tiistai 17. tammikuuta 2017

Haemme tiimiimme Jaostovastaavaa

Hyvää alkanutta uutta vuotta arvoisat opiskelijatoverit! HUMAKOn hallitus etsii joukkoonsa jaostovastaavaa. Olisitko sinä etsimämme henkilö? Sinulle varmasti herää kysymys, että mitä jaostovastaavan tehtäviin kuuluu ja millaista hallitus- sekä jaostotoiminta on. Näihin kysymyksiin vastaa tässä tekstissä viime vuoden hallituksessa jaostovastaavana toiminut Katja Kastman.

Mikä sai sinut hakemaan hallitukseen?
Hallitustoiminta kuulosti jännittävältä ja itselleni uudelta tavalta olla mukana toiminnassa ja halusin haastaa itseäni tutustumaan ja oppimaan taas lisää. Enkä ole hetkeäkään katunut!

Miten hallitusvuotesi sujui?
Vuoteen mahtuu paljon - on ollut sekä ylä- että alamäkiä. Ne ovat kuitenkin opettaneet paljon sekä itsestäni, työtavoistani että koko kentästä. Onnistumisten kautta löytää hyvin omat vahvuudet ja epäonnistumisten avulla tietää taas, missä on petrattavaa. Ja onneksi hallituskaverit ovat aina tsemppaamassa silloin, kun kokee, ettei ole tehnyt tarpeeksi hyvää jälkeä.

Miksi juuri jaostovastaava?
Hain heti ensimmäisenä vuonna tutoriksi sekä jaostoon. Olen ollut Turun jaostossa mukana alusta lähtien, myöhemmin paikallisena jaostovastaavana. Nämä kaksi kiinnostivat siis eniten. Kuitenkin huomasin että monet olivat kiinnostuneita tutorsektorista. Itselläni oli eniten kokemusta jaostotoiminnasta, joten tunsin että minulla olisi eniten annettavaa sille sektorille ja ideoita viedä sitä eteenpäin. Tämän jälkeen adoptoin sektorin omakseni.




Mitä jaostovastaavan tehtäviin kuuluu?
Hallituksen jaostotoiminnasta vastaavan tärkein tehtävä on pitää yhteyttä paikallisiin jaostoihin ja tukea heidän toimintaansa (mm. verkkopalavereiden ja soittokierrosten avulla). Jaostovastaava vastaa kaikkien uusien jaostotoimijoiden kouluttamisesta. Lisäksi hallituksen sisällä pidetään palavereja ja mietitään, miten toimintaa voidaan kehittää eteenpäin - tässäkin on tärkeää pitää hyvä keskusteluyhteys jaostoihin, ettei kehitetä "vääriä" asioita.

Mitkä ovat olleet jaostovastaavana parhaita asioita?
Itse rakastan leirielämää ja pidän kouluttamisesta, tästä syystä jaostokoulutukset ovat olleet parhaimpia. Siellä on ollut kiva myös päästä tapaamaan ihmisiä kasvotusten, jonka jälkeen yhteydenpitokin on usein helpompaa!

Mitkä ovat aiheuttaneet päänvaivaa?
Koska jaostotoiminta on suhteellisen uusi juttu, vaikeinta on ollut laatia kaiken maailman ohjeistuksia toiminnan tueksi. Ohjeistukset ovat välttämättömiä, jotta opiskelijakunnassa tehtäisiin asiat yhteisiä pelisääntöjä noudattaen (toki rungon jälkeen niitä voi sooloilla enemmän omannäköisiksi), mutta välillä on ollut vaikea saada tekstistä niin ymmärrettävää, ettei syntyisi väärinkäsityksiä.




Miten jaostojen toiminta näkyy sinusta kampuksilla?
Tämä vaihtelee hyvin paljon paikkakunnasta, sekä myös vuodesta, riippuen. Mielestäni joka vuosi ollaan menossa kuitenkin aina parempaan suuntaan! Jaostot ovat innokkaita kehittämään toimintaansa ja täten markkinoivat itseään yhä enemmän, jolloin opiskelijatkin ovat enemmän tietoisia toiminnasta ja tämä taas luo hyvällä tavalla paineita luoda yhä parempaa toimintaa! :)

Mitä olet halunnut tuoda jaostovastaavana uutta/ lisää jaostojen toimintaan kampuksilla?
Vuosi sitten yhtenä isoimpana agendanani oli saada jaostoille pelisäännöt somen käyttöön, jotta somen valtaus sai alkaa! Varsinkin loppuvuotta kohden olen kiinnittänyt yhä enemmän huomiota keskustelun avaamiseen ja hyvään yhteydenpitoon. Se on tärkein osa, jotta toimintaa voidaan tukea! Mielestäni toimijoiden muistaminen ja palkitseminen on myös iso teema, jonka pohtimista toivoisin jatkettavan myös ensi vuonna :)

Terveiset/ vinkit uudelle jaostovastaavalle
Jos sua vähääkään kiinnostaa tämä sektori, niin kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan! Olen oppinut aivan älyttömästi viimisen vuoden aikana! Jaostosektori on mielenkiintoinen sektori ja siitä löytyy just niin paljon kehitettävää kuin itse vain jaksaa ideoida. Olen myös valmis olemaan uuden tukena, avustamassa alkuun :)

Jos haluut tietää vielä lisää, niin ota rohkeasti yhteyttä!


Terveisin,
Katja Kastman
katja.kastman@gmail.com



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti