keskiviikko 27. tammikuuta 2016

HUMAKO - Kolmen koulutusohjelman opiskelijakunta

Matti tässä moi!

Istuskelin tässä taannoin HUMAKOn hallituksen mukana SAMOKin Lähtölaukaus-risteilyllä (Jenna kertoikin tästä edellisessä blogitekstissä). Kaikenlaista tuli opittua ja koettua risteilyllä, mutta yksi asia jäi erityisesti mieleen eräästä työpajasta, jossa pohdittiin miksi ihmiset eivät lähde mukaan järjestön toimintaan.

“Toiminta on klikkiytynyttä”. Tämä on asia, jota henkilökohtaisesti vihaan, mutta myönnettäköön, että itsekään en tätä aina ole muistanut järjestökentällä työskennellessäni. En väitä, että toiminta olisi HUMAKOssa tällaista, mutta paljon on meillä vielä tehtävää avoimemman ja kaikki huomioon- ottavan toiminnan luomiseksi. Me edustajistossa aiotaan tänä vuonna tuoda toimintaa lähemmäksi opiskelijoita omalla panoksellamme, mutta me tarvitsemme myös teitä.

Kolmea koulutusohjelmaa tarjoavana korkeakouluna, Humakin on otettava kaikki näkökulmat huomioon jokaisen koulutuspolun varrella. Opiskelijan näkökulman asioihin tuo parhaiten opiskelija itse, joten eikö olisi fiksua laittaa hynttyyt yhteen myös opiskelija-aktiivisuuden puolella?

Opiskeluihin on lisätty koko ajan entistä enemmän koulutusohjelmien välistä yhteistyötä. Tätä kaipaamme myös opiskelijavaikuttamiseen, mutta valitettavasti tällä hetkellä HUMAKOn vaikuttamiskanavissa hallitsevat pääasiassa vain yhteisöpedagogiopiskelijat. Esimerkiksi tällä hetkellä yli ¾ edustajiston jäsenistä on yhteisöpedagogiopiskelijoita ja hallituksessa YP edustus on 100%. Tämän lisäksi kukaan edustajiston tai hallituksen jäsenistä ei parhaillaan suorita ylemmän ammattikorkeakoulun tutkintoa.

HUMAKOn tehtävänä on toimia vaikutuskanavana ja äänitorvena Humakin eri kampusten opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Tämän lisäksi tehtävämme on tarjota mahdollisimman hyviä palveluita, opiskelijaelämän helpottamiseksi. Me edustajistossa käytämme HUMAKOn ylintä päätäntävaltaa. Tehtävämme opiskelijakunnassa on yhteisten toimintalinjojen määrittäminen sekä hallituksen työskentelyn ohjaaminen.

Tähän toimintaan sinulla on nyt mahdollisuus lähteä mukaan!

HUMAKO järjestää Edustajiston täydennysvaalit 29.2-1.3 ja hakuaika ehdokkaaksi on alkanut 26.1 ja päättyy 9.2.

Mitä täydennysvaalit tarkoittavat? Viime syksynä edustajisto saatiin täyteen, mutta muutaman päästyä hallitukseen ja varajäseniksi jääneiden erotessa, edustajiston määrä putosi 12. Tämä on tietenkin huolestuttavaa, mutta elintärkeää on, että loputkin paikat saadaan täytettyä.

Kannustan teitä kaikkia opiskelijoita lähtemään vaaleihin mukaan laajalla rintamalla. Edustajistossa pääset vaikuttamaan siihen, kuinka seuraava sukupolvi opiskelee Humakissa ja varmistat sen, ettei kukaan poista meiltä tärkeitä opiskelijapalveluita ja -etuja. Tulevat kulttuurituottajat ja viittomakielen tulkit sekä ylemmän ammattikorkeakoulun opiskelijat, me tarvitsemme myös teitä!
Voitte käydä lukemassa lisää nettisivuiltamme:  Vaalikuulutus

Mitä tahansa kysymyksiä edustajiston toimintaan tai muutenkin HUMAKOn liittyen herää niin, muhun sekä kaikkiin edustajiston jäseniin saa olla rohkeasti yhteydessä!
Tuu mun kanssa, vaikkapa juomaan jäsenkahvit TKI-keskus Ilkkaan.

Matti
edustajiston varapuheenjohtaja
mannonenmasa@gmail.com
0408286258

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti