keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Hallituksen suunnittelupäivät 19-21.4



Kirjoittelen tätä juttua Onnibussissa matkalla Jyväskylään. Nyt on takana kolme päivää hallituksen kanssa ja täytyy sanoa, että on meillä kyllä ihana porukka. Voin lyhyesti kertoa, mitä suunnittelupäivillä tehtiin, mutta oikeasti haluan välittää teille sitä fiilistä mikä meillä on yhdessä työskennellessä.

Meidän suunnittelupäivät koostuu yleensä kuulumisten vaihdosta, projektien esittelyistä, ideointi sessioista ja kokouksesta. Mulle tulee meidän työskentelystä välillä mieleen joku italiainen perhe, joka on täynnä persoonia, ja jossa käydään keskusteluja välillä tunteella ja usein pienellä sarkasmilla höystettynä. Tällä kerralla päästiin hauskuuttamaan itseämme (ja toivottavasti teitäkin) kuvaamalla rekry-matskua hallitushakua varten. Oli taas kiva huomata, miten jokainen on valmis heittäytymään ja pienillä resursseilla saadaan yllättävän paljon aikaiseksi.

Me ollaan nyt tehty tällä porukalla töitä jo neljä kuukautta aika intensiivisesti, joten kaikkien persoona ja työskentelytavat alkaa olla muiden tiedossa. Tänään käytiin lounaalla jopa deeppiä keskustelua kunkin vihanhallinta menetelmistä. Näinkin sekalaisessa porukassa on löytynyt hyvä yhteishenki ja luottamus toisiimme. Järjestötyön-kentällä ihmiset on usein hyvin sitoutuneita työhönsä, koska sitä ei tehdä rahasta vaan rakkaudesta. Olenkin oppinut arvostamaan kaikkea sitä intohimoa ja aikaa, minkä ympärilläni työskentelevät osaajat laittavat tähän opiskelijakuntaan. Respect.

Kokouksissa yleensä kaikki taustatyöskentely tulee erityisen näkyväksi, koska silloin päätetään mm. isommista linjauksista, toiminnan muutoksista ja rahankäytöstä. Olen oppinut, että sujuvan kokouksen edellytys on se, että materiaaleihin ja liitteisiin ollaan etukäteen perehdytty. Oppiminen onkin tässä toiminnassa jatkuvaa ja se on yksi syy, miksi hallitustyöskentely on ollut itselleni niin mieluista. Tämänkin jutun kirjoittamisen jälkeen aloitan työstämään tarjouspyyntöjä haalareista ja kehittelen uutta viestintäkalenterin -mallia. Kumpaakaan en ole aiemmin tehnyt, mutta työ tekijäänsä opettaa ja tiedän, että voin aina kysyä neuvoa meidän työntekijöiltä.

Teemme tätä työtä teitä sekä meitä varten. Siksi se on niin mukavaa.

-Kirsikka



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti