perjantai 25. marraskuuta 2016

Valta vaihtuu - kohti tulevaisuutta

Vuoden 2017 edustajisto järjestäytyi alkuviikosta, perehtyi toimintaan ja lähti miettimään ensi vuoden toimenpiteitä ja linjanvetoja. Edustajiston perehdytykseen kuului oleellisena osana myös järjestäytymiskokous, jossa tehtiin isoja henkilövalintoja. Edustajiston järjestäytymiskokouksen tehtävänä oli valita opiskelijakunnalle kipparit (edustajiston puheenjohtaja sekä varapuheenjohtaja) sekä koko hallitus. Eli isoja juttuja vai mitä?


Vaaleihin ja ylipäätään henkilöiden valitsemiseen kuuluu tietysti myös vaalipaneelit ja niitä myös nähtiin kokouksessa ennen kuin edustajisto lopulliset henkilövalinnat näistä teki. Tämä vuoden kokoukseen lisämausteen toi se, että kokous striimattiin ensimmäistä kertaa. Jatkossa myös kaikki edustajiston sääntömääräiset kokoukset tullaan striimaamaan eli kaikki voivat niitä katsella, vaikka kotisohvalta. Suosittelen, että pidätte järjestäytymiskokouksen tallenteen mielessä, sillä täältä voit käydä aina kurkkaamassa, että mitä ne vastavalitut tyypit oikein lupasivatkaan tehdä vuonna 2017.

Kun multa kysyttiin tätä blogitekstiä, annettiin spekseihin myös kertoa tästä vuodesta. No oon itse sellainen henkilö joka ei hirveästi menneisyyteen katsele vaan otan aina vuodesta irti ne asiat missä on parannettavaa ja lähden itse parantamaan tai kerron viestiä seuraaville. Tässä tapauksessa kerron viestiä eteenpäin ja teen sen erityisesti ensi vuoden opiskelijakunnan kippareille; Theolle ja Katjalle (opiskelijakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja).


Tänä vuonna edustajisto on ollut aktiivisempi kuin koskaan, mutta tekemistä on vielä paljon. Esimerkiksi kehitettävää jää paljon hallituksen toiminnan reaaliaikaisemmasta seuraamisesta ja kuinka koko edustajistoa osallistetaan tähän, ettei se jää ainoastaan puheenjohtajien varaan. Toinen iso kysymys on edustajistovaalien toteuttaminen. Tänä vuonna esimerkiksi keskusvaalilautakunnan ja edustajiston puheenjohtajiston roolit vaalien järjestämisessä olivat hieman sekavat.


Paljon on siis tehtävää ensi vuonna ja pitkällä vielä tulevaisuudessakin. Muistakaa haastaa edustajistoa ja hallitusta ja muistakaa erityisesti pitää huolta, että tehdyt lupaukset pitävät. Kaikkien tyyppien yhteystiedot löydät HUMAKON nettisivuilta.


Järjestäytymiskokouksen videotallennetta pääsette vielä katselemaan tästä linkistä!



Kohti tulevaisuutta!

-Matti
väistyvä edustajiston varapuheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti