torstai 17. marraskuuta 2016

Hallitustoimintaa ympäri Suomea

HUMAKOn hallitus koostuu puheenjohtajasta, varapuheenjohtajasta sekä 3-7 hallituksen jäsenestä. Humakin verkostomallin vuoksi ei tule yllätyksenä, että hallituksen jäsenet tulevat ympäri Suomea. Tänäkin vuonna hallituksessa on istunut edustusta useammasta yksiköstä ja nyt pääsette kuulemaan osan pohdintoja, minkälaista on tehdä hallitushommia etänä ja mitä he ovat oppineet vuoden aikana!


"Hallituksessa saa tehdä paljon töitä etänä. Olen itse kokenut sen erittäin haastavaksi, mutta toisaalta myös antoisaksi. Hallitustöitä tehdessäni olen joutunut kyseenalaistamaan tapani tehdä hommia ja miettimään parempia ratkaisuja tehokkaaseen työskentelyyn! Olen huomannut, että itselläni on suuri vaara ajelehtia tekemään ei-niin-olennaisia juttuja päivän mittaan ja tähän auttaa, kun rakennan kotiini oman työpisteen, mikä on tarkoitettu vain siihen tarkoitukseen esim. sohvalla työskentelyn sijaan. Vielä tehokkaampaa on, jos lähden jonnekin muualla - vaikka kirjastoon - tekemään töitä. Pienillä asioilla saa isoja muutoksia aikaan :)

Uskon, että tästä vuodesta on ollut äärettömän paljon hyötyä tulevaisuutta ajatellen - onhan etätyöt yhä enemmän ja enemmän nykyaikaa missä vain työpaikassa! Nyt tiedän, mitkä ovat omat kompastuskiveni ja miten pystyn hyödyntämään tehokkaasti myös etätyöajan. Vielä on paljon opittavaa, mutta tiedän, mistä lähteä liikkeelle. Myös kiinnostukseni opiskelu-/työhyvinvointiin ja tehokkaan työskentelyn menetelmiin on kasvanut kuluneen vuoden aikana, mikä on mielestäni kasvattanut ammatillisuuttani yhteisöpedagogina.

Ja kuinka ihanaa onkin kaiken etätyöskentelyn jälkeen nähdä muita hallituslaisia suunnittelupäivillä livenä!"
- Katja Kastman, hallituksen jäsen 2016 Turusta"Etätyöskentely hallituksessa on ollut itselleni haaste, jonka parissa olen oppinut paljon itsestäni ja

työskentelytavoistani. Olen enemmän käytännön ihmisiä ja pidän siitä, kun saan tehdä töitä ihmiset lähelläni. Olen myös toisinaan huono aloittamaan tehtäviäni ajoissa, joka on tuonut omat haasteensa etänä työskentelyyn. Haasteista huolimatta, tälläinen työskentelymalli on kuitenkin ollut erittäin hyödyllinen ja olenkin oppinut valtavasti. Olen huomannut, että joskus on hyvä vaihtelun vuoksi kokoustaa seisten tai tehdä kirjoitustyötä lattialta käsin. Minulla on käynyt myös hyvä tuuri, sillä asun samalla paikkakunnalla yhden hallitustoverini kanssa. On mukavaa aina välillä mennä kahville ja tehdä yhdessä töitä.Uskon, että näistä taidoista on vain hyötyä tulevaisuudessa. On erittäin tärkeää osata työskennellä oikein ja tehokkaasti myöskin etänä. Koen olevani etuoikeutettu, kun olen päässyt harjoittelemaan sitä näissä tehtävissä, mahtavien ihmisten ympäröimänä."

- Juulia Juvonen, hallituksen jäsen 2016 Jyväskylästä

Kesällä sitä tuli kokoustettua kes-
ken peltotöiden myös!
"Hallitusvuoteni aikana olen joutunut opettelemaan rutiineja ja välissä niistä erottautumista. Kuinka helpolta se alussa tuntuikaan, kun kokoukseen mentäessä ei tarvinnut, kuin ottaa tietokone syliin ja istahtaa sohvalle. Ei tarvinut edes laittautua ihmisen näköiseksi! Alku huuman jälkeen, kun huomasi kuinka usein joutuikaan kokoustamaan koneen äärellä, aloin huomata etten pystynyt rauhoittumaan enää kämpälläni lainkaan. Tietokone oli koko ajan päällä, että pystyi sähköpostin tarkastamaan mahdollisemman nopeasti ja työtehtävien lista kasvoi vierellä koko ajan. Oli siis pakko alkaa rakentamaan kaksiooni "työalue" ja "vapaa-alue".

Vuoden aikana olen huomannut, kuinka pystyn mukautumaan erilaisiin työympäristöihin. Olen pitänyt itseäni aina tiimipelaajana, etten saisi yksinään mitään aikaiseksi. Kyllä sitä - nyt, kun taaksepäin katselee - onkin tullut tehtyä jo kaikenlaista ja saatua asioita jopa aikataulussa tehtyä! Tottakai etätyöskentely on ollut myös oma haasteensa, varsinkin, kun minun etätyöskentely on tapahtunut Jyväskylästä ja Sodankylästä käsin. Onkin ollut aina hauska palavereissa, kun hallitustovereiden ensimmäisiin kysymyksiin on kuulunut "missä sie nyt olet?" Kuitenkin minunkin kaltaiselle "kauhansa joka soppaan työntäjälle" etätyöskentely on sopinut oikein mainiosti. Onpahan samalla saanu tehtyä muitakin velvollisuuksia! 

Eli ei todellakaan kannata pelätä hallitukseen lähtöä, vaikka asuisitkin kaukana, eikä sinulla olisi kokemusta etätyöstä. Muistat vain, ettet sie missään vaiheessa ole yksin, sulla on koko hallitus tukena ja ainakin soiton päässä!"
- Jenna Simontaival, hallituksen jäsen 2016 Jyväskylästä


Hallitushaku on vielä auki TÄNÄÄN KLO: 23.59 asti! Jos sinulla on pienikin palo ja kiinnostus opiskelijakuntatoimintaan tai haluat kokeilla jotain ihan uutta, niin nyt on tilaisuutesi!

Ohjeet hakemiseen löytyvät tämän linkin kautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti