perjantai 25. toukokuuta 2018

SumppiAppro 2018




HUMAKOn Turun paikallisjaosto (TuPa), lähdimme pohtimaan opiskelijatapahtumaa, johon mahdollisimman moni voi osallistua. Halusimme kokeilla jotain isompaa päihteetöntä tapahtumaa, johon osallistuisi opiskelijoita myös Humakin ulkopuolelta. Turun opiskelijakaupungin Study In Turku -hanke myönsi loppuvuodesta 2017 erilaisiin Turun opiskelijoiden tapahtumiin apurahaa. Haimme onnistuneesti apurahaa ajatuksella kaksipäiväisistä kahvila-approista, johon osallistuisi paljon eri alan opiskelijoita, tutustuen kahviloihin ja toisiinsa. Hankkeen tavoitteena on lisätä Turun houkuttelevuutta kotikaupunkina valmistuville työelämään siirtyville opiskelijoille, sekä auttaa korkeakouluopiskelijoita verkostoitumaan koulutusten yli.

Lähdimme työstämään projektia tammi-helmikuussa. Yhteisten pohdintojen jälkeen päädyimme SumppiApproon, joka olisi 5.-6.5. järjestettävä 300-400 opiskelijan tapahtuma, johon pyytäisimme mukaan 12 turkulaista kahvilaa. Kierroksen pystyisi suorittamaan hajautetusti kahden päivän aikana, minkä uskoimme madaltavan osallistumiskynnystä. Approjen ideana oli ostaa mukana olevista kahviloista jokin tuote, jota vastaan saisi appropassiinsa leiman. Kuudella leimalla sai palkinnoksi haalarimerkin. Halusimme korostaa pieniä tunnelmallisia kahviloita Turun keskustassa ja hankkia oheisohjelmaksi paljon erilaista taidetta ja -kulttuuria. Ta¬pahtumaan sai pukea haalarit tunnelman luomiseksi sekä osallistua Turun ulkopuoleltakin.



Mukana olleet kahvilat olivat: Cafe Latte, Cafe Qwensel, Cafe Art, Kirjakahvila, Cafe Sirius, Mandragora, Cafe Eino, Pink Vanilla American Bakery, JN’s Cafe, Cafe Victor, Gaggui ja Bean Bar. Saimme mukaan ohjelmaan Duo Karikatorsin, Leenin, Blomma Designin sekä Turun Nuoren Teatterin. Ennen tapahtumaa teimme kaksi mainostempausta, joissa jaoimme flyereita ja kahvia Turun kävelykadulla haalarikansalle ja muille opiskelijoille. Sponsoreina tempauksia varten toimi Pink Vanilla American Bakery sekä Cafe Eino. Kiinnitimme julisteita kaikkiin kahviloihin ja opiskelijoiden kohtaamispaikkoihin hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Olemme tyytyväisiä markkinointiimme ja erittäin kiitollisia mukana olleille yhteistyökumppaneille. SumppiApproon osallistui 125 opiskelijaa. Huomioiden, että tämä oli ensimmäinen SumppiAppro laatuaan ja TuPan järjestämä appro ylipäänsä, olemme erittäin tyytyväisiä osallistujamäärään.

SumppiAppron ohjelma sisälsi mm. musiikkiesityksiä, näytelmän sneak peek, kukka- ja kahvitaidetta, erilaisia kisoja, teelaatujen arvailua, open-mic, karaokea ja kahviaforismeja – eli paljon esittävää sekä osallistavaa taidetta. Lisäksi monet kahvilat tarjosivat SumppiAppro -tarjouksia ja tapahtumaa varten erikseen tehtyjä tuotteita. Näimme monia opiskelijoita käyvän molempina päivinä, joko itse suorittamassa tai kaveriporukassa seurana. Saimme paljon suoraa palautetta itse tapahtumassa, lähinnä kehuja tapahtuman päihteettömyydestä ja monipuolisuudesta. Hyvästä säästäkään ei ollut haittaa, sillä lippuja ostettiinkin vielä tapahtuman aikana, kun ihmiset päättivät lähteä kiertelemään kauniiseen kesäsäähän.


SumppiAppro oli mielestämme erittäin onnistunut. Saimme paljon kehuja niin yleisöltä kuin kahviloiltakin. Totesimme, että tämän tyyppiselle tapahtumalle oli kysyntää ja tämän voisi tehdä uudelleenkin. Kahvila-appro sopisi myös muihin kaupunkeihin sovellettavaksi! Olemme erittäin tyytyväisiä työstämme, tiimistämme ja mielestämme tätä oli hauskaa tehdä. Opimme paljon tapahtumatuotannosta sekä yhteistyöstä projektia tehdessämme, joten tästä on varmasti hyötyä sekä nyt opiskellessa että tulevaisuudessa työelämässä. Asiakkaat pitivät kovasti tapahtumasta ja tälle toivottiin ensi vuonna jatkoa! Voimme suositella lämpimästi tämän kaltaista poikkitieteellistä tapahtuman järjestämistä muillekin jaostoille!

- Heli Ojala, TuPa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti