Syksyllä 2015, kun mietin tulevan vuoden suunnitelmia, oli haaveissani päästä edustamaan opiskelijoita edustajistoon ja näin vaikuttaa opiskelijakuntamme tulevaisuuteen ja toimintaan. Toisaalta haaveilin myös ulkomaille lähtemisestä, ja silloin toisen vuoden opiskelijana vaihto-opintoihin liittyviä päätöksiä piti alkaa jo vakavasti pohtimaan ja viemään käytäntöön. Mitä siis tehdä? Luopuako toisesta haaveesta? Esitin huoleni toiminnanjohtajallemme Mariannalle ja sain kuulla juuri sen vastauksen, jonka halusinkin: kyllähän edaattori voi osallistua toimintaan myös ulkomailta käsin! Turha siis rajata haaveitaan, kun voi toteuttaa ne kaikki (ja vähän muutakin siinä sivussa).
“Eka päivä Hollannissa. Tuossa mää nyt sit kokoustan seuraavat puoli vuotta.”
|
Hollannista. Ja aivan samalla tavoin, kuin olisin Suomessa osallistunut palavereihin ja kokouksiin, viritin läppärini ja kuulokkeeni kokouskuntoon Rotterdamin opiskelija-asuntolan hellässä huomassa. Kaikki materiaalit sain käyttööni sähköisesti, aivan kuten edustajat Helsingissä, Turussa, Kuopiossa ja ties missä päin Suomea. Pystyin seuraamaan ajankohtaisia asioita ja uutisia aivan samoja viestintäkanavia pitkin, kuin mitä Suomessakin seuraisin, ja välillä tuntui siltä, että pieni fyysinen etäisyyden ottaminen auttoi jopa tuomaan uutta perspektiiviä käsiteltäviin asioihin. Ainoa juttu, mikä tuotti välillä päänvaivaa, oli aikaeron muistaminen. Onneksi kyse oli kuitenkin vain tunnista, joten omat menot oli suhteellisen helppo sovittaa Suomessa palaveeraavien aikatauluihin.
“Matkailu ja vaikuttaminen käy hyvin yhteen!” |
Kokouksistakin ainoastaan sääntömääräinen syyskokous jäi minulta väliin, koska siihen on mahdollista osallistua vain paikan päällä Helsingissä, mutta en tätäkään jäänyt sen koommin harmittelemaan. Pääsin kuitenkin etukäteen tutustumaan käsiteltäviin asioihin ja kommentoimaan niitä palavereissa ennen kokousta, joten ääneni ja mielipiteeni ei jäänyt kuulematta. Onneksi sääntömääräisiä kokouksia voi seurata myös streamin välityksellä internetin ihmeellisessä maailmassa, joten pääsin itse todistamaan, että kokouksessa tehdyt päätökset olivat yhdessä luotujen kantojen mukaiset!
Ymmärrän toki, että jotkut ehkä haluavat vaihdossa keskittyä vain uusiin kokemuksiin ja kulttuuriin, mutta minulle edustajiston palaverit olivat se säännöllinen tuulahdus kotimaasta. Oli mukavaa kuulla ensinnäkin suomen kieltä ja tottakai myös kuulumiset kampuksilta ja muilta edaattoreilta!
Jos siis vielä epäröit edustajistoon lähtemistä ajanpuutteen, tai liikkuvan elämäntyylin takia, niin turhaan. Hommahan ei todistetusti vaadi muuta, kuin intoa, motivaatiota (ja nettiyhteyden)!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti