tiistai 31. lokakuuta 2017

Työryhmä hakusessa

Hei. Mikko Koivisto taas täällä ja tällä kertaa olisi tarkoitus puhua työryhmähausta.
Olen toiminut työryhmävastaavana tämän vuoden ja tehtäviini on kuulunut opiskelijaedustajien apuna oleminen ja työryhmäedustajien palavereiden pitäminen.

Nyt kun vuosi on lopuillaan, on tarkoitus hakea uusia edustajia työryhmiin. Sinulla on mahdollisuus hakea opiskelijaedustajaksi alueyksikköryhmiin Jyväskylään, Kuopioon ja Turkuun, alueelisiin hyvinvointiryhmiin Jyväskylään, Kuopioon, Turkuun ja Helsinkiin, sekä tutkintolautakunnan edustajaksi. Näistä tulee lisätietoa facebookiin haun aikana.

Itse olen toiminut opiskelijoiden edustajana ´koko Humakin yhteisessä opiskelijahyvinvointiryhmässä, jossa ovat kaikki alueellisten hyvinvointiryhmien vastaavat. Olen myös varajäsenenä koulutusprosessiryhmässä, jossa ajoittain sijaistan toiminnanjohtajaamme Mariannaa. Tässä ryhmässä käydään lävitse opintoihin liittyvän vuosikellon toteutumista, opintosuunnitelmia ja paljon muuta koulutuksen sujuvuuden, sekä kehittämisen kannalta tärkeitä asioita.

Edukseni näissä ryhmissä olen nähnyt sen, että pääsee näkemään ja tutustumaan paremmin niihin opettajiin, jotka vastaavat hyvinvoinnista ja koulutuksesta Humakissa. Olemme myös yhdessä hallituksen kanssa käyneet  muutosehdotuksia lävitse ja antaneet niistä oman lausunnon, jos sille on ollut tarvetta. On hyvä asia, että meillä on hyvät suhteet työntekijöihin, meidän mielipiteitä kuunnellaan ja aina kokouksissa olen päässyt sanomaan asiat opiskelijoiden näkökulmasta.

Itse näin työryhmätoiminnan erittäin tärkeänä opiskelijoiden kannalta varsinkin, kun nyt olen päässyt
sitä itse kokeilemaan. Paikalliset opiskelijaedustajat ovat alueyksikkönsä asiantuntijoita ja ilman niitä on vaikeaa saada opiskelijoiden asiat alueettain esille. Nämä asiat käsitellään sitten vielä uudestaan yhdessä tänä vuonna minun järjestämissä työryhmäpalavereissa. Se on paikka, missä opiskelijaedustajat pääsevät lopulta purkamaan huonot puolet, mutta myös ne hyvätkin oman alueyksikön toiminnasta. Nämä keskustelut on hyvin tärkeitä sisäisen viestinnän kannalta, jotta asiat eivät jäisi vain paikallisten opiskelijaedustajien harteille.

Olen jo alkanut suunnittelemaan seuraavan vuoden työryhmäperehdytystä, joihin kaikki alueellisten ryhmien opiskelijaedustajat osallistuvat. Tehtäväni on myös perehdyttää seuraavan vuoden työryhmävastaava. Tämä toiminta on, niin kuin organisaatiot yleensäkin, jatkuvan kehityksen tarpeessa. Vielä on siis paljon tehtävää. Tehdään siis yhdessä HUMAKOsta yhä parempi opiskelijaedustaja- ja työryhmätoimija.


Haku on käynnissä 1.11.-24.11.
Valinnat suoritetaan 30.11.-3.12.
Verkkoperehdytys uusille opiskelijaedustajille 12.-13.12.
Hae mukaan: https://www.humako.net/haemukaan/tyoryhmaedustajaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti