppii aina paljon. Olen kuulemma myös ikuinen luonnonlapsi, ja rakastan aina päästä tutustumaan uusiin tyyppeihin.

Opiskelijakuntatoimintaan päädyin mukaan aluksi tutorina, sen jälkeen kampuksemme tutor-vastaavana ja lopulta löysin itseni hallituksesta hääräämässä kv-asioiden parissa. Hallitustoiminta oli koko ajan alkanut kiehtoa enemmän ja enemmän ja siitä huolimatta, että muistan jännittäneeni mahdollista pestiä ja kaikkea uutta ja ihmeellistä paljon jo etukäteen, päätin kuitenkin hakea ja here we are – enkä voisi enempää innoissani olla. Kansainvälisyys on aina ollut sydäntä lähellä oleva teema ja eri puolilta maailmaa tuleviin ihmisiin on hirmu rikastuttavaa päästä tutustumaan. Meille on juuri saapunut monta uutta vaihtaria ja haluan olla kantamassa korteni kekoon, jotta heillä ja myös tulevilla vaihtareillamme olisi mahdollisimman onnistunut vaihtoelämys täällä Suomessa. Pääsen pestini myötä myös puuhaamaan kv-tutor-asioiden parissa ja sitä jos mitä odotan todella. Aluksi myös minun piti itse toimia siinä roolissa, mutta näin kävi ja siitä huolimatta, että vastuu ja vaikutusvalta edelleen pistävät miettimään, mihin olen päätynyt, tiedän yhden asian: tämä on juuri sitä mitä tahdon tehdä, ja tästä tulee upea vuosi. Me tehdään siitä upea.

HUMAKOssa näen tärkeänä sen, että se on yhtä lailla jokaisen koulumme opiskelijan väylä vaikuttaa, ja se nitoo kaikkia opiskelijoitamme yhteen. Toimintaan kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan ja tärkeää on nimenomaan muistaa se, että HUMAKO on kaikkien meidän humakkien yhteinen opiskelijakunta ja touhua ja tekemistä riittää jokaiselle – ei pelkästään meille hallituslaisille. Haluaisin omalla työlläni tuoda HUMAKOa lähemmäs opiskelijoita ja toimintamme myötä nähdä sen olevan näkyvämpi ja enemmän läsnä kaikilla kampuksilla. On tärkeää muistaa omat mahdollisuutensa tehdä ja vaikuttaa, samoin kuin myös muistaa nauttia, ottaa kaikesta kaikki irti 110-prosenttisesti ja pitää hauskaa. Tiedossa on vuosi täynnä töitä ja pitkiä koneen äärellä vietettyä iltoja, mutta matkaan mahtuu taatusti myös paljon uusia ihmisiä, elämyksiä ja opiskelijarientoja, joita innolla odottaa. Lähtölaukaus-risteily (josta kuulette pian lisää) oli upea aloitus vuodelle’14 ja tästä on parempi kuin hyvä lähteä liikkeelle. Nähdään tänä vuonna toivottavasti mahdollisimman monen kanssa teistä ja hei, muistakaa se nauttiminen :)


Yours, Minna Jauho / HUMAKOn kv-vastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti