tiistai 12. syyskuuta 2017

Edustajisto edaattorin silmin

Mikä ihmeen ‘edari’?

Edustajisto eli tuttavallisemmin “edari” on se paikka, missä päätetään opiskelijakunnan suuret linjanvedot. Ne voivat koskea sitä, mihin opiskelijakunta keskittyy seuraavana vuonna, mihin panostetaan rahallisesti ja ketkä valitaan hallitukseen tätä toimintaa toteuttamaan. Suurin osa kokoontumisista on verkossa, jotta opiskelijat ympäri Suomen pystyvät osallistumaan helposti!
Kun palaverit pidetään verkossa on osallistuminen helppoa, vaikka omalta kotisohvalta!

Ehdokkaaksi edustajistoon voi hakea kuka tahansa HUMAKOn jäsen ja valinnat tehdään vaaleilla. Lue, mitä mieltä tämän vuoden edarilaiset ovat olleet!:


Miksi lähdit mukaan?
Lähdin mukaan edustajistoon, sillä halusin vaikuttaa opiskelijakuntamme asioihin. Olen aiemmin toiminut jaostossa, jossa saa hyvin toimittua paikallistasolla omassa yksikössä, mutta edarissa toiminnan vaikutukset ovat laajemmat.
Ronja T. (kulttuurituotanto, Pääkaupunkiseutu)

Mitä edari on antanut sulle? Mitä olet saanut/oppinut toiminnasta?
Olen edarin aikana oppinut todella paljon uutta opiskelijakunnan toiminnasta ja etenkin hallinnollisesta puolesta. Olen oppinut virallisia kokouskäytänteitä, joista on varmasti hyötyä myös opintojen jälkeen.
Henkka (tulkki, Kuopio)

Mihin sinä haluat erityisesti vaikuttaa edarin kautta?
Haluan toimia edustajiston puheenjohtajana, koska haluan kehittää edustajiston toimintaa tarkoituksenmukaisemmaksi ja määrätietoisemmaksi. Se tehdään motivoimalla ja innostamalla sekä varmistamalla, että kaikki edustajistolaiset kokevat olonsa aidosti tärkeäksi.
Theo (Yhteisöpedagogi & kulttuurituotanto, pääkaupunkiseutu)

Mikä on ollut siisteintä edarivuodessa?
Edarivuodessa on siisteintä hyvä porukka! On parasta, kun toiminnassa on mukana tyyppejä muista alueyksiköistä ja pääsee bondailemaan muiden aktiivisten humakolaisten kanssa <3
Ronja O. (yhteisöpedagogi, pääkaupunkiseutu)

Miksi kannattaa lähteä mukaan?
Syitä on monia! Itse lähdin mukaan, koska kaipasin uutta haastetta. Edaritoiminnan kautta pääsee vaikuttamaan isoihin asioihin, saa kokemusta työelämää varten ja pääsee tutustumaan Humakin eri kampusten opiskelijoihin! Ja tärkein, miksi ei?
Katja (yhteisöpedagogi, Turku)
Jos siis vielä jokin jäi mietityttämään, niin ota ihmeessä yhteyttä! Edustajiston tämän vuoden puheenjohtajat, Theo ja Katja vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin. Yhteystiedot löydät täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti