torstai 9. lokakuuta 2014

Mitä tapahtui jaostokoulutuksessa?

Koulutimme kauniin syksyisessä ja sumuisessa Helsingissä HUMAKOn uusia paikallistoimijoita. Koulutusta oli valmisteltu ja odoteltu jo jonkin aikaa, ja oli jännittävä hetki kun sen aika vihdoin oli!
Aamu aloitettiin tietenkin huolehtimalla tärkeimmistä asioista, eli ruuasta. Kun ruoka oli saatu uuniin, aloitimme koulutuksen. Ensimmäiseksi jaostolaiset pääsivät  tutustumaan HUMAKOn perusteisiin, siihen mikä opiskelijakunta oikein on ja mitä se tekee.

Tämän jälkeen pääsimme itse asiaan, eli jaostotoiminnan perusideaan ja tavoitteisiin! Kävimme läpi jaostotoiminnan taustan, ja sen mistä tarve jaostoihin tulee.
Pääpointtihan jaostotoiminnassa on opiskeluilmapiirin ja opiskelijakulttuurin kehittäminen paikallisesti, ja itse käytännön toteutuksen saavat jaostolaiset itse päättää.
Tätä käytännön toteuttamista pääsivät jaostolaiset miettimään työpajatyöskentelyn avulla. Työpajassa osallistujat pohtivat omia vahvuuksiaan ja kiinnostuksen kohteitaan, oman toimipisteen tarpeita, opiskelijapalautteen keräämistä ja käsittelyä, sekä käytännän työnjakoa. Kun näiden lisäksi mukana on HUMAKOn jaostobudjetti, oma innostus ja aktiivisuus sekä toimiva viestintä, on jaostoilla ideaalitilanne toteuttaa mielekästä ja hyvää paikallistoimintaa.
Osallistujilta tuli aivan mielettömiä ideoita, ja odotan, että he pääsevät niitä toteuttamaan.


Koulutuksessa oli myös tiukkaa asiaa taloudesta, jotta jaostot pääsevät käyttämään budjettiaan, Jaostot saavat käyttöönsä HUMAKOlta tietyn budjetin, ja sen lisäksi he voivat muunmuassa haalarimerkkejä myymällä tehdä tuloja rahoittaakseen lisää toimintaansa.

Jaostoihin pääsee mukaan myös "kesken kauden", esimerkiksi kiinnostavaa tapahtumaa järjestämään! Ota yhteyttä sopo.humako@humak.edu tai omaan paikalliseen aktiiviin. Saat tämän jälkeen paketin, jonka avulla saat tärkeimmät tiedot ja ohjeet jaostotoimintaan.

Koulutus oli mielestäni onnistunut ja ilmapiiri oli rento ja reipas :)
Konkreettinen tekeminen, uusien ihmisten tapaaminen ja raikkaiden ideoiden kuuleminen on juuri sitä joka tekee hallitustoiminnasta tekemisen arvoista!

Hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava kiittää ja kuittaa! :)
Koulutuksen lomassa on hyvä ottaa peilikuvia Hjördiksen kanssa! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti