torstai 19. lokakuuta 2017

Projektiopintojen suoritusta HUMAKOssa

HUMAKO-kiertueen järjestäminen projektina on ollut opintojeni opettavaisin asia ja kurssi tähän mennessä. Aloitin vuoden alussa HUMAKOn hallituksessa, jolloin kävimme yhdessä toiminnanjohtajan kanssa vuoden työtehtäviäni ja sitä kaikkea, mitä voisin niillä opinnollistaa. Olin kuullut, että HUMAKO-kiertueen järjestämiseen rekrytään harjoittelijoita, mutta kun Marianna tarjosi projektia minulle ja Essille, hyvä etten pudonnut penkiltä, niin innoissani olin!

Kiertueen mainoskuvauksissa! Näitä oli hauska suunnitella
etukäteen ja vielä hauskempi toteuttaa.
Meidän projektimme, kuten hyvin monet muut projektit alkoi projektisuunnitelman teosta. Saimme projektia varten toimeksiannon, jossa oli lyhyt ohjeistus kiertueen suunnittelua varten ja sen pohjalta lähdimme kasaamaan kiertuetta. Alkuun osasimme käsitellä hyvin pinnallisia asioita, mutta HUMAKOn työntekijöiden ja muun hallituksen ohjeistuksella osasimme suunnata ajatteluamme syvemmälle ja saimme tehtyä kattavan kokonaisuuden projektin, josta muodostui lopulta Kohta sataa HUMAKO-kiertue. Kattava infopaketti opiskelijakunnastamme, opiskelijoita osallistavilla rasteilla, pienen kisailun muodossa.

Kiertueen järjestäminen piti sisällään hyvin monentyyppisiä asioita. Sain vastuulleni pyöritellä kiertueen budjettia ja huomioida siinä kaikki asiat, mitä kiertuetta varten tarvitsee ostaa. Olin lapsuudessa todella hyvä matikassa, tykkäsin siitä kovasti ja sain siitä stipendinkin. Yläasteen jälkeen innostus matematiikkaan ja laskemiseen kuitenkin katosi, mutta mm. tätä HUMAKO-kiertueen budjettia pyöritellessä, löysin kadonneen rakkauteni numeroita kohtaan. Alkuun oli hämmentävää, miten monet asiat budjettiin kuului, mutta opin projektin aikana hahmottamaan kiertueeseen liittyvän talouden ja sen palaset selkeinä kokonaisuuksina.

Projektin tärkeimpänä antina pidän sitä kuinka opin hahmottamaan kiertuettamme kokonaisuutena, johon kuuluu monella eri tasolla tehtävää työtä. Yleisellä tasolla piti ensin pähkäillä kiertueen nimi ja teema. Rastien suunnitteluun meni mielestäni yllättävän paljon aikaa. Nimen ja sisällön lisäksi rasteille täytyi määritellä se, ketkä sitä pitävät, mitä materiaaleja rasti tarvitsee ja lopuksi rastinpitäjille täytyi vielä kirjoittaa ohjeistukset, kuinka rasti hoidetaan. Kaikki markkinoinnista yhteistyökumppaneihin yhteydenpitoon täytyi suunnitella. Sitä ei ehkä vuoden alusta käsittänyt, kuinka paljon hommaa siinä oikein voi olla.

Kaikesta hommasta huolimatta olen onnellinen. Mielestäni projekti oli todella onnistunut ja opin siitä suuresti, enkä voisi kuvitella parempaa tapaa opinnollistaa projektitoiminnan kurssia. Numeroiden lisäksi myös viestinnästä on kuluneen vuoden aikana löytynyt minulle suuri intohimo. Ensi vuonna HUMAKOssa on kahdenlaista projektia HUMAKO-kiertueen lisäksi. Alkuvuodesta aletaan tekemään viestintästrategiaa ja  uusia verkkosivuja. En malta odottaa viesstintästrategian toteuttavan ryhmän valintaa ja sen tekoa. Toivon suuresti pääseväni mukaan siihen ryhmään.

Eena opiskelija ja toinen HUMAKO -kiertueen järjestäjistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti