keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Harjoittelijana HUMAKOssa


Tulin HUMAKOon harjoittelijaksi suorittamaan syventävää järjestötyön harjoittelua sekä talousosaamisen kurssia. Vaikka olenkin HUMAKOssa toiminut jo vuodesta 2015 asti aktiivisesti tiesin, että minulla on paljon vielä opittavaa HUMAKOssa - eteenkin hallinnon puolella. Harjoitteluehdotukseni sai positiivisen vastakaiun ja siitä lähdimme toiminnanjohtaja Mariannan kanssa miettimään, mikä kokonaisuus olisi sopiva minulle.


Jotta oppisin järjestön hallinnollisia ja taloushallinnollisia asioita uudella ja syvemmällä tasolla oli sanomattakin selvää, että tulen työskentelemään erittäin tiiviisti yhdessä Mariannan kanssa ja ajoittain olemaan Mariannan oikea (tai vasen) käsi. Se on ollut varmastikin yksi antoisimmista asioista harjoittelun aikana, koska harjoitteluohjaaja on siten pystynyt kertomaan myös samalla kun hän tekee, mitä hän tekee ja miksi.

Tietysti hyppääminen liikkuvaan hallinnolliseen junaan ei ole aina helppoa, mutta tässä tapauksessa tämän julkishallinnollisen yhdistyksen tunteminen oli erittäin hyödyllistä. Osana harjoitteluani olen päässyt työstämään HUMAKOn uusia verkkosivuja projektinvetäjän roolissa sekä tehnyt ja pitänyt talousvastaaville heidän perehdytyskoulutuksen.

Harjoitteluni on ollut melkoista tasapainoilua, koska on aina hieman mielenkiintoinen asetelma kun harjoittelijana toimii edustajiston puheenjohtaja, joka vielä tekee opinnäytetyötään samalle organisaatiolle. Se oli oma alkuasetelmani kun lähdin harjoitteluun HUMAKOlle. Onneksi saimme heti alkuun sovittua selkeät pelisäännöt siitä, että mikä kuuluu harjoitteluun ja mikä ei.


Harjoitteluni rupee nyt olemaan loppu, mutta minulla on vielä pari tiukkaa viikkoa edessäni, nimittäin opinnäytetyöni, jonka pitäisi valmistua 7.5. mennessä vaatii vielä paljon puristusta. Teen HUMAKOlle opinnäytetyötäni yhteisöllisten tapahtumien järjestämisestä. Osana opinnäytetyötäni olen tehnyt kyselyn, johon toivoisin, että kävisit vastaamassa. Sen löydät täältä.

Haluan kiittää suuresti harjoitteluohjaajaani Mariannaa. On todella hienoa saada ohjausta henkilöltä, joka osaa, tietää ja haluaa kehittyä urallaan jatkuvasti eikä pelkää esittää vaikeita kysymyksiä. Olet ollut suuri tuki ja turva läpi harjoittelun!


Theo Tyrväinen

Kohta ex-harjoittelija
Kohta ex-opinnäytetyöntekijäEdustajiston puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti