maanantai 29. syyskuuta 2014

Mitä HUMAKOlainen teki Oulussa..?

Hallituksen jäsenenä HUMAKOssa on harvoin ilman tekemistä ja uutta tietoa tulee koko ajan monesta suunnasta. Se voi olla ajoittain todella väsyttävää kaikesta mahtavuudestaan huolimatta. Onneksi on olemassa ihana kattojärjestömme SAMOK ja heidän järjestämänsä seminaarit. Hieman päälle viikko sitten minä (hallituksen puheenjohtaja Emma) ja sosiaalipoliittinen vastavaa Salla suunnattiin nenämme kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää ja lentoa kohti Oulua missä järjestettiin SAMOKin syysseminaari ja pj-evakko.

Syysseminaarissa SAMOKiin asettui ehdolle 8 henkeä
 ja heti meitä grillattiin...
Syysseminaari järjestetään joka vuosi, mutta tänä vuonna ensimmäistä kertaa uudella nimellään, kun vanhasta kunnon Palapeli-nimityksestä luovuttiin. Seminaarin ideana on toimia paikkana opiskelijakunnille aloittaa valmistautuminen marraskuussa olevaan liittokokoukseen. Niille, jotka eivät tiedä: Liittokokous on monissa liitoissa paikka missä tehdään isoja liiton toimintaa koskevia päätöksiä, SAMOKin kohdalla taloudesta, poliittisista linjoista ja henkilövalinnoista. Seminaarin asiaosio aika meni siis tutustuen tämän vuoden liittokokoukseen ja itselläni myös siihen, että aloitin kampanjani SAMOKin puheenjohtajaksi vuodelle 2015 (Psst. lisää kampanjasta täältä). Pj-evakossa paikalla oli tapahtuman nimenmukaisesti vain puheenjohtajia ja me keskustelimme mm. siitä miltä näyttää poliittinen tilanne opiskelijoiden näkökulmasta nyt ja kuinka me perehdytämme uudet toimijat tehtäviinsä.

Toisena iltana pääsi pelaamaan myös Carcassonea!
Asiasisällöllisesti seminaarit tarjoavat meille opiskelijakuntien toimijoille paljon, mutta itse annan suuren arvon myös sille ajalle kun ehdimme puhua vapaammin ystävien kesken. Opiskelijakuntakenttä kun on täynnä ystäviä, joita ei näe niin usein kun toivoisin. Usein keskustelunaiheemme sivuavat jotenkin tekemäämme työtä, mutta rento ympäristö ja yhdessäolo on ihan parasta siinä sivussa. Itse olin oikein tyytyväinen kun ensimmäisenä iltana pääsi saunaan ja toisena pelaamaan Carcassonea ja mölkkyä. Harmi vaan kun epävirallinen mestaruus mölkyssä meni Lappiin ROTKOlle, mutta onnea heille siitä! Seminaaripaikkana Oulu oli oikein loistava känkkyineen sun muineen, mitä nyt jaloissa tuntui se pienoinen kävely paikasta toiseen kun kaikki ei mennyt ihan niinkuin piti bussien kanssa. Onneksi osaan varautua tähän kun seuraavan kerran majoitun kyseisen kaverin luo Possutaloon... 

Nyt seminaarin jälkeen on arki taas palannut uomaansa palavereineen ja kokouksineen, mutta kollegoilta saaman energian ja seminaarin sisällön tarjoaman tiedon pohjalta on se astetta helpompaa. Jos sinua kiinostaa lähteä tsekkaamaan ensi vuoden syyseminaari tai tutustumaan siihen miten perehdytämme toimijamme, suosittelen hakemaan mukaan. Hallitushakuhan alkaa ihan pian! Lisää tietoa täältä.

Väsymyksen taso on vakio, kuten Turun edustaja totesi, mutta onneksi tyytyväisyys on myös. Olkaahan yhteydessä pitkin syksyä, jos kiinnostaa lähteä toimintaan mukaan. Kerron lisää enemmän kuin mielelläni!

Terkuin, 
Emma 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti