perjantai 1. syyskuuta 2017

Yhteisöllisyyttä etsimässä


Hei,
olen Selda Demirtas, toisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelija Nurmijärven kampukselta. Aloitin elokuussa yhteisöllisen kehittämisen harjoittelun HUMAKOlla. Olen todella innoissani harjoittelusta. Kunhan opinnot varsinaisesti syyskuussa alkavat ja muutkin opiskelijat löytävät tiensä Valkeaan taloon ja HUMAKOn toimistolle pääsen näkemään HUMAKOn toimistolla tehtävän työn kaikki puolet.


Löysin ilmoituksen harjoittelupaikasta HumakProsta ja tartuin siihen heti. HUMAKO harjoittelupaikkana on kiinnostanut minua siitä asti, kun viime syksynä kouluttauduin tutoriksi ja HUMAKOn toiminta tuli päällisin puolin tutuksi. Nyt pääsen tutustumaan toimintaan sisältä käsin ja jopa kehittämään sitä.

Opiskelijakunta on mielestäni yhteisöllisyyden kehittämisen opintojakson suorittamiseen erittäin kiinnostava paikka. Jotta opiskelijakunnan tavoite voisi todellisuudessa toteutua, on mielestäni erittäin tärkeää panostaa yhteisöllisyyteen, joka ei näy ainoastaan niille harvoille jotka ovat tiiviisti mukana opiskelijakunnan toiminnassa, vaan ihan kaikille jäsenille, myös niille jotka poikkeavat jäsenkahvituksessa, mutta eivät koe suurta tarvetta vaikuttaa toimintaan ja tehdä päätöksiä toiminnasta.

Yhteisöllisyys on yhdessä tekemistä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Näiden asioiden kehittäminen ja niistä tapojen tekeminen on minun tehtäväni nyt tämän syksyn ajan. Siksi täällä jo innoissani etsiskelen yhdessä toteutettavien taukojumppien ohjeita ja mietin mitä muuta jännittävää keksisin toimistolla vierailevien päänmenoksi.

Terveisin, Selda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti