torstai 26. lokakuuta 2017

Tutorkoulutuksen etkot

Tutorkoulutuksen etkot kuvaavat kahta viimeistä viikkoa paremmin kuin hyvin. Olemme hallituksen paikallistiimissä listannut palaverissa viimeisiä juoksevia asioita ennen koulutusta. Lisäksi olemme valmistelleet materiaaleja, tilanneet junalippuja, sekä perehdyttänyt koulutukseen avustajiksi tulevat vanhat tutorit. Kiirettä siis pitää ennen H-hetkeä.

Oikeastaan voisi sanoa, että H-hetkeen eli tutorkoulutukseen on tänään alta viikko aikaa. Tunnustan tunnustan, vaikka olen hallituskauteni aikana kouluttanut jo muutaman kerran, niin tätä koulutusta olen odottanut ja jännittänyt kaikista eniten. Odotus ja jännitys johtuu pitkälti siitä, että olemme alkaneet valmistelemaan tätä tutorkoulutusta jo keväällä. Olemme aloittaneet kilpailuttamalla aluksi koulutuspaikat, jonka jälkeen olemme alkaneet suunnitella kohta kohdalta koulutuksen osioita. Lisäksi olemme järjestäneet tietenkin tutorhaun. Tutorhaussa isosti apuna ja mukana ovat olleet kampuksien tutorvastaavat, sekä tutorlehtorit. Tutorvastaavat ovat järjestäneet yhdessä tutorlehtorien kanssa kampuksella haastattelut hakijoille ja seuranneet silmät ja korvat tarkkana koko haun aikana. Kiitos heille kaikesta työpanoksestanne! Kiitos myös kampuksilla ja TKI-keskuksissa toimiville tutoreille tästä syksystä. Olette mahtavia!

Muutama toiminnassa jo mukana olevista tutoreista lähtee mukaan koulutukseen avuksi kouluttamaan uusia tutoreita. Tänä vuonna koulutamme syksyn koulutuksessa noin 50 tutoria. Eli apukädet ovat enemmän kuin tervetulleita. On myös mahtavaa, että vanhat tutorit pääsevät tällä tavalla myös jakamaan ja
luovuttamaan tietojaan ja taitojaan tutortoiminnasta uusille tuleville tutoreille. Uskon, että tästä tutorkoulutuksesta tulee loistava ja varmasti antoisa. On hienoa saada uudet opiskelijat mukaan toimintaan!

Nyt lähden itse viilaamaan vielä viimeisiä koulutusmateriaaleja kuntoon. Jee kohta mennään!

Täydellä rakkaudella ja innolla tutortoimintaa kohtaan

Terveisin Essi Pesonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti