tiistai 1. toukokuuta 2018

Puheenjohtajan kevät

Mun kevät lähti kunnolla käyntiin jo tuossa pari viikkoa sitten, kun olin opintomatkalla Espanjassa, Barcelonan kaupungissa. Meitä oli hyvä porukka Jyväskylän yhteisöpedagogi opiskelijoita vuosimallia 2017. Vaihto oltiin suunniteltu siten, että espanjalaiset kävivät alkuvuodesta pyörähtämässä Jyväskylässä viikon verran, home stay tyyppisellä majoituksella, jossa vieraat yöpyvät kotimaassa asuvien nurkissa ja nyt oli meidän vuoro. Espanjan reissu sisälsi erilaisia aktiviteetteja sekä tutustumista heidän kulttuuriinsa. Tulipa sitä käveltyäkin yli 100km viikon aikana.

Paluu Suomeen tuntui mukavalta sillä kesä oli taas lähempänä kuin koskaan, viimeiset lumikasat olivat kadonneet ja loska oli tiessään. Kevät on monelle opiskelijalle kiireistä aikaa ja vuoden opintojen viimeistelyä. HUMAKOssa kevät on myös kiireistä. Me viimeistelemme alkuvuoden asioita ja suunnittelemme jo syksyä. Hyvä esimerkki tästä on kevätkokous, jossa edustajisto tekee katsauksen koko HUMAKOn toimintaan ja katsoo tulevaan päin hyväksymällä talousarvion loppuvuodelle.

Vaikka kesä ei ehkä vielä ole täällä, niin se tekee jo kovasti tuloaan. Vaikka opiskelemista vielä piisaisi, niin opiskelutehon parantamiseksi kevään kiireistä kannattaa välillä pyrkiä irtautumaan. Vappu on hyvä hetki vetäistä haalarit jalkaan ja lähteä nauttimaan auringosta ystävien seurassa.


Vapputerveisin,

Joose Mäensyrjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti