keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Hallituksen koulutuspoliittinen vastaava 2016: Ronja Ohra-aho

Ronja Ohra-aho
- hallituksen koulutuspoliittinen vastaava 2016
Morjens! Olen Ronja Ohra-aho ja opiskelen toista vuotta yhteisöpedagogiksi sympaattisella Nurmijärven kampuksella. Olen Puuhamaan varjosta ja pikkukylästä ponnistanut tuore espoolainen, joka rakastaa taidetta, luontoa ja puolikuivaa huumoria.

Taipaleeni Humakissa alkoi, kun lukiossa opo kivenkovaa vakuutti, että Humak on juuri se oikea paikka minulle, “Koska sähän olet juuri sellainen humanisti!”. Ajatus jäikin elämään sosionomi- ja sukupuolentutkimushaaveiden rinnalla. Hakutilanteessa tutustuin Humakiin lisää ja täytyy myöntää, että olin myyty. Onko yhteisöpedagogia coolimpaa ammattinimikettä olemassakaan!? Onneksi hain ja pääsin sisään. Kiitos sulle opo, ansiostasi olen nyt täällä, enkä kyllä vaihtaisi mistään hinnasta!

Ajatukseni lähteä HUMAKOn hallitukseen mukaan hautui pitkään ja hartaasti. Koko ensimmäisen vuoden orastavaa identiteettikriisiä potien oli ajoittain hankala nähdä itseään mukana toiminnassa. Tarkan itsepohdiskelun ja ystävien kannustuksen avulla sain itsestäni ”niskapersotteen” ja laitoin hakemuksen menemään. Ja onneksi tein niin! Sain pian huomata, että meillä on mahtava ja värikäs porukka, joka saa vielä vaikka mitä aikaiseksi!

Oma vastuualueeni hallituksessa on koulutuspolitiikka. Minusta opiskelijalähtöinen vaikuttaminen on ensisijaisen tärkeää, jotta koulutuksen laatu säilyy ja on jatkuvasti kehitettävissä Humakissa. Vaikka me humakkilaiset olemmekin levittäytyneet ympäri Suomea, on meillä yksi yhteinen koulu. Humakin tulee toiminnassaan edistää yhdenvertaisuutta ja kuunnella opiskelijoita. Tulevan vuoden aikana haluankin olla mukana edistämässä Humakin ja HUMAKOn yhteistyötä ja kehittää palautteenantokanavia. Sillä, mitä sinä asioista ajattelet, on merkitystä. Haluan olla mukana kasvattamassa rakentavan palautteen kulttuuria ja sen avulla osallistua koulutuksen kehittämistyöhön.

Hei sinä. Onko sulla jotain mielen päällä? Kerro ihmeessä, niin tehdään asialle jotain yhdessä!

Kaikkea mahtia sulle alkavaan vuoteen ja tsemppiä opintoihin!

Motivoitunein mielin uusia tyyppejä kohtaamaan,

- Ronja Ohra-aho
  Hallituksen 2016 koulutuspoliittinen vastaava alias Kopo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti