maanantai 11. tammikuuta 2016

Hallituksen työryhmä- ja sosiaalipoliittinen vastaava 2016: Päivi Koivuluoma

Päivi Koivuluoma
- hallituksen työryhmä- ja sosiaalipoliittinen vastaava 2016
Olen Päivi Koivuluoma, ensimmäisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelija Kuopion kampukselta. Päädyin Savoon monen mutkan kautta jo 12 vuotta sitten, mutta suurimman osan elämästäni olen viettänyt Uudellamaalla, josta ehkä eniten tunnen olevani kotoisin.

Työelämävuosieni aikana olen usein havainnut, kuinka olemattomat vaikutusmahdollisuudet tavallisella ”rivityöntekijällä” voi olla omaa työtään koskevissa asioissa. Tämän kokeneena olen jo oppinut tunnistamaan tilaisuudet vaikuttaa ja hyödyntämään niitä mahdollisimman monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti. HUMAKOn toimintaan mukaan lähtemisen koin ennen kaikkea mahdollisuutena vaikuttaa.

Vaikka olenkin kuulunut siihen ihmisryhmään, joka saa näppylöitä sanasta politiikka, käsitteen avaaminen itselleni auttoi suhtautumaan siihen arvoisellaan tavalla. Hallituksessa vastuualueenani työryhmätoiminnan koordinoinnin lisäksi on myös sosiaalipolitiikka, joka HUMAKOssa tarkoittaa aivan jokapäiväisiin ja arkisiin asioihin keskittymistä, mm. asumisesta ja elämisestä opiskelijan hyvinvointiin.  Uskon, etten ole ainoa, joka pitää sujuvaa arkea tärkeänä opiskelijahyvinvoinnin tekijänä.

Odotan tulevana vuonna erityisesti tapaamisia erilaisten ihmisten kanssa sekä mielenkiintoisia keskusteluja. Tulen varmasti oppimaan paljon uutta ja kohtaamaan tilanteita, joita oma mielikuvituskaan ei tällä hetkellä pysty ennakoimaan. Toivon, että omalta osaltani pystyn edistämään HUMAKOn ja Humakin välistä yhteistyötä entisestään, koska toista ei olisi ilman toista. Niinhän täällä elämässä muutenkin ollaan - yhdessä, toisiamme varten.

Haastan alkajaisiksi kaikki opiskelijat mukaan aktiiviseen opiskelijakuntatoimintaan. Me olemme tulevaisuuden työelämävaikuttajia ja siten osaltamme vastuussa uuden työelämäkulttuurin syntymisessä. Koska ennustan yhteisöllisyydestä tulevaisuuden pysyvää trendiä, toivon sen elävän ja kukoistavan keskuudessamme jo opiskeluaikanamme, jotta se luonnollisesti tulee siirtymään mukanamme tuleviin työyhteisöihin kaikkien iloksi.

Kyllä, olen myös eräänlainen idealisti, mutta ei kai se väärin ole... :)

- Päivi Koivuluoma
  Hallituksen työryhmä- ja sosiaalipoliittinen vastaava 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti