torstai 10. marraskuuta 2016

Hallitustyö on...

Hallitustyö on tylsää. Hallitustyö tarkoittaa vain Helsingissä olemista. Opinnot pysähtyvät hallitusvuoden ajaksi. Hallitustoimijat ovat hulluja.

Väärin, väärin, väärin ja väärin ...tai no silleen sopivasti… ;)

En aio valehdella. Hallitustyö on ajoittain aikaa vievää ja tuntuu, että ei saa ajatuksesta kiinni vaikka kuinka asiaa vääntäisi. Hallitustyö on kuitenkin siitä hyvää, että sinulla on aina yksi tai useampi työpari, jonka kanssa voit pallotella asiaa, jos koet, että omat ajatuksesi eivät lähde liikeelle. Viime vuonna toimiessani hallituksessa huomasin, että tärkein tuki, jonka voi saada on kanssahallituslaisiltani ja HUMAKOn työntekijöiltä. He ymmärtävät, minkä takia teemme tätä hommaa ja pystyvät tuomaan uusia näkökulmia toimintaan, sekä tukea kun sitä tarvitset.Hallitustoimi on siis aikaa vievää, mutta yksi tärkeimmistä painopisteistä, mitä HUMAKO on tänä vuonna kehittänyt, on toiminnan opinnollistaminen. Vuoden alussa suunnitellaan omien tehtäviesi pohjalta opinnollistamissuunnitelma, jolla varmistetaan, että hallitustoiminta ei pysäytä opintojasi vaan opinnot menevät siinä rinnalla sujuvasti. Omana hallitusvuonnani tätä ei vielä tehty näin järjestelmällisesti kuten tänä vuonna, mutta minäkin opinnollistin 35 opintopistettä ja kävin myös siinä ohella koulussa opetuksessa.

Tärkeintä kuitenkin on muistaa, että suurin osa hallitustyöstä on paikasta riippumatonta. HUMAKO hyödyntää todella paljon eri videoneuvottelu mahdollisuuksia ja tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei ole välttämätöntä istua samassa huoneessa toisen kanssa, vaan voit vaikkapa omasta sängystä tehdä töitä, mikäli se tuntuu sinusta hyvältä työskentelypaikalta. On tietysti myös tehtäviä, jotka sitovat sinut johonkin tiettyyn paikkaan, mutta sitä ei kannata pelätä - saatat tutustua silloin uusiin paikkoihin ja uusiin ihmisiin!

Yksi parhammista hallitustoiminnan puolista omasta mielestäni on kuitenkin verkostoituminen. Olen saanut niin monta arvokasta uutta verkostoa, joita ihan varmasti pystyn myös hyödyntämään tulevaisuudessa monissa projekteissa. Verkostot eivät ole vain Humakin opiskelijoita ja henkilökuntaa vaan myös valtakunnallisia opiskelijaliikkeiden toimijoita muista opiskelijakunnista ja tietysti kattojärjestöstämme Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin kautta.
Olen erittäin iloinen enkä kadu hetkeäkään, että hain HUMAKOn hallitukseen ensimmäisenä opiskeluvuotenani. Olen tutustunut niin moneen ihmiseen ja oppinut niin paljon uutta, eikä vaan tietoa vaan myös itsestäni. Olen selvästi kasvanut ja kehittynyt myös ihmisenä ja se lienee arvokkainta, mitä olen saanut hallitusvuodestani.


Theo Tyrvänen / @tyrvthe
-Hallituksen varapuheenjohtaja 2015
-2 vk. kulttuurituottajaopiskelija / 3 vk. yhteisöpedagogiopiskelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti