perjantai 8. syyskuuta 2017

Sopo bloggaa: Näin käytän opiskelijaetuja


Moi. Olen Mikko, HUMAKOn hallituksen jäsen. Opiskelen Jyväskylän seudulla yhteisöpedagogiksi ja toinen vuosi on juuri alkanut. Tarkoituksena nyt olisi puhua vähän jäseneduista ja millä tavalla minä olen ne kokenut HUMAKOn jäsenenä ollessa.

Kun aloitin opiskelut, ensimmäisenä katoin opiskelijakunnan sivut. Sieltä sain tiedon, miten liittyä opiskelijakuntaan. Liityin HUMAKOon heti ja hankin heti opiskelijakortin itselleni. Vaikka oli tietyllä tavalla tiedossa, mistä kaikesta opiskelijakortilla saa etuja, niin silti jälkikäteen aloin miettimään, mihin kaikkeen pystyn nyt vielä jäsenyyttäni hyödyntämään. 

Ensimmäisenä hyödynsin jäsenyyttäni haalarit ostaessani. HUMAKON jäsenenä haalareista saa hyvän alennuksen. Vaikka fyysinen korttini ei ollut vielä saapunut tuolloin kotia ja Kelan opiskelijaruoka-alennuksen sai myös Kelan hyväksymällä ateriatukikortilla, oli paljon helpompaa vain ladata Frank App-sovelluksen kautta digitaalinen opiskelijakortti puhelimeen. Kun siihen kirjautuu omilla tiedoilla ja opiskelijakunnan jäsenenä, sitä on helppo näyttää, vaikka käydessäni syömässä. Frank App-sovelluksen alennukset saa heti käyttöön, kun olet liittynyt opiskelijakunnan jäseneksi ja sillä saa samat alennukset kuin fyysisellä opiskelijakortilla.

Itse pitkänä henkilönä tykkään matkustaa junassa erittäin paljon. Junalla matkustaessa alennukset ovat erittäin tuntuvia ja opiskelijaruokailun lisäksi siitä olen saanut jäsenyyteni suurimmat rahalliset edut. Yleensä myös lähiliikenteestä saa tuntuvat edut opiskelijana, mutta itse asuessani keskustassa, en lähiliikennettä niinkään käytä.


Mites kaikki yritykset? Monelta yritykseltä saa nykypäivänä opiskelija-alennuksia. Se voi olla lempivaateliikkeesi, leffateatteri, liikuntapalvelu, kahvila, ravintola tai, vaikka jopa anniskeleva sellainen. Vaikka joillekin yrityksille riittää vain, että sanoo olevansa opiskelija, on opiskelijastatus aina helppo todistaa joko kortilla tai Frank App-sovelluksella sitä vaadittaessa.


Sitten löytyy niitä satunnaisia etuja. Niitä etuja, mitä et välttämättä mieti tarvitsevasi, mutta ne silti tulee jossain elämäntilanteessa vastaan. Esimerkiksi kerran kävin Tampereella moikkaamassa kavereita. Eksyttiin Museo Mivavidaan. Aluksi mietittiin sisäänpääsyhintaa erittäin suolaisena. Tämän jälkeen tajuttiin, että opiskelijat pääsivät puoleen hintaan. Opiskelijakortilla opiskelija-status oli helppo todistaa ja päästiin hieman sivistämään itseämme museoon. Siellä oli myös aurinkolasimuseo, johon kaikki minun mielenkiintoni keskittyi.

Vielä lopuksi! Mitä kaikki välttämättä näe eduksi, mutta itselle erittäin tärkeä asia. Kun liityin jäseneksi, oli minulla mahdollisuus hakea opiskelijakuntaani HUMAKOon tutoriksi, jaostoon, edustajistoon ja hallitukseen. Lopulta näistä neljästä päädyin hallitukseen ja sitä olen pitänyt yhtenä suurimpana etuna. Nyt olen tehnyt tätä keväästä lähtien ja olen nauttinut siitä suuresti. 

Terveisin
Mikko Koivisto,
HUMAKOn jäsen ja opiskelijakortin käyttäjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti