torstai 23. tammikuuta 2014

Hallituksen tutorvastaava 2014, Tiia-Liisa Korhonen, esittäytyy


HUMAKOn hallituksessa on muutama tuttu viime vuodelta. Kaksi heistä on jo esittäytynyt tämänkin vuoden puolella. Tässä vielä kolmas jatkava hallituksen jäsen, tutorvastaava Tiia-Liisa Korhonen.


Heiheihei opiskelijat! Nimeni on Tiia-Liisa Korhonen, eli tuttavallisemmin Tiia, tästä astetta tuttavallisemmin Tipu ja siitä vielä astetta kiusallisen tuttavallisemmin Tipuliisa. (Arvostaisin kuitenkin, jos jättäisitte kaksi viimeisintä vähemmälle käytölle.) Täytän pian 22 -vuotta, olen kotoisin Sotkamosta, pesäpallon ystävien luvatusta kylästä, ja tällä hetkellä opiskelen toista vuottani viittomakielentulkiksi Kauniaisten kampuksella. Rakastan hauskoja eläinkuvia, donitseja, saunomista sekä aliarvostettuja tv-sarjoja. En ole suuri pesäpallon ystävä.

Hain, kuten Essikin, HUMAKOn hallitukseen vuosi sitten huhtikuussa. Kiinnostuin HUMAKOn aktiivitoiminnasta hallituksen silloisten toimijoiden innoittamana. Halusin mukaan siihen iloiseen ja rentoon porukkaan, joka toimi opiskelijakunta HUMAKOn kulisseissa. Halusin päästä muokkaamaan HUMAKOn toimintaa itsenäni miellyttävään suuntaan, tutustumaan uusiin ihmisiin ja pitämään hauskaa. En vielä vuosi sitten hakiessani ollut todellisuudessa kovinkaan tietoinen siitä, mihin hain. Kaikki saamani vastuu, mahdollinen vaikutusvalta ja velvollisuudet saattoivat yllättää minut tuolloin. Nyt hakiessani myös HUMAKOn hallitukseen vuosimallia 2014, olin paljon tietoisempi, mitä olin tekemässä. Olen oppinut nauttimaan vastuustani ja aidoista mahdollisuuksistani kehittää HUMAKOa ja sen toimintaa.

Jo tuolloin vajaa vuosi sitten sain hallittavaksi sektorikseni tutoroinnin, ja ilokseni sain jatkaa saman sektorin parissa tänäkin vuonna 2014. Olen itsekin kouluttautunut vertaistutoriksi, ja pidän tutortoiminnasta, joten tutorointi vastuualueena sopii minulle. Haluan jatkaa tänä vuonna tutortoiminnan kehittämistä yhteisöllisemmäksi ja houkuttelevammaksi. Tavoitteenani on saada kampusten tutorvastaavien, tutoreiden sekä HUMAKOn yhteistyötä ja viestinkulkua aktiivisemmaksi puolin toisin.

Mielestäni HUMAKO tarvitsee tällä hetkellä yhä enemmän yhteydenpitoa meidän opiskelijoiden kesken ja välillä, se tarvitsee lisää aktiivisia ja hauskoja toimijoita sekä lisää näkyvyyttä kaikissa Humanistisen ammattikorkeakoulun yksiköissä. Kannustankin todella hakemaan mukaan HUMAKOn toimintaan, jos siihen tulee mahdollisuus! HUMAKO tarvitsee ihmisiä, että se pystyy kehittymään toimivammaksi ja uskottavammaksi opiskelijoiden edunvalvojaksi.
Lähden siis hyvillä mielin vuoteen 2014. Tiedostan, että toimiminen HUMAKOn aktiivina tietää työntekoa, aktiivista sähköposteihin vastaamista sekä aikataulujen sumplimista. Onneksi HUMAKO tarjoaa myös vastapainoksi jotain todella mahtavaa; pääsen tutustumaan mielettömästi uusiin ihmisiin, saan tuntea itseni tärkeäksi ja vaikutusvaltaiseksi sekä ilmaista itseäni rennossa ja huumorintajuisessa opiskelijakuntaympäristössä! :)

Terveisin ja tapaamisiin,
Tiia,
HUMAKOn hallituksen tutorvastaava

1 kommentti: