tiistai 26. syyskuuta 2017

Mitä ihmettä se tutor -ja jaostotoiminta olikaan?


Syyskuun loppu alkaa häämöttämään ja opinnot ovat varmasti edenneet monilla kovaa vauhtia. Opintojen etenemisen lisäksi jaosto -ja tutorhaku etenee koko ajan! Nyt mennään jo yli puolenvälin haun kanssa, mutta ei hätää vielä on aikaa hakea aina 4.10 asti!

Hakemuksia on tällä hetkellä tutortoimintaan huomattavasti enemmän, kuin jaostotoimintaan. Tästä voi päätellä, että tutortoiminta on useimmille tutumpi juttu.

Uskon, että joku voi miettiä mitä tutor ja mitä jaostotoiminta oikeastaan edes on. Saako siitä opintopisteitä ja jos saa, niin mihin opintopisteet menevät. Vielä kertauksena, kaikkiin näihin edellä mainittuihin kysymyksiin vastaan tässä ja nyt!

Jaostotoiminnassa on kyse opiskelijatapahtumien järjestämisestä. Esimerkiksi kampuksen paikallisjaosto voi järjestää lautapeli-iltaa, laskiaisriehaa, tai sitsit joka on perinteinen opiskelijatapahtuma. Jaostot myös huolehtivat kampuksilla opiskelijoiden edunvalvonnasta. Edunvalvonta sana voi varmasti kuulostaa monen korvaan ehkä jopa pelottavalta ja vieraalta. Mikä ihmeen edunvalvonta? Jaostot valvovat opiskelijoiden etua kampuksilla ja TKI-keskuksissa keräämällä palautelaatikoihin palautteita Humakin ja HUMAKOn toiminnasta. Jaoston kautta voit myös ottaa kantaa esimerkiksi siihen, että kampuksilla pitäisi olla enemmän viherkasveja. Haluan nostaa myös esiin sen, ETTÄ ilman jaoston toimintaa ei ole Humakin ja HUMAKOn omia opiskelijatapahtumia. Se vuoksi on tärkeää, että jokaisella kampuksella olisi oma jaosto, joka järjestäisi tapahtumia, sekä olisi opiskelijoiden edunvalvonnan puolesta puhujia!

Muistutan myös, että jaosto toimintaan ei tarvitse lähteä kylmiltään mukaan vaan HUMAKO- kouluttaa Helsingissä 9.-10.11. uudet jaostolaiset. Koulutukseen osallistuu uudet jaostoon valitut opiskelijat kaikilta kampuksilta Kuopiosta, Jyväskylästä, Turusta, Nurmijärveltä ja Kauniaisista. Jaostokoulutuksessa on siis hyvä mahdollisuus tavata toisten kampusten opiskelijoita ja kuulla millaista on opiskelu esimerkiksi Turussa tai Kuopiossa.  Koulutuksen lisäksi vanhat jaostolaiset ovat tukemassa uusia jaostotoimijoita!

Jaostotoiminnasta hyppäämme suoraan tutortoimintaan. Aikaisemmin mainitsin, että tutortoiminta on varmasti monelle tuttu juttu. Joku voi kuitenkin miettiä, mitä se tutortoiminta oikeasti on. Tutortoiminnassa on kyse kanssaopiskelijoiden tukemisesta ja uusien opiskelijoiden ryhmäyttämisestä. Uutena opiskelijan tiedät ja muistat varmasti, että ensimmäisenä päivänä kampuksella olit enemmän ja vähemmän hukassa. Sinua jännitti, koska kaikki oli uutta. Voit muistaa, että tutorpaitaan ja haalareihin pukeutunut opiskelija tuli näyttämään, miten löydät oikeaan luokkaan ja missä ruokala olikaan. Muistat varmaan, että tutorit olivat auttamassa uutta luokkaasi tutustumaan ja kertoivat uudesta opiskelukaupungistasi. Tämän kaiken lisäksi tutorit järjestävät työpajoja jotka tukevat opiskelua esimerkiksi Kuopiossa kulkee opiskelupaja nimellä viimeinen oljenkorsi. Viimeiseen oljenkorteen voi tulla porukalla tekemään tehtäviä tai ryhmätöitä. Samanlaista toimintaa on myös muilla kampuksilla tutoreiden järjestämänä. Tutorit pitävät myös kahvitteluhetkiä kampuksilla, sekä paljon muuta! Meinasin myös unohtaa mainita, että tutorit ovat myös mukana vaihto-oppilas toiminnassa. Kansainväliset tutorit ovat muiden tutoreiden lisäksi niitä henkilöitä, jotka ottavat vaihtarit vastaan ja auttavat heitä sopeutumaan uudelle opiskelukampukselle.

Myöskään tutortoimintaan ei tarvitse lähteä kylmiltään. Uudet tutorit koulutetaan Jyväskylässä 1.-3.11. Koulutukseen tulee opiskelijoita kaikilta kampuksilta, eli tutorleiri on myös mukava tapa päästä tutustumaan toisten kampusten opiskelijoihin. Painotan tässä vaiheessa myös, että tutortoiminta on jaostotoiminnan tavoin todella tärkeää kampuksilla! Joka syksy tarvitaan tutoreita ottamaan vastaan uudet opiskelijat, sekä olemaan mukana kampuksen ja TKI-keskuksen arjessa!

Tutor -ja jaostotoiminnasta saa opintopisteitä vapaasti valittaviin opintoihin, eli  ne on aika mukava tapa kerryttää itselleen opintopisteitä! Jos mietit että olet ollut mukana jo tutorina, tai jaostolaisena ja sinulle tulee esimerkiksi tutorina pisteet täyteen ja haluaisit vielä olla mukana paikallistoiminnassa, niin voit myös hakea mukaan paikallisen jaostosi toimijaksi.

Näin yhteen vedettynä kannatan kaikkia, jotka vähääkään miettivät vielä, niin hakemaan mukaan
toimintaan! Kaikki uudet toimijat ovat kaivattuja mukaan! Korjaan mukaan toimintaan kaivataan ARJENSANKAREITA eli tutoreita ja jaostolaisia!


Täydellä rakkaudella paikallistoimintaan kohtaan!

HUMAKOn hallituksen tutorvastaava Essi Pesonen


Ps. täältä voit käydä lukemassa blogitekstin, jossa Kuopion kampuksen opiskelija Johanna Helin kertoo jaostotoiminnasta ja Nurmijärven kampuksen opiskelija Sonja Hämäläinen kertoo tutor- ja tutorvastaavan toiminnasta.

Pps. Jos innostuit, niin tässä suorat hakulinkit molempiin toimintamuotoihin!

Jaostohaku:  https://www.lyyti.fi/reg/HUMAKOn_jaostohaku_2017_7135

Tutorhaku: https://www.lyyti.fi/reg/HUMAKOn_tutorhaku_2017_3405

torstai 21. syyskuuta 2017

Koska yhdessä olemme enemmän

Uusi kouluvuosi on saatu vihdoin kunnolla käyntiin ja pahin alkukankeus toivottavasti ravisteltu jäsenistä. Ihmiset ja toimintatavat HUMAKOn toimistolla alkavat käydä tutuiksi ja asiat sitä myöten harjoittelun osalta sujuvammiksi. Syyskuun ensimmäisen viikon vietin kuitenkin omalla kotikampuksellani Nurmijärvellä. 

Minun on edelleen jotenkin hankala mieltää itseni toisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelijaksi, joten paluu kampukselle haalarit jalassa tutorin roolissa tuntui aluksi melko oudolta. Miten minä muka voin olla avuksi näille uusille opiskelijoille? Vastahan minä olin yksi heistä, silmät palaen, innoissani ja avoimena kaikelle tuntemattoman äärellä. Juuri siitä tutoroinnissa kuitenkin on kyse. Tutorina toimivat opiskelijat, jotka ovat läpikäyneet samat asiat kuin tutoroitavat opiskelijansa, kuitenkin vasta niin vähän aikaa sitten, että muistavat edelleen millaista niiden kanssa oli kamppailla ja osaavat toimia vertaisapuna. 

Tutorit ovat olennaisessa osassa varsinkin kahdessa tapahtumassa kouluvuoden aikana. Keväällä meitä työllistävät pääsykokeet ja syksyllä ensimmäinen opiskeluviikko. Ensimmäisellä viikolla olimme aloittavien opiskelijoiden mukana melkein joka päivä. Tehtävänämme oli ryhmäyttää ja tutustuttaa uudet ykköset toisiinsa, sekä tehdä itsemme tutuiksi heille tutoreina. Tutorit järjestävät lukuvuoden aikana myös muutaman muun tapahtuman, joiden tarkoituksena on ryhmäyttää ja luoda yhteisöllisyyttä. Ja joissakin tapahtumissa tutorit toimivat apukäsinä muiden toimijoiden tukena. Tutortoiminta on myös pitkälti tekijöidensä näköistä ja saattaa muuttaa muotoaan tekijöidensä kokemusten pohjalta. 
Tutorointi on vaikuttamista. Vaikuttamista käytännönläheisiin asioihin lähellä opiskelijoita. Tutorointi on toimintaa, jota tehdään läheisesti muiden ihmisten kanssa, jotta opiskelijaviihtyvyys paranisi ja opintojen aloitus olisi sujuva. 

Tutorit toimivat linkkinä lehtoreiden ja muiden opiskelijoiden välillä.Tutorointi on sitoumus ja valinta. Tietoisuus siitä, ettei aina voi juosta siihen aikaisempaan bussiin vaikka tekisi mieli. Välillä on aikaisia aamuja, myöhäisiä iltoja ja väsymystä. Ajoittain on hyvä muistaa kysyä, mitä kaverille kuuluu ja olla aidosti kiinnostunut siitä.  Parhaimmillaan kyse on aivan mahtavasta me-hengestä, siitä että on yhdessä onnistuttu jossain jonka eteen on määrätietoisesti tehty töitä. Jos joku kehuu onnistuneesta tutoroinnista, en henkilökohtaisesti  koskaan ajattele että olisin ollut mielettömän hyvä. Minua alkaa hymyilyttää ja nostan henkisesti peukut pystyyn, koska vitsi me ollaan yhdessä oltu ihan sika hyviä! Siitä tutoroinnissa on mielestäni kyse. Määrätietoisesta työskentelystä porukalla niiden tavoitteiden eteen, jotka on yhdessä asetettu. 

Tutorointi on juuri sinua varten, jos olet aina halunnut olla avuksi ja tueksi vertaisillesi sekä haluat vaikuttaa asioihin ympärilläsi. Tutorin tehtävät pystyy sovittamaan kiireiseenkin aikatauluun. Omien resurssien ja voimavarojen tiedostaminen on tärkeää. Kun tekee sen minkä lupaa eikä lupaa sellaista mitä ei voi tehdä, kaikki sujuu hyvin. Ajoittaisten pitkien päivien ja väsymyksen sekaan mahtuu myös naurua ja onnistumisen kokemuksia. Kaikenkaikkiaan tutorina toimiminen lisää oman kiinnostavan vivahteen opiskelijuuteen ja antaa ehdottomasti enemmän kuin ottaa.


Terveisin Selda

Meillä HUMAKOssa on tutorhaku käynnissä 4.10.2017 asti. Jos kiinnostuksesi tutortoimintaan heräsi, voit hakea mukaan toimintaan https://www.humako.net/haemukaan/tutoriksi.

keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Satoipa kerran HUMAKO-kiertueella

Nyt se on ohi! 

Reilut puolisen vuotta kestänyt työrupeama HUMAKO-kiertueen parissa. Aloitimme suunnittelun melkein tyhjästä. Toki taustalla oli viime vuoden kiertue, sen suunnitteluun ja toteuttamiseen käytetyt tiedostot, mutta itse kiertue piti lähteä nimestä alkaen suunnittelemaan alusta. 

Kiertuetunnelmia Nurmijärveltä
Mitä suunnitteluun on sitten kuulunut? Kuunneltiin kirjastossa Parkkosen Peteä ja heiteltiin useita sankollisia vettä toistemme päälle. Toki ollaan tehty muutakin. Paljon muuta! 

Kiertueen nimi, rastit, tarvikkeet, kampusten tilat, paikallistoimijoiden perehdyttäminen, sekä aikataulut. Tässä vain murto-osa siitä, mitä kiertuetta varten tuli tehtyä. Monia palavereita ja ideariihiä. Useita kymmeniä tunteja suunnittelua. Viisi paikkakuntaa ympäri Suomea, kymmeniä ja taas kymmeniä aloittaneita opiskelijoita, hienoja rasteja, infosadetta ja vierailijoita. Siitä koostui tämänvuotinen HUMAKO-kiertue.

Tornin rakennusta Jyväkylässä

Tuo edellä mainittu työmäärä, sekä vierailut eri kampuksilla kiertueen merkeissä, kertovat myös sen, että HUMAKO-
kiertue on ollut aikamoinen matka. Matka, johon on mahtunut enemmän ja vähemmän muuttujia, pari kriisipuhelua, sekä paljon naurua! Liikuntatutoreiden “Kohta sataa liikuntaa” -rastit tempaisivat uudet opiskelijat mukaan liikkumaan hauskoilla tavoilla, sekä Sadetta paperikaupungissa herätti opiskelijoista muutaman arkkitehdin, kun A4-papereista koottiin yli 150 senttimetrin torneja, ilman liimaa tai teippiä. Opiskelijoille tuli tutuksi eri ammattiliitot, sekä sen lisäksi oman opiskelijakaupunkinsa liikuntapalvelut.  

Näin loppuun haluamme vielä lausua muutamat kiitokset! 

Onnelliset kiertuejärjestäjät mainoskuvauksissa.
Iso kiitos järjestämisavusta Nurmijärven, Turun, Kuopion, Kauniaisten ja Jyväskylän tutoreille ja jaostolaisille. Kiitos myös kaikille vierailijoille, sekä tietenkin muulle hallitukselle, joka toteutti kiertuetta täysin meidän toiveidemme mukaisesti. Kiitos kaikille mukana olleille fukseille. Ilman teitä ei olisi ollut HUMAKO-kiertuetta, toivottavasti saitte paljon hyödyllistä informaatiota ja nautitte tapahtumastamme. 

Essi ja Eena
Kohta sataa HUMAKO-kiertueen järjestäjät

tiistai 12. syyskuuta 2017

Edustajisto edaattorin silmin

Mikä ihmeen ‘edari’?

Edustajisto eli tuttavallisemmin “edari” on se paikka, missä päätetään opiskelijakunnan suuret linjanvedot. Ne voivat koskea sitä, mihin opiskelijakunta keskittyy seuraavana vuonna, mihin panostetaan rahallisesti ja ketkä valitaan hallitukseen tätä toimintaa toteuttamaan. Suurin osa kokoontumisista on verkossa, jotta opiskelijat ympäri Suomen pystyvät osallistumaan helposti!
Kun palaverit pidetään verkossa on osallistuminen helppoa, vaikka omalta kotisohvalta!

Ehdokkaaksi edustajistoon voi hakea kuka tahansa HUMAKOn jäsen ja valinnat tehdään vaaleilla. Lue, mitä mieltä tämän vuoden edarilaiset ovat olleet!:


Miksi lähdit mukaan?
Lähdin mukaan edustajistoon, sillä halusin vaikuttaa opiskelijakuntamme asioihin. Olen aiemmin toiminut jaostossa, jossa saa hyvin toimittua paikallistasolla omassa yksikössä, mutta edarissa toiminnan vaikutukset ovat laajemmat.
Ronja T. (kulttuurituotanto, Pääkaupunkiseutu)

Mitä edari on antanut sulle? Mitä olet saanut/oppinut toiminnasta?
Olen edarin aikana oppinut todella paljon uutta opiskelijakunnan toiminnasta ja etenkin hallinnollisesta puolesta. Olen oppinut virallisia kokouskäytänteitä, joista on varmasti hyötyä myös opintojen jälkeen.
Henkka (tulkki, Kuopio)

Mihin sinä haluat erityisesti vaikuttaa edarin kautta?
Haluan toimia edustajiston puheenjohtajana, koska haluan kehittää edustajiston toimintaa tarkoituksenmukaisemmaksi ja määrätietoisemmaksi. Se tehdään motivoimalla ja innostamalla sekä varmistamalla, että kaikki edustajistolaiset kokevat olonsa aidosti tärkeäksi.
Theo (Yhteisöpedagogi & kulttuurituotanto, pääkaupunkiseutu)

Mikä on ollut siisteintä edarivuodessa?
Edarivuodessa on siisteintä hyvä porukka! On parasta, kun toiminnassa on mukana tyyppejä muista alueyksiköistä ja pääsee bondailemaan muiden aktiivisten humakolaisten kanssa <3
Ronja O. (yhteisöpedagogi, pääkaupunkiseutu)

Miksi kannattaa lähteä mukaan?
Syitä on monia! Itse lähdin mukaan, koska kaipasin uutta haastetta. Edaritoiminnan kautta pääsee vaikuttamaan isoihin asioihin, saa kokemusta työelämää varten ja pääsee tutustumaan Humakin eri kampusten opiskelijoihin! Ja tärkein, miksi ei?
Katja (yhteisöpedagogi, Turku)




Jos siis vielä jokin jäi mietityttämään, niin ota ihmeessä yhteyttä! Edustajiston tämän vuoden puheenjohtajat, Theo ja Katja vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin. Yhteystiedot löydät täältä!

perjantai 8. syyskuuta 2017

Sopo bloggaa: Näin käytän opiskelijaetuja


Moi. Olen Mikko, HUMAKOn hallituksen jäsen. Opiskelen Jyväskylän seudulla yhteisöpedagogiksi ja toinen vuosi on juuri alkanut. Tarkoituksena nyt olisi puhua vähän jäseneduista ja millä tavalla minä olen ne kokenut HUMAKOn jäsenenä ollessa.

Kun aloitin opiskelut, ensimmäisenä katoin opiskelijakunnan sivut. Sieltä sain tiedon, miten liittyä opiskelijakuntaan. Liityin HUMAKOon heti ja hankin heti opiskelijakortin itselleni. Vaikka oli tietyllä tavalla tiedossa, mistä kaikesta opiskelijakortilla saa etuja, niin silti jälkikäteen aloin miettimään, mihin kaikkeen pystyn nyt vielä jäsenyyttäni hyödyntämään. 

Ensimmäisenä hyödynsin jäsenyyttäni haalarit ostaessani. HUMAKON jäsenenä haalareista saa hyvän alennuksen. Vaikka fyysinen korttini ei ollut vielä saapunut tuolloin kotia ja Kelan opiskelijaruoka-alennuksen sai myös Kelan hyväksymällä ateriatukikortilla, oli paljon helpompaa vain ladata Frank App-sovelluksen kautta digitaalinen opiskelijakortti puhelimeen. Kun siihen kirjautuu omilla tiedoilla ja opiskelijakunnan jäsenenä, sitä on helppo näyttää, vaikka käydessäni syömässä. Frank App-sovelluksen alennukset saa heti käyttöön, kun olet liittynyt opiskelijakunnan jäseneksi ja sillä saa samat alennukset kuin fyysisellä opiskelijakortilla.

Itse pitkänä henkilönä tykkään matkustaa junassa erittäin paljon. Junalla matkustaessa alennukset ovat erittäin tuntuvia ja opiskelijaruokailun lisäksi siitä olen saanut jäsenyyteni suurimmat rahalliset edut. Yleensä myös lähiliikenteestä saa tuntuvat edut opiskelijana, mutta itse asuessani keskustassa, en lähiliikennettä niinkään käytä.


Mites kaikki yritykset? Monelta yritykseltä saa nykypäivänä opiskelija-alennuksia. Se voi olla lempivaateliikkeesi, leffateatteri, liikuntapalvelu, kahvila, ravintola tai, vaikka jopa anniskeleva sellainen. Vaikka joillekin yrityksille riittää vain, että sanoo olevansa opiskelija, on opiskelijastatus aina helppo todistaa joko kortilla tai Frank App-sovelluksella sitä vaadittaessa.


Sitten löytyy niitä satunnaisia etuja. Niitä etuja, mitä et välttämättä mieti tarvitsevasi, mutta ne silti tulee jossain elämäntilanteessa vastaan. Esimerkiksi kerran kävin Tampereella moikkaamassa kavereita. Eksyttiin Museo Mivavidaan. Aluksi mietittiin sisäänpääsyhintaa erittäin suolaisena. Tämän jälkeen tajuttiin, että opiskelijat pääsivät puoleen hintaan. Opiskelijakortilla opiskelija-status oli helppo todistaa ja päästiin hieman sivistämään itseämme museoon. Siellä oli myös aurinkolasimuseo, johon kaikki minun mielenkiintoni keskittyi.

Vielä lopuksi! Mitä kaikki välttämättä näe eduksi, mutta itselle erittäin tärkeä asia. Kun liityin jäseneksi, oli minulla mahdollisuus hakea opiskelijakuntaani HUMAKOon tutoriksi, jaostoon, edustajistoon ja hallitukseen. Lopulta näistä neljästä päädyin hallitukseen ja sitä olen pitänyt yhtenä suurimpana etuna. Nyt olen tehnyt tätä keväästä lähtien ja olen nauttinut siitä suuresti. 

Terveisin
Mikko Koivisto,
HUMAKOn jäsen ja opiskelijakortin käyttäjä

tiistai 5. syyskuuta 2017

Back to school

Elokuu vaihtuu syyskuuksi ja pikkuhiljaa valmistaudutaan koulun alkuun. Akut on ladattu kesällä ja nyt alkaa opiskelijaelämän mielenkiintoisin ja ehkä haastavin vaihe - itse opiskelu.

Uudet opiskelijat eli fuksit aloittavat uuden taipaleen elämässä. Arkeen astuu uudet ystävät, uudet opettajat, paljon opiskelijakulttuuriin kuuluvaa vapaa-ajantoimintaa, sekä paljon kouluhommia. Ensimmäisen vuoden aikana pääsee myös kokemaan millaista on olla työharjoittelussa. Hieman ehkä voi jännittää, mutta voin (kokemuksesta) luvata että tämä vuosi tulee olemaan ikimuistoinen. Opiskelijan yksi parhaimmista kavereista on opiskelijakortti. Sellainen kannattaa hankkia, jotta pääsee nauttimaan mahtavista eduista ja opiskelijaelämästä. Opiskelijakortilla saatte mm. haalarit ja haalarimerkit todella edullisesti. Ensimmäisen vuoden opiskelijat aloittavat opintonsa kampuksilla. Kampuksella teitä odottaa toisen vuoden opiskelijoiden ja lehtoreiden lisäksi myös tutorit, jotka ovat tukena läpi vuoden koulunkäyntiin liittyvissä asioissa.

Opintoja jatkavat opiskelijat pääsevät jälleen kouluhommien pariin. Toisen vuoden opiskelijoille on luvassa viimeinen vuosi kampuksella harjoittelujen kera. TKI-keskukseen siirtyneet opiskelijat pääsevät jo syventymään opintojen loppupuoleen. Osalla on loppurutistuksen eli opinnäytetyön tekeminen työn alla. Teille kaikille haluan sanoa, että pitäkää hyvää huolta itsestänne ja ystävistä. Nauttikaa opiskeluajoista vielä kun niitä on jäljellä.

Jos opiskeluaikoina tulee ongelmia, niin niiden kanssa ei tarvitse olla yksin. Ota rohkeasti yhteyttä Opiskelijakunta HUMAKOn edustajiin. Sinua palvelee HUMAKOn toimisto, hallitus, paikallistoimijat eli tutorit ja jaosto, sekä häirintäyhdyshenkilöt. Näistä kuulet vielä lisää kun näemme HUMAKO-kiertueella.

Toivotan Humak-perheen jokaiselle opiskelijalle, lehtorille ja henkilökunnalle mahtavaa ja inspiroivaa koulun alkua. Tervetuloa (takaisin) Humakiin!

Näkemiin,

Gurmann Saini
hallituksen varapuheenjohtaja
+358 45 1345634

vpj.humako@humak.edu

perjantai 1. syyskuuta 2017

Yhteisöllisyyttä etsimässä


Hei,
olen Selda Demirtas, toisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelija Nurmijärven kampukselta. Aloitin elokuussa yhteisöllisen kehittämisen harjoittelun HUMAKOlla. Olen todella innoissani harjoittelusta. Kunhan opinnot varsinaisesti syyskuussa alkavat ja muutkin opiskelijat löytävät tiensä Valkeaan taloon ja HUMAKOn toimistolle pääsen näkemään HUMAKOn toimistolla tehtävän työn kaikki puolet.


Löysin ilmoituksen harjoittelupaikasta HumakProsta ja tartuin siihen heti. HUMAKO harjoittelupaikkana on kiinnostanut minua siitä asti, kun viime syksynä kouluttauduin tutoriksi ja HUMAKOn toiminta tuli päällisin puolin tutuksi. Nyt pääsen tutustumaan toimintaan sisältä käsin ja jopa kehittämään sitä.

Opiskelijakunta on mielestäni yhteisöllisyyden kehittämisen opintojakson suorittamiseen erittäin kiinnostava paikka. Jotta opiskelijakunnan tavoite voisi todellisuudessa toteutua, on mielestäni erittäin tärkeää panostaa yhteisöllisyyteen, joka ei näy ainoastaan niille harvoille jotka ovat tiiviisti mukana opiskelijakunnan toiminnassa, vaan ihan kaikille jäsenille, myös niille jotka poikkeavat jäsenkahvituksessa, mutta eivät koe suurta tarvetta vaikuttaa toimintaan ja tehdä päätöksiä toiminnasta.

Yhteisöllisyys on yhdessä tekemistä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Näiden asioiden kehittäminen ja niistä tapojen tekeminen on minun tehtäväni nyt tämän syksyn ajan. Siksi täällä jo innoissani etsiskelen yhdessä toteutettavien taukojumppien ohjeita ja mietin mitä muuta jännittävää keksisin toimistolla vierailevien päänmenoksi.

Terveisin, Selda